3 Νοεμβρίου 2020

Τα νεότερα για τα ΞΕΝΙΑ Αράχωβας και Δελφών καθώς και για τα σαλέ στο Χιονοδρομικό.





Πωλήσεις ακινήτων από ΤΑΙΠΕΔ και ΕΤΑΔ


Το ΤΑΙΠΕΔ δημοσίευσε πρόσκληση για τον εκπλειστηριασμό επτά ακινήτων, μεταξύ των οποίων αξιόλογη έκταση στην Ερμιόνη, ιαματικές πηγές και το Ξενία της Κύθνου .





Δημόσιο και αρμόδιοι φορείς αυξάνουν τον όγκο των ακινήτων ιδιοκτησίας του που διατίθενται προς αξιοποίηση. Το ΤΑΙΠΕΔ δημοσίευσε πρόσκληση για τον εκπλειστηριασμό επτά ακινήτων, μεταξύ των οποίων αξιόλογη έκταση στην Ερμιόνη, αλλά και ιαματικές πηγές και το «Ξενία» της Κύθνου. Η «αδελφή» εταιρεία ΕΤΑΔ προκήρυξε επίσης διαγωνισμό για τα δύο σαλέ στον Παρνασσό, ενώ διεργασίες έχουν εκκινήσει, σύμφωνα με πληροφορίες, και σχετικά με τις ισχύουσες συμβάσεις παραχώρησης των δύο «Ξενία» στην Αράχωβα (πληροφορίες μιλούν ότι ήδη έχει  παραχωρηθεί  σε επιχειρηματία)  και στους Δελφούς. Παράλληλα, ετοιμάζεται μέχρι το τέλος του χρόνου διαγωνισμός και για το «Ξενία» Εδεσσας, ενώ «τρέχει» διαδικασία για το αντίστοιχο συγκρότημα της Κομοτηνής. Παράλληλα, η ΕΤΑΔ ωριμάζει μια σειρά διαγωνισμών, ενώ το ΤΑΙΠΕΔ, μόλις βελτιωθούν οι συνθήκες στην αγορά, δηλαδή αρθεί η ανησυχία για την πανδημία, είναι έτοιμο να προχωρήσει την αξιοποίηση του ιππικού κέντρου Μαρκοπούλου, που θα αποκτήσει και δυνατότητα εμπορικών χρήσεων, αλλά και της έκτασης στην πρώην αμερικανική βάση στις Γούρνες Ηρακλείου Κρήτης, όπου έχει αδειοδοτηθεί η ανάπτυξη ολοκληρωμένου τουριστικού συγκροτήματος.


Τα επτά νέα ακίνητα που «βγάζει» τώρα προς αξιοποίηση το ΤΑΙΠΕΔ μέσα από την ηλεκτρονική πλατφόρμα e-Αuction είναι τρία γειτνιάζοντα παραθαλάσσια οικόπεδα στη θέση Σαμπάριζα στην Ερμιόνη Αργολίδας, επίσης όμορα και παραθαλάσσια οικόπεδα στη Νέα Ηρακλείτσα της Καβάλας, την ιαματική πηγή στο «Ξενία» Κύθνου (μεταβίβαση δικαιώματος επιφανείας για 99 χρόνια), πολυώροφο κτίριο γραφείων στο κέντρο της Αθήνας, και συγκριμένα στην Ιπποκράτους 88, οροφοδιαμέρισμα στη διασταύρωση Αιόλου και Ερμού και τα κτίρια των πρώην ειρηνοδικείων στην Ανδρίτσαινα και στην Κλειτορία στην Πελοπόννησο. Η προθεσμία υποβολής των απαιτούμενων δικαιολογητικών και εγγράφων της α΄ φάσης του διαγωνισμού έχει οριστεί για τις 18 Μαρτίου 2021 και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν περισσότερες λεπτομέρειες στο e-publicrealestate.gr.

Την ίδια ώρα η ΕΤΑΔ, ιδιοκτήτρια και διαχειρίστρια του χιονοδρομικού κέντρου Παρνασσού, προχώρησε στην προκήρυξη δύο ανοιχτών διαγωνισμών, με δικαίωμα αντιπροσφορών, επίσης μέσω του e-publicrealestate.gr, που αφορούν την εκμίσθωση χώρων για τη λειτουργία επιχειρήσεων μαζικής εστίασης και αναψυχής εντός των εγκαταστάσεων του χιονοδρομικού κέντρου. Ο πρώτος διαγωνισμός αφορά τα κτίρια στη θέση «Κελάρια 1750» και «Κελάρια 1950» και ο δεύτερος στη θέση «Φτερόλακα 1850» καθώς και στη θέση του αναβατήρα «Βάκχος 2250».

Στο μεταξύ, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές της ΕΤΑΔ, εξετάζεται η νομική δυνατότητα να εισέλθει νέος επενδυτής στην παραχωρησιούχο εταιρεία του «Ξενία» Αράχωβας σε συνεννόηση με τον υφιστάμενο επιχειρηματία. Ζήτημα φαίνεται να υπάρχει και με το «Ξενία» στους Δελφούς, όπου η παραχωρησιούχος εταιρεία φέρεται να έχει συσσωρεύσει, υπό την πίεση της πανδημίας, όπως άλλωστε κι αυτή στην Αράχωβα, σημαντικές οφειλές.


Παράλληλα, τους αμέσως επομένους μήνες αναμένεται να προχωρήσουν οι διαδικασίες αξιοποίησης του «Ξενία» Εδεσσας, ενώ ήδη «τρέχει» ο διαγωνισμός για το «Ξενία» Κομοτηνής. Οι υπηρεσίες της ΕΤΑΔ ολοκληρώνουν επίσης τις τεχνικές και νομικές ενέργειες που απαιτούνται για να βγουν σε διαγωνισμούς τα «Ξενία» Κοζάνης, Τσαγκαράδας, Καλεντζίου και Καστανιάς Κορίνθου. Τέλος, στα πιο μακροπρόθεσμα σχέδια της εταιρείας είναι η ωρίμανση και άλλων ακινήτων, όπως το «Ξενία» Καρτερού στην Κρήτη και οι Aλυκές Αναβύσσου

https://www.kathimerini.gr/economy/561137461/poliseis-akiniton-apo-taiped-kai-etad/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin