25 Σεπτεμβρίου 2020

Κάτω Τιθορέα MTB & Road Race 2020: Συναρπαστικό διήμερο ποδηλασίας






Το σαββατοκύριακο 26 και 27 Σεπτεμβρίου ο Σύλλογος Φίλων Αθλητισμού Γέρακα μαζί με το Bike Expert και σε συνεργασία με το Δήμο Αμφίκλειας – Ελάτειας διοργανώνουν τους αγώνες «Κάτω Τιθορέα MTB & Road Race 2020». 

Πρόκειται για τρεις αγώνες όπου οι συμμετέχοντες θα απολαύσουν ένα συναρπαστικό διήμερο Mountain Bike και μίας ανάβασης Road Bike σε τοποθεσίες απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς. Ο αγώνας έχει σχεδιαστεί από την ομάδα των mtbxperts, ανθρώπους που έχουν μεράκι και αγάπη για τις ορεινές δραστηριότητες αλλά και γνώσεις πάνω στο αντικείμενο και πραγματοποιείται με την συνδιοργάνωση του Δήμου Αμφίκλειας - Ελάτειας.

Οι αγώνες:

1) «Κάτω Τιθορέα Mtb Circuit Race 2020» που θα πραγματοποιηθεί στις 26 Σεπτεμβρίου 2020.
Τοποθεσία εκκίνησης και τερματισμού: Περιοχή εκκίνησης και τερματισμού το δασύλλιο, πλησίον του Σιδηροδρομικού σταθμού της Κάτω Τιθορέας του Δημου Αμφίκλειας – Ελάτειας.
Διαδρομή: Πρόκειται για μία σύντομη διαδρομή κλειστού τύπου, μήκους 1650 μέτρων, η οποία περνάει μέσα από το δασύλλιο, πλησίον του σιδηροδρομικού σταθμού της Κάτω Τιθορέας. Πρόκειται για μια διαδρομή με τεχνικές δυσκολίες στο χώμα. Είναι πλήρως σηματοδοτημένη σεόλο το μήκος και από τις δύο πλευρές της διαδρομής της.

2) «Κάτω Τιθορέα Road Ανάβαση 2020» που θα πραγματοποιηθεί και αυτός στις 26 Σεπτεμβρίου 2020.
Τοποθεσία εκκίνησης και τερματισμού: Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή του δήμου Αμφίκλειας - Ελάτειας με εκκίνηση την πλατεία της Κάτω Τιθορέας και τερματισμό το εκκλησάκι του Αγίου Ιωάννη.
Η μικρή διαδρομή (9,3χλμ) ξεκινάει από την κεντρική πλατεία της Κάτω Τιθορέας με κατεύθυνση το χωριό της Αγίας Μαρίνας (προεκκίνηση). Στον ανισόπεδο κόμβο (γέφυρα) θα δοθεί η εκκίνηση. Αφού περάσει μέσα από το χωριό της Αγίας Μαρίνας, η ανάβαση θα συνεχίσει με κατεύθυνση το εκκλησάκι του Αγίου Ιωάννη, όπου και θα τερματίσει ο αγώνας.
Η μεγάλη διαδρομή της ανάβασης (21χλμ) ξεκινάει από την κεντρική πλατεία της Κάτω Τιθορέας, με κατέυθυνση προς τον σιδηροδρομικό σταθμό (τέλος προεκκίνησης), στη συνέχεια κινείται βορειοδυτικά στην οδό Τιθορέας – Ελάτειας, μέχρι να συναντήσει την Εθνική Οδό Λαμίας – Λειβαδιάς (περιφερειακός Τιθορέας) ύστερα κατεύθυνση νοτιοδυτικά προς το χωριό της Αγίας Μαρίνας, και θα συνεχίσει με κατεύθυνση το εκκλησάκι του Αγίου Ιωάννη, όπου και θα τερματίσει ο αγώνας.


3) «Κάτω Τιθορέα Mtb Point to Point 2020» που θα γίνει στις 27 Σεπτεμβρίου 2020.
Τοποθεσία εκκίνησης και τερματισμού: Ο αγώνας θα έχει εκκίνηση και τερματισμό την Κεντρική Πλατεία της Κάτω Τιθορέας.
Μεγάλη Διαδρομή (43 χλμ) Η διαδρομή του αγώνα 43 χιλιομέτρων ξεκινά από την κεντρική πλατεία της Κάτω Τιθορέας και κατευθύνεται ανατολικά προς τις γραμμές του τραίνου περνώντας πάνω από την αερογέφυρα. Κάνοντας δεξιά μπαίνει σε χωματόδρομο και κινούμενη παράλληλα με τις γραμμές του τραίνου κατευθύνεται προς την Αγία Παρασκευή. Από εκεί συνεχίζει να κινείται ανατολικά για να αλλάξει πορεία και να ξεκινήσει να κατευθύνεται προς το Παρόριο. Κατευθυνόμενη τώρα δυτικά προς την Αγία Μαρίνα περνά κάτω από την αερογέφυρα, περιμετρικά από το χωριό του Παρορίου. Περνώντας μέσα από το χωριό της Αγίας Μαρίνας, συνεχίζει την πορεία της ανατολικά και μέσα από χωματόδρομο, και ανεβαίνει προς το εκκλησάκι του Αγίου Ιωάννη. Από το εκκλησάκι κατηφορίζει προς το χωριό της Τιθορέας περνώντας οριακά μέσα από αυτό. Από την κορυφή της Τιθορέας μπαίνει σε χωματόδρομο, και πιάνοντας πλέον περισσότερο πεδινή έκταση περνά κάθετα από το τοπικό μικρό υδάτινο ρέμα Καχάλα για να αλλάξει πάλι πορεία και να αρχίσει να κατευθύνεται ξανά ανατολικά. Συνεχίζοντας σε πεδινή έκταση περνά κάτω από υπόγεια διάβαση για να καταλήξει στην κωμόπολη της Κάτω Τιθορέας, ολοκληρώνοντας μία νοητή κυκλική διαδρομή.
Mικρή Διαδρομή (18χλμ) Είναι παρόμοια με τη μεγάλη διαδρομή. Η διαφορά τους έγκειται στο ότι στο κομμάτι μεταξύ Αγίας Μαρίνας και Τιθορέας η διαδρομή δεν ανεβαίνει πιο ψηλά στο βουνό, κινείται από άλλο χωματόδρομο και καταφτάνει πιο άμεσα στην Τιθορέα


https://onparnassos.gr/el/blog/kato-tithorea-mtb-road-race-2020-sinarpastiko-diimero-podilasias

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin