23 Σεπτεμβρίου 2020

Αντίκυρα, η θαλασσινή πλευρά του Παρνασσού







Στο άκουσμα της λέξης Παρνασσός, αβίαστα στο νου έρχεται η Αράχωβα ή ο ορεινός όγκος με τις χιονισμένες πλαγιές, σημείο αναφοράς για τους λάτρεις του σκι, και όχι μόνο.

Γνωρίζατε, ωστόσο, ότι στην πίσω πλευρά του Παρνασσού και σε απόσταση μόλις 27 χλμ. από την Αράχωβα, συναντάται ένας παραθαλάσσιος προορισμός, ιδανική επιλογή ακόμη και για το φθινόπωρο ή το χειμώνα;


Ο λόγος για την Αντίκυρα, έναν τόπο στον οποίο τόσο η ιστορία όσο και ο πολιτισμός έχουν αφήσει ανεξίτηλα τα σημάδια τους. Εδώ, λοιπόν, οι βόλτες στο γραφικό λιμανάκι με τα παραδοσιακά ψαροκάικα αποκτούν άλλο ενδιαφέρον.

Μυρωδιές από φρέσκο ψάρι αναδύονται από τα εστιατόρια και τα ταβερνάκια, ενώ στα cafes δίπλα στο κύμα το βλέμμα χάνεται στον Κορινθιακό κόλπο, θαυμάζοντας, παράλληλα, την ομορφιά του τοπίου που απλώνεται μπροστά σας. Μην παραλείψετε, επίσης, να κάνετε μια επίσκεψη στο Φάρο και τον αρχαιολογικό χώρο στα Παλάτια.


Τέλος, σε κοντινή απόσταση από το χωριό βρίσκεται και η φημισμένη Μονή του Οσίου Λουκά, γνωστή και ως Αγία Σοφία της Ρούμελης, ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της μεσοβυζαντινής τέχνης και αρχιτεκτονικής, που συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο των μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin