30 Σεπτεμβρίου 2020
Σοκ από τις φωτογραφίες στο ΓΕΛ ΑΡΑΧΩΒΑΣ
29 Σεπτεμβρίου 2020
Αράχωβα : Μια επισκόπηση της τραγικής κατάστασης που έρχεται
Κρίμα για την ιδέα που είχαν κάποιοι. |
28 Σεπτεμβρίου 2020
Αθηνά Οικονομάκου – Φίλιππος Μιχόπουλος: Απόδραση στην Αράχωβα!
Ένα ευχάριστο διάλειμμα από την καθημερινότητα αποφάσισαν να κάνουν η Αθηνά Οικονομάκου και ο Φίλιππος Μιχόπουλος. Το ερωτευμένο ζευγάρι αποχωρίστηκε για λίγο το γιο του, Μάξιμο, ανέβηκε στη μηχανή και έκανε ένα roadtrip στην Αράχωβα.
Σε κατάληψη τα Λύκεια του Δήμου Δ.Α.Α.
Φωτό από παλαιότερη κατάληψη |
Σήμερα εκδηλώθηκαν στα Λύκεια Αραχώβης, Διστόμου και Παραλίας Διστόμου καταλήψεις από το πρωί.(βέβαια η σχετική προετοιμασία ξεκίνησε από τις 05:00 τα ξημερώματα)
Δημοτικό συμβούλιο σήμερα , 28/9/20 στον Δήμο ΔΑΑ
Σας προσκαλούμε, σύμφωνα με τα άρθρα 67 και 69 του Ν. 3582/2010 σε τακτική συνεδρίαση κεκλεισμένων των θυρών στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου επί της οδού Ιωάννη Μπάρλου στο Δίστομο, την 28η Σεπτεμβρίου 2020 ημέρα της εβδομάδος Δευτέρα και ώρα 7:00 μμ για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα κατωτέρω θέματα της ημερήσιας διάταξης:
Θέμα 1ο: Κατάθεση προτάσεων και λήψη αποφάσεων για Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειες (Αιολικά Πάρκα)
Θέμα 2ο: Κατάθεση προτάσεων και λήψη αποφάσεων για ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε.{Εισηγητής: ΔΗΜΑΡΧΟΣ}
Οι επιδρομές των λύκων συνεχίζονται...
Νέα εμπλοκή λύκων με βοσκό, ο οποίος έβοσκε το κοπάδι του, σημειώθηκε χθες Κυριακή 27/9/20 , 10 το πρωί, στην θέση "ΑΡΔΗΝΙΑ".
Μια βουνοπλαγιά της περιοχής μας, στην οποία υπάρχουν και ορειβατικά μονοπάτια.
Ο βοσκός στην εμφάνιση των 2 άγριων ζώων , μετά από υπεράνθρωπες προσπάθειες, κατάφερε και απομάκρυνε τον θανάσιμο κίνδυνο , τόσο για τον ίδιο όσο και για το κοπάδι του.
Μάλιστα τις προάλλες ,
25 Σεπτεμβρίου 2020
Η "ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ" του Δήμου Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας, καταγγέλει την απαράδεκτη λειτουργία του Δημάρχου κ. Σταθά
Κάτω Τιθορέα MTB & Road Race 2020: Συναρπαστικό διήμερο ποδηλασίας
Έσκασε το λάστιχο και έφερε τούμπες στα χωράφια
24 Σεπτεμβρίου 2020
Συλλυπητήρια ανακοίνωση
Διέλευση Harley-Davidson αυτό Σαββατοκύριακο , από ΑΡΑΧΩΒΑ, ΔΙΣΤΟΜΟ, ΙΤΕΑ.
H Harley-Davidson Athena και το HOG Athena Chapter, το επίσημο εργοστασιακό club της Harley-Davidson, διοργανώνουν για 5η συνεχή χρονιά το 1000 Miglia Ride, την πιο εμβληματική και απαιτητική εκδρομή του έτους.
Η διαδρομή των περίπου 1500 χλμ που θα διανυθεί σε 4 ημέρες διασχίζει φέτος κρυμμένες ομορφιές της Κεντρικής Ελλάδας, Θεσσαλίας και της Ηπείρου. Η διαδρομή περιλαμβάνει ελάχιστα χιλιόμετρα Εθνικής Οδού, αυξάνοντας έτσι την οδηγική απόλαυση αλλά και τον βαθμό δυσκολίας.
Επτά ποταμοί. Επτά λίμνες. Επτά ιστορικά γεφύρια. Αυτή είναι η ψυχή του φετινού 1000 Miglia.
Το HOG Athena Chapter αναχωρεί, με θόρυβο, την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου και έως την Κυριακή 27 του ίδιου μήνα που επιστρέφει δεν αφήνει δρομάκι αδιάβατο.
Θερμοπύλες, Μπράλος, Γοργοπόταμος, Καλαμπάκα, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Πηνειός, Άραχθος, Καρπενήσι, Αράχωβα, Εύηνος, Μόρνος, Ιτέα, Δίστομο είναι κάποια από τα μέρη που θα ξεσηκώσει με
Η συμμετοχή είναι ανοιχτή προς όλους τους αναβάτες μοτοσικλετών και κάθε αναβάτης με οποιοδήποτε είδος μοτοσυκλέτας είναι ευπρόσδεκτος να ζήσει από κοντά μια απίστευτη οδηγική εμπειρία.
United We Ride.
Περισσότερες πληροφορίες:
ΒΟΗΘΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΛΗΓΗΣΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑ
23 Σεπτεμβρίου 2020
Αντίκυρα, η θαλασσινή πλευρά του Παρνασσού
Αντίκυρα : Με αγώνες πρωταθλήματος βόλεϊ, ξεκινά το νέο κλειστό
22 Σεπτεμβρίου 2020
Το μαγαζί κάτω από τον δρόμο. Αναμνήσεις από την παλιά Αράχωβα .
Η διασκέδασή μας , σε εκείνα τα αξέχαστα μαθηματικά χρόνια, περιορίζονταν κυρίως στα πάρτι γενεθλίων και ονομαστικών εορτών στα σπίτια αυτών που γιόρταζαν.
Και μια και θυμήθηκα το ραδιοφωνικό σταθμό Αμφίσσης, σταθμός κυριολεκτικά τότε στη διασκέδασή μας , αφού λίγα σπίτια είχαν τηλεόραση , μου ήρθε στο νου και η καθημερινή του εκπομπή στις 20 και 15 το βράδυ που έβαζε στη συνέχεια τον καραγκιόζη
Το τι γινόταν την άλλη μέρα στο σχολείο με τις ατάκες του δεν λέγεται...
Από το δρόμο κάτω ο καθένας, μπορούσε να δει τα φωτισμένα παράθυρα του σπιτιού και εμάς να χορεύουμε shake πίνοντας βερμούτ και τρώγοντας ξηρούς καρπούς, που έφερνε ο συμμαθητής μας με τις χούφτες από το πατρικό μπακάλικο του ισόγειου.
Ήταν τέλος της δεκαετίας του '60 νομίζω ή στις αρχές του ΄70 , όταν άνοιξε η πρώτη ντισκοτέκ στην Αράχωβα και όπως ήταν φυσικό κέντρισε την περιέργεια όλων μας.
Μόλις είχαμε τελειώσει τους διαγωνισμούς της τελευταίας τάξης του εξατάξιου τότε Γυμνασίου, είχαν βγει τα αποτελέσματα και ετοιμαζόμασταν οι 5-6 από την τάξη που θα πηγαίναμε παρακάτω να πάμε την άλλη μέρα το πρωί στη Λιβαδειά για να καταθέσουμε τα δικαιολογητικά μας για τις εισαγωγικές εξετάσεις για το πανεπιστήμιο, να γιορτάσουμε όλοι μαζί για τελευταία φορά .
"Θα είμαστε όλη η τάξη μαζί " μας συμβούλεψαν τα αγόρια να πούμε στους δικούς μας.
Όταν το ανήγγειλα στη μητέρα μου ,ότι δηλαδή θα μέναμε ως αργά έξω όλη η τάξη μαζί , για να το μεταφέρει στον πατέρα μου , όταν θα έκλεινε το μαγαζί και θα γύριζε στο σπίτι, με παρέπεμψε χωρίς δεύτερη κουβέντα κατευθείαν στον ίδιον .
Το ίδιο έκαναν και οι υπόλοιποι όταν είδαν τον πατέρα να μου , να μπαίνει στην μισοσκότεινη ντισκοτέκ από την κάδη .
Εκείνος κάτι πήγε να πει και να δικαιολογήσει την κατάσταση, ότι είμαστε όλη η τάξη μαζί και ότι ήταν αποχαιρετιστήρια βραδιά αλλά τον έκοψε απότομα ο πατέρας μου και χωρίς καν να καταδεχτεί να ακούσει μέχρι τέλους τις δικαιολογίες γυρίζοντας σε μένα με διέταξε να τον ακολουθήσω. Το ίδιο είπε και σε μία συμμαθήτριά μου που είχε πάρει τη συγκατάθεση από τον πατέρα της για να την πάρει και εκείνη μαζί του, καθώς είχε περάσει πριν και τον είχε ενημερώσει για το που θα πήγαινε.Σε όλη τη διαδρομή αμίλητη, αυτός μπροστά και εμείς οι δύο από πίσω μέχρι που παραδώσαμε τη συμμαθήτριά
μου τον πατέρα της.
21 Σεπτεμβρίου 2020
Έχασε την μάχη για την ζωή ο εργαζόμενος Δ. Παππάς
Ανακαλύψτε την Κίρφη
Κίρφη: Το πέρασμα του Ζεμενού, ανάμεσα στις ψηλές κορυφές του Παρνασσού και την Κίρφη |
Κίρφη: Οι ανατολικές πλαγιές της Κίρφης σβήνουν πάνω από το ξωκλήσι του Αγίου Γεωργίου Διστόμου |
Κίρφη: Οι κορυφές του Παρνασσού καθρεφτίζονται στα νερά της πόλγης της Δεσφίνας |
Ο βωξίτης αναγνωρίζεται ως «κρίσιμη πρώτη ύλη»
Τι σημαίνει η αναγνώριση του βωξίτη απο την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως κρίσιμη ύλη για την κλιματική αλλαγή;
* Τι σημαίνει για τη Φωκίδα;;
* Πόσο θα επηρεάσει εξελίξεις για την "ευκολία " ή μη λήψης κοιτασμάτων;;
* Ποιοι και πως θα μιλήσουμε για την ανάγκη ορθής περιβαλλοντικής διαχείρισης και για την ανάγκη να αφήσουμε κοιτάσματα και για τις επόμενες γενεές;;
* Ποιοι θα μιλήσουμε για το τι επιφυλάσσει η τέταρτη τεχνολογική επανάσταση στο κλάδο και στις θέσεις εργασίας στη Φωκίδα;;
* Το 2012 με μεγάλη προσπάθεια καταφέραμε για πρώτη φορά να νομοθετηθεί διαδικασία για #ανταποδοτικα προς τους Δήμους για τη μεταλλευτική δραστηριότητα.
* Τώρα ποιές οι προθέσεις;;
* Επαναφέρουμε τη συζήτηση.
Προσωπικά γράφω συστηματικά για την αναγκη ολιστικής αντιμετώπισης της Μεταλλευτική δραστηριότητας στη Φωκίδα και στη Στερεά.
Εργασία με δικαιώματα, Κοινωνία με δικαιώματα.
* Άμεση νομοθέτηση για αύξηση των ανταποδοτικών που λαμβάνουν οι Δήμοι.
* Γνώση και γνώμη των Αυτοδιοικητικών και Περιφερειακών Αρχών για εξελίξεις στις αδειοδοτήσεις, έλεγχο για αποκαταστάσεις, εναλλακτικές χρήσεις για μη ενεργές στοές και νταμάρια.
Οι εξελίξεις που καθορίζουν Φωκίδα κ Βοιωτία με το Βωξίτη, τρέχουν.
Ή θα καθορίσουν μόνες τους οι Μεταλλευτικές Εταιρίες το τι θα γίνει στην περιοχή ή - το σωστό- θα μιλήσουμε και εμείς.
Η συμπερίληψη του βωξίτη, του πλούσιου σε αλουμίνιο μεταλλεύματος που χρησιμοποιείται για την παραγωγή πρωτογενούς αλουμινίου, στον κατάλογο κρίσιμων πρώτων υλών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναγνωρίζει τη στρατηγική σημασία της βιομηχανίας αλουμινίου στη στήριξη της μετάβασης της Ευρώπης σε μια πράσινη και ψηφιακή οικονομία.
Χάρη στις μοναδικές ιδιότητες του βωξίτη, το αλουμίνιο έχει γίνει το υλικό επιλογής για παραγωγούς καθαρής τεχνολογίας σε εφαρμογές όπως ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, μπαταρίες, ηλεκτρικά συστήματα, αποδοτικές πηγές συσκευασίας, ενεργειακά αποδοτικά κτίρια και καθαρή κινητικότητα.
Παρά την προβλεπόμενη αύξηση της ανακύκλωσης, η πρωτογενής παραγωγή θα χρειαστεί ακόμα για να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση για τα μέταλλά μας.
Η παγκόσμια ζήτηση
Από την Εορτή της Αγίας Σοφίας στα Άσπρα Σπίτια Παραλίας Διστόμου(ΦΩΤΟ)
19 Σεπτεμβρίου 2020
Έργα στους παιδικούς σταθμούς Αράχωβας και Διστόμου
18 Σεπτεμβρίου 2020
Ιανός, ο Ρωμαίος θεός με καταγωγή από τα Φάρσαλα…(Θεσσαλία)
Ο διπρόσωπος αλλά όχι υποκριτής θεός, Ιανός.
Συναντάμε διάφορες εκδοχές και μύθους για την καταγωγή του. Μία εξ αυτών, θέλει τον Ιανό να κατάγεται από την Θεσσαλία, πριν εξοριστεί στη Ρώμη.
Αρχαίος θεός της Ιταλίας, o Ιανός, όπως και πολλοί άλλοι Έλληνες θεοί, που έκαναν «καριέρα», μετά την μετακόμισή τους από την Ελλάδα στην Ιταλία. Ίσως λόγω αυτής της καταγωγής του, δέχθηκε κατά τους μεταγενέστερους χρόνους την επίδραση της διπλής μορφής του Έλληνα Ερμή ή ίσως τον κουβαλούσε ήδη εντός του.
Δεν τον συναντάμαι σε άλλες θρησκείες. Την Ρώμη, την «κατέκτησε» δια του Ρωμύλου, αυτός τον εισήγαγε στην πόλη της Ρώμης όπου και διατήρησε την αίγλη του, μέχρι την επικράτηση του χριστιανισμού, έως και τον 4ο μ.Χ αιώνα.
Κατά την λαϊκή παράδοση υπήρξε ο αρχαιότερος βασιλιάς της χώρας και βασίλεψε κατά τον Χρυσό αιώνα του Λατίου (Latium) και θεοποιήθηκε μετά τον θάνατό του.
Αυτός πρώτος, φιλοξένησε τον Κρόνο, στη χώρα του και διδάχθηκε από τον θεό, την γεωργία και πολλές άλλες τέχνες, μεταξύ των οποίων η ναυπηγική και η χάραξη νομισμάτων. Ίσως γι ΄αυτό η μορφή του συναντάται σε πολλά νομίσματα πόλεων της Ιταλίας και ειδικά της Ρώμης, καθώς επίσης και σε πολλά μετάλλια.
Πηγή φωτογραφίας: εγκυκλοπαίδειες
Θεός των δημοσίων πυλών, από τις οποίες διέρχονταν οι κύριες οδοί στην πόλη. Ίσως γι΄αυτό αργότερα, ονομάσθηκε Janus και κάθε θολωτή θύρα. (από τη ετρουσκική λέξη Janua, που σήμαινε θύρα).Τόσο η ετρουσκική λέξη Janua, όσο και το προσωνύμιο του, ως Ιανός «Κυρίνος» (αρχικά θεός των Σαβίνων, οι οποίοι διέμεναν δίπλα στον ποταμό Τίβερη), φανερώνουν πως οι Ρωμαίοι ενσωμάτωσαν αρκετές θεότητες στο λατρευτικό τους σύστημα και επηρεάστηκαν ταυτόχρονα από τις αντιλήψεις λαών όπως οι Ετρούσκοι και οι Σαβίνοι.
«Μεγάλη πόρτα θα διαβείς!», λένε όλοι οι λαοί του κόσμου, εννοώντας κυριολεκτικά και μεταφορικά την διέλευση, την μετάβαση από μια υφιστάμενη κατάσταση σε κάποια νέα.
Τον συναντάμε στη γέννηση, στο γάμο, στο θάνατο, σε όλες τις ανθρώπινες μεταβάσεις. Όπου υπάρχει μια καινούρια αρχή, μια έναρξη, με την οποία ο άνθρωπος μεταβαίνει από μια πρότερη κατάσταση σε μία άλλη, σε μία νέα, εκεί συναντάμε πρώτο και καλύτερο το Ιανό. Νέος τρόπος ζωής, νέος τόπος διαμονής ,νέος τρόπος ύπαρξης!
Το αρχαίο Ιερό του στην Αγορά, το οποίο είχε χτίσει ο βασιλιάς Νουμάς, είχε την μορφή διπλού τόξου, και έτσι απεικονίζεται σε νόμισμα της περιόδου του Νέρωνα.
Πηγή φωτογραφίας: εγκυκλοπαίδειες
Σε όλες τις δημόσιες πύλες και διασταυρώσεις, υπήρχαν ιερά Του. Προστάτης όσων έφευγαν και όσων επέστρεφαν στην πόλη, γι΄ αυτό και σύμβολά του, το κλειδί, η ράβδος και η απεικόνιση με δύο αντιθέτων διευθύνσεων, πρόσωπό Του.
Στο Ιερό της Αγοράς, το άγαλμα του, το ένα πρόσωπό του είχε κατεύθυνση την Ανατολή και το άλλο τη Δύση, προς τις δύο όψεις του τόξου, όπως ήταν και ο ναός.
Στις μεταγενέστερες χριστιανικές εκκλησίες το Ιερό «κοιτά» πάντα την Ανατολή και η Κύρια Πύλη τη Δύση.
Λέγεται επίσης πως οι θύρες του Ναού της Αγοράς, ήταν ανοιχτές σε περιόδους πολέμων και κλειστές όταν επικρατούσε ειρήνη. Σαφής και πειστική ερμηνεία για αυτή την συνήθεια δεν υπάρχει. Ήταν κλειστές σε περίοδο ειρήνης, ίσως για να φυλάσσετε ως ακριβός θησαυρός, η ειρήνη εντός του. Παρά το γεγονός της φύλαξής της όμως και για 11 αιώνες εώς και τον 4ομ.Χ αιώνα, 10 φορές μόνο και μάλιστα για μικρό χρονικό διάστημα, έκλεισαν, οι θύρες του ιερού Του. Από αυτήν ακριβώς την συνήθεια, που κατά κάποιο τρόπο δημιουργεί σύνδεση με την παναρχαία επίσης συνήθεια των ανθρώπων , τον πόλεμο, να προήλθε λανθασμένα, ο χαρακτηρισμός του ως πολεμικός Θεός.
Το ουσιωδέστερο χαρακτηριστικό του ήταν ότι θεωρούνταν ο θεός πάσης αρχής ή έναρξης ή μετάβασης, (της ημέρας, του μήνα, του έτους κλπ), γι΄ αυτό τον συναντάμε και ως Matutinus Junonious, έχοντας ως μέρες εορτής τις Καλένδες που εορταζότανε τον πρώτο μήνα του έτους, δηλαδή τον Januarious (Ιανουάριο), εξ αιτίας του οποίου (Ιανός: Janus) ονομάσθηκε έτσι, o συγκεκριμένος μήνας. Εκτός επίσης από την 1η του Ιανουαρίου, γιορταζότανε και την 1η του κάθε μήνα.
Πηγή φωτογραφίας: εγκυκλοπαίδειες
Από το δεύτερο ουσιώδες στοιχείο του χαρακτήρα του, του αποδόθηκε το προσωνύμιο «πατέρας του χρόνου», καθώς σε κάθε είδους δέηση ή θρησκευτική τελετή, σε αυτόν πρώτα γινόταν ειδική μνεία και το όνομά του, ήταν το πρώτο στον «κατάλογο των Θεών», με δεύτερο αυτό του Δία, όπου φέρει το επίθετο Divom Deus, «θεός των θεών».
Αρχικά, όπως είπαμε, τα ιερά του ήταν δίτοξα ή διμέτωπα, αργότερα δε έγιναν τετραμέτωπα και υπήρξαν πολυάριθμα και όλα με αγάλματα, με ποιο γνωστό το επίχρυσο άγαλμα, δώρο του Αυγούστου. Δυστυχώς όμως αγάλματα των Ιερών του δεν έχουν διασωθεί και την μορφή του, την γνωρίσαμε μέσα από την απεικόνισή του στα νομίσματα και τα μετάλλια.
Αποκρυφισμός
Στην αρχαία μυσταγωγία, ο Ιανός συμβολίζει την υπέρτατη στο χρόνο, αμετάβλητη αρχή του Σύμπαντος, στην οποία το παρελθόν και το μέλλον, είναι ένα και το αυτό.
Στις εκ διαμέτρου αντίθετα βλέπουσες μορφές του Ιανού, οι μύστες βλέπανε την Αλήθεια. Με βάση την Αλήθεια αυτή, οφείλουμε αφού εμβαθύνουμε στο Παρελθόν να προχωράμε μπροστά, για να φτιάξουμε το καλύτερο δυνατό Αύριο και για να το πετύχουμε αυτό είναι απαραίτητο να στηριζόμαστε στα διδάγματα του παρελθόντος.
Ο Ιανός, όπως αναφέραμε, απεικονίζεται συνήθως με κλειδί ανά χείρας, καθώς θεωρούνταν ο θεματοφύλακας των μυσταγωγικών Αληθειών και μόνο αυτός ήταν ταγμένος να «ανοίγει» και να «κλείνει», τα μυστηριακά Άδυτα και να τα αποκαλύπτει στους ξεχωριστούς, σε αυτούς που διέθεταν την πνευματική ικανότητα, προφυλάσσοντας τα ταυτόχρονα με ζήλο από την βέβηλη περιέργεια όσων δεν μπορούσαν να τα κατανοήσουν.
Ο διπρόσωπος αυτός θεός, επ’ ουδενί όμως με την έννοια του υποκριτή, συμβόλιζε την μετάβαση από το πρωτόγονο στο πολιτισμένο. Παρουσιάζεται συνοδευόμενος και από την ημισέληνο, αντίστοιχη του θεού Ερμή των Ελλήνων και απεικονίζει τον δεσμό ο οποίος υπάρχει μεταξύ της έννοιας του χρόνου και της δημιουργού των μορφών, η οποία συλλαμβάνει μέσα της, τις μορφές, εμπνεόμενη από την παράδοση, δηλαδή την κληρονομικότητα, δηλαδή το DNA!
Στο πέρασμα των χρόνων «χάνει» τις βαθύτερες έννοιες που τον δημιούργησαν και γίνεται ένας ποιο «επιφανειακός» θεός κάτι που τον αποκόπτει από το παρελθόν του και κάνει δυσκολότερο το έργο της ερμηνείας των συμβολισμών του.
Ο Ιανός της Αλλοτροπίας
Ο Ιανός επιστρέφει στην Ελλάδα το 2011μ.Χ (αλλά λίγο νοτιότερα από τον τόπο καταγωγής του, τη Θεσσαλία) και εγκαθίσταται ως «θεός»-έμβλημα στο Μουσείο της Αλλοτροπίας, στην Αντίκυρα Βοιωτίας, με όλους τους βαθύτερους συμβολισμούς του και σημαιοφόρος 200 και πλέον δράσεων πολιτισμού, ενάρξεων και μεταβάσεων και «σφραγίζει» με δόξα και τιμή την κάθε της, επίσημη στιγμή.
Χαρακτικό: Θανάσης Νέτας
Το 2020μ.Χ αποφασίζει να μας επισκεφθεί ξανά, ως «μεσογειακός τυφώνας». Μήπως όμως απλά ήρθε να μας υπενθυμίσει με την παρουσία του, τις βασικές αξίες και αλήθειες της ζωής;
Μήπως ήρθε ως τιμωρός για τα τραύματα που προξενούμε στη φύση, με τον τρόπο που της συμπεριφερόμαστε;
Μήπως, λέω μήπως…;
Όπως κι αν ήρθε, όταν ξυπνούν οι θεοί πρέπει να αναθεωρούμε τη ζωή και τα έργα μας!
Φωτογραφία: διαδικτύου
Πηγές πληροφοριών: βιβλία
Γράφει η : Δήμητρα Παρασχαράκη,
Διευθύντρια του Μουσείου της Αλλοτροπίας.