31 Οκτωβρίου 2019

ΣΕ ΑΔΙΕΞΟΔΟ Η ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΦΚΑ ΑΓΡΟΤΩΝ ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΗΝ ΛΑΜΙΑ.





Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των υπαλλήλων του ΕΦΚΑ ΑΓΡΟΤΩΝ ΛΑΜΙΑΣ και ειδικά της αναπληρώτριας προϊσταμένης , η κεντρική διοίκηση καθώς και προσωπικά ο υπουργός κος Βρούτσης καθώς βέβαια και οι προκάτοχοι του, δεν δείχνουν να συμμερίζονται το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν καθημερινά , οι ασφαλισμένοι του πρώην ΟΓΑ της περιφέρειας ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ καθώς όλοι οι ασφαλισμένοι , προσέρχονται στο συγκεκριμένο κατάστημα για να επιλύσουν πολλές και δύσκολες υποθέσεις τους καθώς όμως και άλλες γραφειοκρατικές ιστορίες του δαιδαλώδους συστήματος της γραφειοκρατίας που καλά κρατεί και στις μέρες μας. 
Δυστυχώς παρά τις πολλές αντιδράσεις τόσο των πολιτών όσο και των ίδιων των υπαλλήλων , η κεντρική διοίκηση "αγρόν αγόραζε"

Άλλη μια παρέμβαση συζητήθηκε στη Βουλή η επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής, κ. Γιώργου Μουλκιώτη

Προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Ιωάννη Βρούτση σχετικά με τα προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία της Υπηρεσίας ΕΦΚΑ Αγροτών με έδρα την Λαμία.

Ο κ. Γ. Μουλκιώτης, στην ομιλία του, περιέγραψε το μέγεθος των δυσλειτουργιών της εν λόγω υπηρεσίας, που καθιστούν αδύνατη την εξυπηρέτηση των πολιτών της Στερεάς Ελλάδας. Επεσήμανε δε ότι οι απαντήσεις που έχουν δοθεί από το Υπουργείο στο πρόβλημα λειτουργίας του ΕΦΚΑ Αγροτών Λαμίας κρίνονται ανεπαρκείς. 

Επιπλέον, τόνισε ότι θα υπάρξει μια περαιτέρω όξυνση των προβλημάτων, με δεδομένες τις ελλείψεις σε προσωπικό σε όλη την Επικράτεια αλλά και την λήξη τον Φεβρουάριο του 2020 του προγράμματος απασχόλησης για 5.500 άνεργους πτυχιούχους ανώτατων εκπαιδευτικών και τεχνολογικών ιδρυμάτων, ηλικίας 22-29 ετών, σε Υπουργεία και εποπτευόμενους δημόσιους φορείς οι οποίοι, ως επί το πλείστον απασχολούνται στις υπηρεσίες πρώτης γραμμής.

Κατόπιν αυτών, ζήτησε από τον υπουργό να εξηγήσει τους λόγους στους οποίους οφείλεται αυτή η αναποτελεσματική λειτουργία του περιφερειακού τμήματος Στερεάς Ελλάδος του ΕΦΚΑ Αγροτών και σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί, ώστε να δοθεί μια άμεση λύση στο χρόνιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Υπηρεσία. Επίσης να απαντήσει αν είναι στις προθέσεις του Υπουργείου να ενισχύσει την Υπηρεσία του ΕΦΚΑ Αγροτών, αξιοποιώντας τη δυνατότητα ανακατανομής του προσωπικού, ύστερα από την έκδοση του Οργανισμού του ΕΦΚΑ για να εξυπηρετηθούν οι αγρότες της περιοχής αξιοπρεπώς. Τέλος, πρότεινε ως μοναδική, άμεση και αποτελεσματική λύση των αδιεξόδων στις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ την εφαρμογή της κινητικότητας για την κάλυψη των αναγκών υπηρεσιών πρώτης γραμμής, με κίνητρα για τους εργαζόμενους.

Ο Υπουργός, στην απάντησή του, παραδέχθηκε ότι τα προβλήματα είναι υπαρκτά και είναι διευρυμένα για όλη την επικράτεια, ενώ θεωρεί ότι η μόνη λύση είναι η ανασυγκρότηση του ΕΦΚΑ. 

Για τη λειτουργία Υπηρεσίας ΕΦΚΑ Αγροτών με έδρα την Λαμία δεν δόθηκε καμία συγκεκριμένη απάντηση. Ο κ. Ι. Βρούτσης ανέφερε γενικά ότι το μέλλον δεν αντιμετωπίζεται ούτε με το ανθρώπινο δυναμικό του ΕΦΚΑ ούτε με καλές πρωτοβουλίες και προσπάθειες και έξυπνες λειτουργικές και οργανωτικές αλλαγές, αλλά με το σύστημα «ΑΤΛΑΣ- ψηφιακή σύνταξη», το οποίο βρίσκεται υπό επεξεργασία.





Για να παρακολουθήσετε το βίντεο, πατήστε εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin