14 Οκτωβρίου 2019

Το ξακουστό ΠΑΝΗΓΥΡΑΚΙ, παρουσιάστηκε από το χορευτικό τμήμα του ΛΥΚΕΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΛΟΝΔΙΝΟΥ. Βίντεο.

                     

Η φωτογραφία ανήκει στον Λουκά Παπαλεξανδρή.




Μια εορταστική, μουσικοχορευτική παράσταση για τα 40 χρόνια λειτουργίας του Λυκείου των Ελληνίδων Λονδίνου και τα 25 χρόνια του Hellenic Centre έλαβε χώρα  στις 13/10/2019.


 «Για 40 χρόνια, το Λύκειον των Ελληνίδων Λονδίνου διατηρεί και προωθεί τον Ελληνικό
πολιτισμό και τις παραδόσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο, ανέφερε μεταξύ άλλων η Σούλα Μωραΐτη,
Πρόεδρος Λυκείου των Ελληνίδων Λονδίνου.

«Είναι μεγάλη μου τιμή που συμμετέχω στην εκδήλωση για τα 40 χρόνια του Λυκείου των Ελληνίδων Λονδίνου. Δε μπορώ να περιγράψω γραπτώς πόσο περήφανη είμαι για όλους τους χορευτές και τους καταπληκτικούς δασκάλους με τους οποίους είχαμε την τύχη να συνεργαστούμε αυτά τα τελευταία 23 χρόνια. Το Λύκειον, για πολλούς από τους χορευτές μας είναι ένα ‘σπίτι’, μακριά από το πραγματικό μας σπίτι. Βρισκόμαστε σήμερα εδώ, όχι μόνο για να γιορτάσουμε την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά μας, αλλά γιατί ανήκουμε σε κάτι πιο μεγάλο… ανήκουμε στη «Λυκειακή» οικογένειά μας» , έγραφε στο φυλλάδιο παρουσίασης η  Ανίτα Williams,έφορος χορευτικής ομάδας Λυκείου των Ελληνίδων Λονδίνου



Γιορτάζοντας τα 40 χρόνια του Λυκείου των Ελληνίδων Λονδίνου, και τα 25 χρόνια του Ελληνικού Κέντρου, πραγματοποιήθηκε  ένα χρονολογικό ταξίδι στα πιο γνωστά πανηγύρια της Ελλάδας και της Κύπρου και παρουσιάστηκαν ήθη και έθιμα των περιοχών αυτών.

Η πιο χαρακτηριστική εικόνα για το Πάσχα ανήκει δικαιωματικά στην ηπειρωτική Ελλάδα, με τον οβελία στους «λάκκους».

 Στην Αράχωβα Βοιωτίας οι λάκκοι ζωντανεύουν και ανήμερα του Αγίου Γεωργίου («Α’Γιωργιού»), ο οποίος γιορτάζεται ιδιαίτερα με ένα τριήμερο «Πανηγυράκι».

 Πίπιζες, νταούλια, τραγούδι και χορός ανοίγουν και «χαλάνε» το πανηγύρι.



Αξίζει να αναφερθεί ότι στην καλλιτεχνική επιμέλεια και στην διδασκαλία των χορών, συμμετείχε και η "δικιά μας " ΙΩΑΝΝΑ-ΔΑΝΑΗ ΣΤΥΛΙΑΡΗ.


Ακολουθεί βίντεο από το χορευτικό τμήμα το οποίο χόρεψε το ξακουστό ΠΑΝΗΓΥΡΑΚΙ :




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin