8 Οκτωβρίου 2019

Από την Θεομητορική πανήγυρη της Παναγίας Οδηγήτριας. (ΦΩΤΟ)


" Της Μονής ημών εστί φρουρός, τροφός και φύλαξ, πάσης τε Φθιώτιδος και του όρους Παρνασσού, επιστάτης τε και έφορος, και του κόσμου παντός Κυρία και Δέσποινα."

"Παρθενική" Πανήγυρις για την Θεομητορική Μονή της Παναγίας Οδηγήτριας Τιθορέας , που εορτάζει και πανηγυρίζει την Έφορο , Προστάτιδα , Τροφό και Βοηθό πάντων των παναγιόφιλων πιστών.



Με τη δέουσα λαμπρότητα και μοναστική μεγαλοπρέπεια τελέστηκαν οι πανηγυρικές ακολουθίες της Συνάξεως της Κυρίας Θεοτόκου της Οδηγητρίας προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ταλαντίου και Λοκρίδος κ.κ. Νεκταρίου του και Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής μας , συμπαραστατουμένου υπό Θεοφιλεστάτου επισκόπου Θερμοπυλών κ.κ. Πολυκάρπου.


Πλήθη πιστών συνέρευσαν στην Ιερά Μονή μας από νωρίς το πρωί της Κυριακής , ώστε να προσκυνήσουν την Εφέστιο και Θαυματουργό εικόνα της Παναγίας μας.


Κατά τη διάρκεια του "κοινωνικού" , ο Σεβ. Καθηγούμενος κ.κ. Νεκτάριος απηύθυνε εόρτιο κηρυκτικό λόγο στους παρευρισκομένους πιστούς και ευχήθηκε όπως, η Κυρία Θεοτόκος η Οδηγητρία να προστατεύει , να καθοδηγεί , να διαφυλάττει και να χαρίζει δύναμη σε όλους τους Παναγιόφιλους πιστούς . 


Επίσης στη διάρκεια των πανηγυρικών ακολουθιών τέθηκαν σε προσκύνηση, τμήμα εκ της Αγίας Ζώνης της Κυρίας Θεοτόκου και τεμάχιο ιερού λειψάνου του Αγίου Αποστόλου Λουκά του ευαγγελιστού, θησαυρίσματα φυλασσόμενα στο κειμηλιαρχείο της Ιεράς Μονής μας.

Εγκάρδιες ευχαριστίες εξέφρασε ο Σεβ. Καθηγούμενος κ.κ. Νεκτάριος στα πλήθη των πιστών που συνέρευσαν και κατέκλυσαν τη Θεομητορική Μονή Της από διάφορα μέρη της πατρίδος μας, καθώς και στους τοπικούς άρχοντες, που επισκέφθηκαν την Ιερά Μονή μας , τον κ. Ιωάννη Σαρακιώτη, βουλευτή Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ, τον κ. Ηλία Κυρμανίδη, αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας , τη δήμαρχο Αμφίκλειας-Ελάτειας κ. Αθανασία Στιβακτή, τον δήμαρχο Λοκρών κ. Αθανάσιο Ζεκεντέ, τον κ. Λουκά Παναγεωργίου , πρώην δήμαρχο Τιθορέας και εκπροσωπώντας την κ. Αικατερίνη Μπατζελή, περιφερειακή σύμβουλο Στερεάς Ελλάδος, τον κ. Κωνσταντίνο Αποστολόπουλο , περιφερειακό σύμβουλο Στερεάς Ελλάδος, τον κ. Λουκά Λαπατσάνη αντιδήμαρχο Ελάτειας , τους δημοτικούς συμβούλους του δήμου μας κ. Κωνσταντίνο Παπακωνσταντίνου , τον κ. Αχιλλέα Καψή, τον κ. Μάρκο Ράπτη, την κ. Ευμορφία Ρουποτιά, δημοτική σύμβουλο του δήμου Λαμιέων , τον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου Τιθορέας κ. Γεώργιο Τσαρούχα, τον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου Μοδίου κ. Λουκά Σχοινά, τον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου Εξάρχου κ. Αθανάσιο Σανιδά, την κ. Μαρια Τρομπούκη , πρόεδρο του ιατρικού συλλόγου Βοιωτίας , τον κ. Αθανάσιο Κραββαρίτη , πρόεδρο του πολιτιστικού συλλόγου Ε.Τ.Μ.Ο Τιθορέας , την πρόεδρο του συλλόγου γυναικών Κάτω Τιθορέας κ. Θεοδωρα Τσουραμάνη και τον καλό μας φίλο κ. Περικλή Σταυριανάκη, γνωστό ποινικολόγο.


Επίσης λόγω ανειλημμένης υποχρέωσης , επισκέφθηκε αργότερα το μεσημέρι την Ιερά Μονή μας ο κ. Γεωργιος Κοτρωνιάς , βουλευτής Φθιώτιδας της ΝΔ, μετά της συζύγου του.


Ευχόμεθα, η Παναγία μας η Οδηγήτρια να καθοδηγεί ασφαλώς τα διαβήματα μας εις παν έργον αγαθόν και σωτήριον.


Εκ της Ιεράς Μονής.


Ακολουθούν φωτογραφικά στιγμιότυπα.























































































































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin