31 Οκτωβρίου 2019

Ζήσαμε την εμπειρία του Oktoberfest στον Παρνασσό και το Elatos Resort and Health Club



Costas Arvilias Photography





Βρεθήκαμε για τρεις ημέρες σε ένα Oktoberfest που μας έστειλε στα 1300 μέτρα υψόμετρο, μέσα στα έλατα του Παρνασσού, και μας έκανε να αναφωνήσουμε «Ω, Elatos, ω, Elatos».

Φέτος ήταν η μοναδική χρονιά που δεν ζηλέψαμε και τόσο το Oktoberfest του Μονάχου, κι ας είναι το μεγαλύτερο φεστιβάλ μπίρας παγκοσμίως. Ο λόγος είναι ότι το ζήσαμε σε μικρότερη κλίμακα μεν, με ελληνικά δεδομένα, σε ένα πανέμορφο μέρος δε, σκαρφαλωμένο στις καταπράσινες πλαγιές του Παρνασσού: το Elatos Resort and Health Club. 

Έχοντας ήδη περάσει τέσσερις πολύ επιτυχημένες διοργανώσεις, το Elatos Resort and Health Club έχει πλέον καθιερώσει το ελληνικό Oktoberfest, μια ελληνική γιορτή μπίρας που ανεβαίνει επίπεδο λόγω της υπέροχης τοποθεσίας του resort. Με την εμπειρία των προηγούμενων χρόνων, λοιπόν, φέτος συγκέντρωσε 53 διαφορετικές, εκλεκτές μπίρες από ελληνικές μικροζυθοποιίες, οι οποίες ταξίδεψαν στα 1.300 μέτρα υψόμετρο για να συνδυαστούν με γεύσεις από την τοπική και όχι μόνο κουζίνα, με ποικιλίες αλλαντικών και τυριών, ζουμερά κρέατα και λουκάνικα, αχνιστές σούπες, πρέτσελ, κοτόπουλα, πατάτες και όλα αυτά τα εδέσματα που κάνουν καλή παρέα με την μπίρα, σε έναν τεράστιο μπουφέ.


Nikos Daniilidis


Δεν ξέρουμε για τις προηγούμενες χρονιές, αλλά φέτος τα πάντα ήταν σαν να έχουν συνωμοτήσει για να ταιριάξουν σε αυτή την υπέροχη γιορτή. Ο κόσμος είχε καταφτάσει γεμάτος διάθεση και χαμόγελο και η ηλιόλουστη ημέρα επέτρεψε την διεξαγωγή πεζοπορίας στο βουνό, ώστε να ξεκινήσει το Σάββατο με άμεση επαφή με τη φύση, προτού ετοιμαστεί ο μπουφές και οι μπίρες πάρουν θέση στο bar για να διαλέξουμε.


Μπίρες από όλα τα μήκη και τα πλάτη της Ελλάδας, από τη Σαμοθράκη μέχρι την Μύκονο και από την Πάτρα μέχρι την Ικαρία, από μικρότερες και μεγαλύτερες ζυθοποιίες έφτασαν στον πάνω όροφο του Elatos Resort and Health Club, μαζί με έναν πλούσιο μπουφέ προκαλώντας μας όλους να δοκιμάσουμε όσο περισσότερες μπορούμε –φήμες λένε ότι όποιος κατάφερνε να δοκιμάσει και τις 53 θα είχε ειδικό δώρο, αλλά μάλλον δεν τα κατάφερε κανείς.



Costas Arvilias


Εμείς φτάσαμε συνεργατικά μόλις τις 16, αποκτώντας τη δική μας αγαπημένη πλέον, την Belka Pilsner από την μικροζυθοποιία Θεσσαλονίκης με το ιδιαίτερο χρώμα της και την ήπια γεύση της. Οι επιλογές, όμως, ήταν πολλές, με την Ικαριώτισσα που παράγεται με νερό από τις φυσικές πηγές της Ικαρίας, την αφιλτράριστη και απαστερίωτη Στάλα από τη Ζυθοποιία Ηπείρου, την Danos Ammousa, βραβευμένη IPA από την Πάτρα, τη Νήσος ΘΟΛΗ κατευθείαν από το κελάρι και τις Κυκλάδες, την επίσης πατρινή Ora India Pale Ale και πολλές ακόμη.

Αφού τελείωσε το φεστιβάλ, το οποίο λόγω καλοκαιρίας είχαμε την τύχη να απολαύσουμε στις εξωτερικές ξύλινες βεράντες του resort, το Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου Βριλησσίων ζωντάνεψε μπροστά μας τον «Μαυρογιαλούρο», στην παράσταση «Υπάρχει και φιλότιμο» από έναν ταλαντούχο θίασο που κατάφερε να πάρει για λίγο το μυαλό μας από τις μπίρες και τις λιχουδιές του μενού.




Το Elatos Resort and Health Club, όμως, δεν κάθεται «ήσυχο», ούτε επαναπαύεται σε ένα φεστιβάλ το χρόνο. Το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου που μόλις πέρασε ετοίμασε δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους, όπως πεζοπορία, τοξοβολία, ιμάντες ισορροπίας, αναρρίχηση σε δέντρο και βράχο αλλά και αφήγηση παραμυθιού το απόγευμα της Κυριακής. Μέσα στον Νοέμβριο (15-17/11) μπορείτε να το επισκεφτείτε στο πλαίσιο του Dog Weekend, ένα Σαββατοκύριακο αφιερωμένο στους πιο πιστούς μας φίλους, με κτηνιάτρους, εκπαιδευτές και ιδιοκτήτες σκύλων να γίνονται όλοι μια μεγάλη παρέα και να εκπαιδεύονται για τα αγαπημένα τους κατοικίδια, ενώ τον Δεκέμβριο, τα Χριστούγεννα αναμένονται ξεχωριστά ανάμεσα στα έλατα. Διοργανώνονται, επίσης, συνεχώς και αθλητικές δραστηριότητες, κυνήγι μανιταριού για όλη την οικογένεια, παιδικές κατασκηνώσεις το καλοκαίρι, αλλά ακόμη κι αν δεν υπάρχει κάτι προγραμματισμένο, οι ευκαιρίες για πεζοπορίες και εκδρομές στη γύρω περιοχή είναι ουκ ολίγες, με το Φαράγγι του Ασωπού, το Μεταλλευτικό Πάρκο Φωκίδας, την Αγόριανη, την Αράχωβα να είναι μερικές μόνο από τις επιλογές σας.

Κι αν θέλετε απλώς να χαλαρώσετε απολαμβάνοντας το χειμωνιάτικο τοπίο, το κάθε ένα από τα 39 διαφορετικά ξύλινα, ζεστά σαλέ του με δυνατότητα φιλοξενίας μέχρι και 6 ατόμων, 60-70 τετραγωνικών μέτρων, σας περιμένει να απολαύσετε τη ζεστασιά τους, τη θαλπωρή που δημιουργεί το τζάκι, την άνεση, τον πιο γλυκό ύπνο και την ανεκτίμητη αξία του να ανοίγετε την κουρτίνα σας το πρωί και να βλέπετε έναν παράδεισο από έλατα ή να παίρνετε το πρωινό σας με θέα όλη την πλαγιά. Το Elatos Resort and Health Club, άλλωστε, είναι το μοναδικό σε ευρωπαϊκό επίπεδο θέρετρο που βρίσκεται μέσα στο δάσος, απόλυτα εναρμονισμένο με τη φύση και σε απόλυτη «συνεργασία» με αυτή, χωρίς να την επιβαρύνει.


                    
Nikos Daniilidis


Στη θερμαινόμενη, εσωτερική πισίνα του μπορείτε να κάνετε τη βουτιά σας παντός καιρού, χαζεύοντας από τα μεγάλα παράθυρά του το χιόνι και τη φύση που εκτείνεται έξω και μην παραλείψετε να περάσετε μια βόλτα και από το Elatos Spa by Apivita για ακόμη περισσότερη χαλάρωση –αν αυτό είναι δυνατόν- και να αφεθείτε στα έμπειρα χέρια της ομάδας του Elatos Spa by Apivita για να ανακαλύψετε ευεργετικές και ανανεωτικές θεραπείες προσώπου και σώματος.

Με ένα team ανθρώπων, από τον διευθυντή και τους ιδιοκτήτες, μέχρι το προσωπικό και τον εξαιρετικό κύριο Βασίλη στο εστιατόριο, πρόθυμο να εξυπηρετήσει τους πάντες για τα πάντα με χαμόγελο, το Elatos Resort and Health Club είναι από αυτά τα μέρη που θα σου βγάλουν την πιο παρεΐστικη και εύθυμη διάθεση που κρύβεις μέσα σου, σε μια τοποθεσία που θα τσιμπιέσαι για αρκετή ώρα μέχρι να σιγουρευτείς ότι δεν είναι όνειρο.

Info
Elatos Resort & Health Club
Επτάλοφος Φωκίδας
2234 061162

ΤΖΟΥΛΙΑ ΤΑΣΩΝΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin