3 Μαΐου 2015

ΟΛΑ ΕΤΟΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΥΧΙΔΕΙΟ ΑΘΛΟ 2015 (ΛΙΝΚ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΥΧΙΔΕΙΟ 2013 ΚΑΙ 2014)






ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΤΡΙΑΘΛΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΜΕΓΑΛΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ «Ο ΕΥΧΙΔΑΣ»


ΕΥΧΙΔΕΙΟΣ ΑΘΛΟΣ 1993-2015

22Η ΕΥΧΙΔΕΙΑ ΔΕΛΦΙΚΗ ΦΛΟΓΑ ΥΠΕΡΑΠΟΣΤΑΣΕΩΝ

ΜΥΘΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΓΗΣ

ΣΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΘΑΝΑΤΟΥ ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΥ ΕΥΧΙΔΑ

16ΟΣ ΕΥΧΙΔΑΣ 8-9-10 ΜΑΙΟΥ 2015

ΕΥΧΙΔΕΙΟΣ ΥΠΕΡ.. ΑΘΛΟΣ ΔΕΛΦΟΙ-ΠΛΑΤΑΙΕΣ-ΔΕΛΦΟΙ 215 ΧΛΜ

ΕΥΧΙΔΕΙΟΣ ΑΘΛΟΣ ΠΛΑΤΑΙΕΣ-ΔΕΛΦΟΙ 107,5 ΧΛΜ.



Η μεταφορά της Δελφικής φλόγας στις Πλαταιές πριν 2500 χρόνια, από τον οπλίτη ημεροδρόμο Ευχίδα, αποτελεί σημείο αναφοράς και εκκίνησης 22 χρόνια τώρα, από την πρώτη λαμπαδηδρομία, και 16 χρόνια από τον 1ο Ευχίδειο άθλο, για εκατοντάδες δρομείς που έτρεξαν αυτή την ιστορική διαδρομή.

Η ιστορική μάχη των Πλαταιών και ο άθλος του ημεροδρόμου Ευχίδα, αποτελούν από μόνα τους το κίνητρο, για να θέλει κάθε αθλητής να τρέξει αυτήν την ιστορική διαδρομή. Η φλόγα των Δελφών , που έφερε στις Πλαταιές ο Ευχίδας, είναι και θα είναι ένα αναλοίωτο σύμβολο αγνότητας και καθαρότητας, ένας εξαγνισμός, που μας βοηθά να συνεχίσουμε πιο δυνατά.

Το δέος και η συγκίνηση των αθλητών όταν αντικρύζουν από ψηλά το κέντρο της γης, είναι μεγάλο, και ακόμη μεγαλύτερη η χαρά όταν στον τερματισμό, άγημα αρχαίων οπλιτών τους περιμένει για να τους αποδώσει τιμές, όπως και ένα δάφνινο στεφάνι αλλά και το μοναδικό σύμβολο- έπαθλο του αγώνα η δάδα του Ευχίδα.



Όλα αυτά, αποτελούν ορόσημο για την επόμενη αθλητική πορεία κάθε αθλητή, ειδικά όταν κάνει τα πρώτα του «βήματα» στις μεγάλες αποστάσεις.

Αλλά και η διαδρομή του αγώνα, είναι μοναδικής ομορφιάς.

Η εκκίνηση για τα 107,5 χλμ. και η αναστροφή για τα 215 που γίνεται από τον αρχαιολογικό χώρο Πλαταιών, δίπλα από το πεδίο μάχης της πιο καθοριστικής νίκης των Ελλήνων, γεμίζει δέος και προσμονή τον κάθε αθλητή να επαναλάβει και αυτός τον άθλο του Ευχίδα. Οι αθλητές ξεκινούν διασχίζοντας τον κάμπο των Πλαταιών με το πεδίο της μάχης δεξιά τους, και τον Ελικώνα να ορθώνεται αριστερά, τρέχουν δίπλα από το κανάλι του Μόρνου σε χωματόδρομο για 5 χλμ., για να φτάσουν στα ιστορικά Λεύκτρα. Συνεχίζουν για Ελλοπία, Ξηρονομή, Δομβραίνα, αρχαία Θίσβη, από όπου σε λίγο αρχίζει η ανάβαση του βουνού των Μουσών Ελικώνα. Περνούν από όμορφα ορεινά χωριά την Αγ. Αννα και το Κυριάκι (αρχαίο Φλυγόνιον) αφού περάσουν μέσα από το ελατοδάσος, σε υψόμετρο 1050μ.



Στη συνέχεια κατηφορίζουν, συναντούν το Στείρι, και το ιστορικό Δίστομο ( αρχαία Αμβρυσσός) για να αρχίσουν και πάλι να ανεβαίνουν , αυτή τη φορά τις πλαγιές του Παρνασσού μέχρι τη γραφική Αράχωβα. Από εκεί κατηφορίζουν πια για τους Δελφούς , το κέντρο της γης. Το επιβλητικό τοπίο και η αύρα του χώρου είναι μοναδική στον κόσμο.

ΕΥΧΙΔΕΙΟΣ ΥΠΕΡ- ΑΘΛΟΣ 215 ΧΛΜ (ΕΥΧΙΔΑΣ 215) ΔΕΛΦΟΙ-ΠΛΑΤΑΙΕΣ-ΔΕΛΦΟΙ

Εκκίνηση: Η εκκίνηση θα πραγματοποιηθεί στους Δελφούς την Παρασκευή 8 Μαίου 2015 και ώρα 09.00 .Πριν την εκκίνηση θα γίνει η τελετή αφής του Δελφικού φωτός-υπεραποστάσεων και το δαφνοστεφάνωμα των αθλητών. Το φως των Δελφών θα μεταφερθεί στις Πλαταιές. Εκεί, ο πρώτος αθλητής που θα φτάσει στην αναστροφή, θα έχει την τιμή να ανάψει αυτός πρώτος, τον βωμό των Πλαταιών. Φυσικά όλοι οι αθλητές που θα έρθουν για αναστροφή θα ανάψουν και αυτοί συμβολικά το βωμό που θα βρίσκεται εκεί.




ΕΥΧΙΔΕΙΟΣ ΑΘΛΟΣ 107,5 ΧΛΜ. ( ΕΥΧΙΔΑΣ 107,5) ΠΛΑΤΑΙΕΣ-ΔΕΛΦΟΙ

ΜΕΣΟΝΥΧΤΙΟΣ ΑΓΩΝΑΣ

Εκκίνηση: Η εκκίνηση του αγώνα θα πραγματοποιηθεί μπροστά από τον αρχαιολογικό χώρο Πλαταιών, τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 8/5/2015 (ώρα 24.00)






ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΕΥΧΙΔΕΙΟ ΑΘΛΟ ΤΟΥ 2013 ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΕΥΧΙΔΕΙΟ ΑΘΛΟ ΤΟΥ 2014 ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ  ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΔΩ

Υ.Γ. Ελπίζουμε  ο Δήμος Δ.Α.Α....
να ανταποκριθεί και στο αίτημα της τελευταίας ώρας, που έχει να κάνει με την αισθητική στο  χώρο της παράνομης χωματερής , στην Αράχωβα,από όπου θα περάσουν όλοι οι αθλητές.

Τέλος ευχαριστώ τον Παναγιώτη για το υπέροχο πανό  και ελπίζω ότι με την βοήθεια των δύο άξιων εθελοντριών να κάνουμε μια πολύ καλή αναμετάδοση και του ΕΥΧΙΔΕΙΟΥ ΑΘΛΟΥ 2015 ακόμα και με ζωντανή αναμετάδοση !!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin