10 Μαΐου 2015

Από την επίσκεψη του κου Κουτσούμπα στο Δίστομο (βίντεο και φωτό )



Ομιλία του Δημήτρη Κουτσούμπα στην εκδήλωση για την Αντιφασιστική Νίκη στο Δίστομο (VIDEO - ΦΩΤΟ)




Σε εκδήλωση που διοργάνωσε η ΤΕ Λιβαδειάς του ΚΚΕ για τα 70 χρόνια από τηνΑντιφασιστική Νίκη των Λαών, μίλησε την Κυριακή ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την ανάγνωση του ιστορικού της σφαγής, και καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Ο Δ. Κουτσούμπας, νωρίτερα κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των θυμάτων της Σφαγής του Διστόμου, ενώ επισκέφθηκε το Μουσείο Θυμάτων του Ναζισμού 

Δείτε εδώ την ομιλία του Δημήτρη Κουτσούμπα






Στην ομιλία του ο ΓΓ της Κε του ΚΚΕ, μεταξύ άλλων επισήμανε:

«Σήμερα εδώ στο μαρτυρικό Δίστομο, όπου ο φασισμός έχει να επιδείξει ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματά του, τιμάμε τα 70 χρόνια της Μεγάλης Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών, τιμάμε τα εκατομμύρια των θυμάτων από το φασισμό - ναζισμό, ανάμεσά τους τους διακόσιους είκοσι εννέα εκτελεσμένους μέσα στο χωριό του Διστόμου, τους εξήντα επτά εκτελεσμένους στα χωράφια και στους γύρω δρόμους της περιοχής, καθώς και τους δεκάδες τραυματίες.

Τον Ιούνη του ’44 το χωριό του Διστόμου γνώρισε τη σφαγή, τον όλεθρο, την κτηνωδία του φασισμού, που το έγκλημα είναι η δεύτερη φύση του, ένα έγκλημα που δύσκολα μπορεί να κανείς να περιγράψει. Με τι λόγια να περιγράψεις τη σφαγή του αγέννητου παιδιού από την κοιλιά της μάνας του, του παιδιού που σφάχτηκε, ενώ πρώτα είδε να σφάζουν τη μάνα του, τα αδέρφια του;

Κι όμως πρέπει να βρούμε τα λόγια να μιλήσουμε στις νέες γενιές, να πούμε την αλήθεια στα νέα παιδιά, όχι μόνο για τα εγκλήματα του φασισμού, αλλά κυρίως να τα βοηθήσουμε να μάθουν ότι ο φασισμός - ναζισμός θρέφεται από το ίδιο το εκμεταλλευτικό σύστημα, τον καπιταλισμό, που γεννά φτώχεια, ανεργία, πολέμους.

Να μάθουν ποιος νίκησε το φασισμό που τότε φάνταζε ανίκητος. Να μιλήσουμε δηλαδή για τη Μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών κατά του φασιστικού ιμπεριαλιστικού μπλοκ Γερμανίας - Ιαπωνίας - Ιταλίας, που σήμανε και το τέλος του Β' Παγκόσμιου Πολέμου. Σήμερα που προσπαθούν να ξαναγράψουν την Ιστορία από την αρχή, η πάλη των λαών συκοφαντείται, ο ρόλος των κομμουνιστών διαστρεβλώνεται.

Αυτό είναι το χρέος μας, χρέος όχι μόνο των κομμουνιστών, αλλά κάθε προοδευτικού ανθρώπου, κάθε επιστήμονα που σέβεται την αλήθεια, κάθε εργαζόμενου. Χρέος να αποκρουστεί αποφασιστικά η παραχάραξη της Ιστορίας, η κατευθυνόμενη από τα ιμπεριαλιστικά κέντρα επιχείρηση "αποϊδεολογικοποίησης" της ιστοριογραφίας.

Χρέος να πολεμηθεί η συκοφαντική ταύτιση του κομμουνισμού με το φασισμό, του Στάλιν με τον Χίτλερ, παρότι όλοι γνωρίζουν την πραγματικότητα. Χρέος να προβληθεί η αποφασιστική, καθοριστική συμβολή της Σοβιετικής Ένωσης στη μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών. Η προσφορά του λαού της, του σοβιετικού κράτους και των Ενόπλων της Δυνάμεων, που έχει καταγραφεί ως αθάνατη εποποιία.

Από δω, από το ηρωικό μαρτυρικό Δίστομο, θέλουμε να υπογραμμίσουμε την ευθύνη όλων μας στην υπεράσπιση της ιστορικής αλήθειας. Θέλουμε ιδιαίτερα να υπογραμμίσουμε την ευθύνη των τίμιων πνευματικών ανθρώπων, πρώτα απ’ όλων των δασκάλων και των καθηγητών σε όλες τις βαθμίδες της Εκπαίδευσης από το Δημοτικό μέχρι το Πανεπιστήμιο. Έχουν χρέος να μην αφήνουν τις νέες γενιές ανυπεράσπιστες στα πιράνχας της λεγόμενης πληροφόρησης και της δήθεν μόρφωσης.

Όλοι οι καλοπροαίρετοι και τίμιοι δάσκαλοι και καθηγητές θα τιμήσουν το λειτούργημα και την πνευματική τους υπόσταση, όταν θα υψώσουν το δικό τους ανάστημα για να υπερασπίσουν την ιστορική αλήθεια. Όταν θα απειθαρχούν και δεν θα διδάσκουν ως αληθινά εκείνα που λένε τα βιβλία του υπουργείου και της ΕΕ, αλλά θα αποκαλύπτουν το ψέμα και θα διδάσκουν αυτό που έγινε στο Δίστομο, στα Καλάβρυτα, στο Χορτιάτη και αλλού. Η μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών πρέπει να πάρει τη θέση που της αξίζει στα σχολικά βιβλία, στα πανεπιστημιακά συγγράμματα.

Φίλες και Φίλοι,

Σήμερα, 70 χρόνια από τη μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη συνεχίζουμε να τιμάμε τη συμβολή των εθνικοαπελευθερωτικών κινημάτων στις κατεχόμενες καπιταλιστικές χώρες, στις πόλεις και στα χωριά. Τιμάμε τους ηρωικούς παρτιζάνους και τις "Διεθνείς Ταξιαρχίες", τους αγωνιστές στις κατακτήτριες χώρες, τα κινήματα λατινοαμερικανικών χωρών που συγκέντρωναν βοήθεια προς τη Σοβιετική Ένωση.

Βασική δύναμη του τιτάνιου αγώνα, ψυχή και καθοδηγητής ήταν τα Κομμουνιστικά Κόμματα, όπως το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας ήταν η ψυχή και ο καθοδηγητής του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ, της εποποιίας της Εθνικής Αντίστασης. Εκατομμύρια κομμουνιστές και κομμουνίστριες έδωσαν και τη ζωή τους για έναν καλύτερο κόσμο.

Μετά τη νίκη της αντεπανάστασης στις πρώην σοσιαλιστικές χώρες (1989-1991), ξεκίνησε μια πιο συντονισμένη παγκόσμια προσπάθεια αναθεώρησης της Ιστορίας του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου, ενταγμένη σε γενικότερο σχεδιασμό ιδεολογικής επίθεσης που διαρκεί.

Ο ιμπεριαλισμός νοιάζεται να σβήσει το παρελθόν, για να προφυλάξει το μέλλον του. Φοβάται το ιστορικό παρελθόν, επειδή φοβάται και σήμερα τη δύναμη της εργατικής τάξης και των λαών.

Επιχειρεί να μειώσει ή και να σβήσει την προσφορά του Κομμουνιστικού Κινήματος στους λαούς όλου του κόσμου. Επιδιώκει να δηλητηριάσει τη συνείδηση των νεότερων γενεών, να τις καταστήσει ευάλωτες στη μαύρη προπαγάνδα. Να χειραγωγήσει μαζικά τις νεότερες γενιές στα σημερινά εγκλήματα της ιμπεριαλιστικής τάξης. Κυρίως, αποτελεί παγκόσμια ιδεολογική και πολιτική δράση των δυνάμεων του κεφαλαίου, προκειμένου να υψωθούν απέραστα τείχη, για να μη βγει ο κόσμος από το πισωγύρισμα που τον έφερε η αντεπανάσταση του 1989-1991.

Τα "κέντρα" της "αναθεώρησης της ιστορίας" συγκαλύπτουν συνειδητά ότι οι άδικοι πόλεμοι ξεπηδούν από τη φλέβα του καπιταλιστικού συστήματος. Ότι δεν οφείλονται σε κάποιους μανιακούς, όπως διάφοροι παρουσιάζουν τον Χίτλερ και τον Μουσολίνι. Οι πόλεμοι γίνονται, επειδή υπάρχει η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Η ανάρτηση της Κόκκινης Σημαίας στο Ράιχσταγκ, γενικά ο ρόλος της Σοβιετικής Ένωσης, συνεχίζουν να είναι καρφί στο μάτι του ιμπεριαλισμού. Καθόλου τυχαίο ότι η εκδίωξη των γερμανικών στρατευμάτων από τον Κόκκινο Στρατό και η απελευθέρωση των χωρών της Ανατολικής Ευρώπης ονοματίζεται από τους "αναθεωρητές" κατοχή!

Στη Γερμανία και στην Αυστρία οι λιποτάκτες του γερμανικού στρατού, που αυτομόλησαν στους αντιπάλους, κυρίως στο Σοβιετικό Στρατό, ουσιαστικά θεωρούνται "εθνική ντροπή"! Φασίστες αποκαθίστανται υλικά και ηθικά ως "εθνικοί ήρωες"!

Καμία πλαστογραφία όμως δεν θα σβήσει τις εποποιίες: Του Στάλινγκραντ, του Λένινγκραντ, της Μόσχας, του Κουρσκ, της Σεβαστούπολης, όλων των ηρωίδων πόλεων.

Των μικρότερων και μεγάλων μαχών του Κόκκινου Στρατού, του Κόκκινου Ναυτικού, της Κόκκινης Αεροπορίας, των παρτιζάνων στα μετόπισθεν, τον απίστευτο ηρωισμό εκατομμυρίων.

Των οικοδόμων του σοσιαλισμού, που μετέφεραν στα ενδότερα της Σοβιετικής Ένωσης χιλιάδες εργοστάσια και επιχειρήσεις των δυτικών περιοχών, για να συνεχιστεί η παραγωγή. Των οικοδόμων του σοσιαλισμού που, μεσούντος του πολέμου, έχτιζαν από την αρχή τις ερειπωμένες περιοχές, όταν οι γερμανικές στρατιές τις εγκατέλειπαν νικημένες.

Φίλες και Φίλοι,

Θα χρειαζόταν πολύς χρόνος για να αναλύσουμε πώς ιστορικά οι κυβερνήσεις των καπιταλιστικών χωρών στήριξαν και προσπάθησαν παράλληλα να αθωώσουν το φασισμό πριν, κατά τη διάρκεια και ιδιαίτερα μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Αυτό είναι φυσικό και δεν προκαλεί καμιά έκπληξη, παρά το γεγονός ότι υποκρίνονται πως τον πολεμούν. Ο φασισμός είναι γνήσιο τέκνο του καπιταλισμού και γι’ αυτό όπως μια μητέρα δεν απαρνιέται το παιδί της, έτσι και το καπιταλιστικό σύστημα δεν απαρνιέται το φασισμό, παρά τις υποκριτικές διακηρύξεις του.

Μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα αποδεικνύουν αυτό το γεγονός.

Πριν ακόμη τελειώσει ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος, οι ΗΠΑ, μέσα στις διαπραγματεύσεις που είχαν με ανώτατους αξιωματούχους των Γερμανών ναζί, έκαναν συμφωνία με τον αρχηγό της Γκεστάπο Μίλερ. Συμφώνησαν να βοηθήσουν τους Γερμανούς εγκληματίες της Γκεστάπο με τον όρο να τους παραδώσουν το δίκτυό τους στη Σοβιετική Ένωση και σε άλλες ανατολικές χώρες.

Μετά τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου πάνω από 200 ανώτατοι αξιωματικοί του γερμανικού φασιστικού στρατού πέρασαν στο ΝΑΤΟ.

Στη δεύτερη δίκη της Νυρεμβέργης αθωώθηκαν πανηγυρικά όλοι οι μεγαλοβιομήχανοι της Γερμανίας (ΤΥΣΣΕΝ, ΚΡΟΥΠ κλπ.), για τη στήριξή τους στο Χίτλερ και ενισχύθηκαν γενναία από το σχέδιο Μάρσαλ.

Υπάρχουν αναρίθμητα τέτοια παραδείγματα, σε όλη τη διάρκεια του ονομαζόμενου ψυχρού πολέμου, κατά την οποία οι ιμπεριαλιστικές χώρες και η τότε ΕΟΚ μαζί με τον έξαλλο αντικομμουνισμό τροφοδοτούσαν παράλληλα τις εθνικιστικές και φασιστικές απόψεις.

Μετά την ανατροπή του σοσιαλισμού στη Σοβιετική Ένωση και τις χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, η ΕΕ κλιμάκωσε την αντικομμουνιστική εκστρατεία της, με συστατικό της στοιχείο την αθώωση και αναβίωση του φασισμού. Χαρακτηριστικά γεγονότα είναι:


Η αναγωγή των WAFEN SS σε αντιστασιακές δυνάμεις, η συνταξιοδότησή τους στη Λετονία και άλλες Βαλτικές χώρες, η δίωξη αντιφασιστών, η καταστροφή μνημείων της Αντιφασιστικής Νίκης.


Στις εκδηλώσεις το 2006 για τα 50 χρόνια από την προσπάθεια αντεπανάστασης στην Ουγγαρία, που οργανώθηκε και στηρίχθηκε από την ΕΕ, επικεφαλής ορίστηκε Ούγγρος στρατηγός του Γ' Ράιχ.


Η απόφαση της ΕΕ να μετονομάσει την 9η Μάη Μέρα Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών σε Ημέρα της Ευρώπης.


Τα δεκάδες ψηφίσματα και αποφάσεις της Κομισιόν και του Ευρωκοινοβουλίου με αφορμή διάφορες επετείους που εξισώνουν το φασισμό με τον κομμουνισμό.

«Δίδυμο» λοιπόν κι «αχώριστο» αδελφάκι των εθνικιστικών, φασιστικών απόψεων και δυνάμεων είναι ο αντικομμουνισμός.

Η όλη αυτή αναρρίχηση στην επιφάνεια των φασιστικών δυνάμεων σε μια σειρά ευρωπαϊκές χώρες, όπως της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής στη χώρα μας, συνδυάστηκε και σε πολλές περιπτώσεις ακολουθήθηκε με μια καλά μεθοδευμένη ιδεολογικο-πολιτική αντικομμουνιστική εκστρατεία, της οποίας ηγήθηκε η ΕΕ.

Η ένταση αυτής της αντικομμουνιστικής εκστρατείας της ΕΕ προωθείται με τη συκοφάντηση του σοσιαλισμού, την παραχάραξη της ιστορικής αλήθειας και την ταύτιση του κομμουνισμού με το φασισμό - ναζισμό.

Η συκοφάντηση του κομμουνισμού και η θωράκιση του αστικού πολιτικού συστήματος απέναντι στα κομμουνιστικά κόμματα, στη δράση και την ιδεολογία τους, έχει στόχο να χτυπήσει το εργατικό και λαϊκό κίνημα. Η στοχοποίηση των κομμουνιστών αποτελεί μέρος της επίθεσης σε βάρος των λαών, όπως άλλωστε έχει συμβεί και στο παρελθόν.

Σήμερα, που η καπιταλιστική κρίση φέρνει στο προσκήνιο τα αδιέξοδα του καπιταλιστικού συστήματος, που το κεφάλαιο εντείνει την ενιαία ολομέτωπη επίθεση στα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα, η εξουσία του κεφαλαίου οχυρώνεται και προσπαθεί να πάρει μέτρα για να αποτρέψει και να καταστείλει την οργανωμένη λαϊκή αντεπίθεση.

Για το λόγο αυτό και σε όλη την Ευρώπη δηλητηριάζει τις εργατικές, λαϊκές και νεανικές συνειδήσεις με τον αντικομμουνισμό, για να τις εγκλωβίσει στην κυρίαρχη ιδεολογία, να εμποδίσει την είσοδό τους στο δρόμο της ταξικής πάλης και σύγκρουσης για την απελευθέρωση του ανθρώπου από τα δεσμά της μισθωτής σκλαβιάς.

Φοβάται την παρακαταθήκη που άφησε στους λαούς η σοσιαλιστική οικοδόμηση του περασμένου αιώνα. Φοβάται την επαναστατική πείρα, τη νικηφόρα Οχτωβριανή Επανάσταση, που για πρώτη φορά έφερε στο προσκήνιο της Ιστορίας την εργατική τάξη σαν τάξη για τον εαυτό της. Φοβάται την Αντιφασιστική Νίκη του Κόκκινου Στρατού και των λαϊκών ένοπλων κινημάτων της Ευρώπης, που σάρωσαν το "γέννημα - θρέμμα" του συστήματος, τον εθνικοσοσιαλισμό.

Αυτή η πολυπλόκαμη εκστρατεία της ΕΕ περνάει μέσα από ένα πλήθος μηχανισμών:


Από τη συκοφαντία του σοσιαλισμού που γνωρίσαμε και τα επιτεύγματα των λαών που οικοδομούσαν το σοσιαλισμό.


Από την ποινικοποίηση των κομμουνιστικών κομμάτων και συμβόλων τους. Ήδη σήμερα σε μια σειρά χώρες της ΕΕ, στη Βαλτική, στην Πολωνία, στην Ουγγαρία, στη Ρουμανία οι κομμουνιστές έρχονται αντιμέτωποι με ανάλογους περιορισμούς κι απαγορεύσεις.


Περνά μέσα από την επιχείρηση ποινικοποίησης των δυνάμεων που αρνούνται και καταγγέλλουν τα ψεύδη περί "εγκλημάτων του κομμουνισμού".


Από τη χρηματοδότηση ΜΚΟ, κινηματογραφικών και άλλων προπαγανδιστικών έργων και μηχανισμών, που εντάσσονται στην αντικομμουνιστική εκστρατεία.


Από την προώθηση της διαστρέβλωσης της Ιστορίας και συκοφάντησης του σοσιαλισμού στην επίσημη εκπαιδευτική διαδικασία, στα σχολικά θρανία και εκπαιδευτικά έδρανα.

Σημαντική συμβολή σ’ όλη αυτή την επιχείρηση είχε και το Συμβούλιο της Ευρώπης με την προώθηση του "Αντικομμουνιστικού Μνημονίου", υπό τον τίτλο "Για την ανάγκη διεθνούς καταδίκης των εγκλημάτων των ολοκληρωτικών κομμουνιστικών καθεστώτων", ενώ στις 2 Απρίλη 2009, ακολούθησε το Ευρωκοινοβούλιο, που υιοθέτησε ψήφισμα, βάσει του οποίου καθιερώνεται η 23η Αυγούστου ως "Ευρωπαϊκή Ημέρα Μνήμης για τα θύματα όλων των ολοκληρωτικών και αυταρχικών καθεστώτων".

Αγαπητοί φίλοι και σύντροφοι,

Η άνοδος των εθνικιστικών - φασιστικών απόψεων, χωρίς άλλο συνδέεται με την παραπάνω αντικομμουνιστική δραστηριότητα της ΕΕ, που πλέον έχει αναγορεύσει σε επίσημη πολιτική και ιδεολογία της τον αντικομμουνισμό, με αιχμή του δόρατος τη χυδαία, ανιστόρητη εξίσωση του φασισμού - ναζισμού με τον κομμουνισμό.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει το δικό του διακριτό ρόλο στην προώθηση της αντικομμουνιστικής χυδαιότητας. Δεν περνάει ούτε μια μέρα που να μη διοργανώνεται από τα Ευρωπαϊκά Κόμματα -τους πολιτικούς εκπροσώπους του κεφαλαίου- μια αντικομμουνιστική εκδήλωση στις Βρυξέλλες, στο Στρασβούργο και σε άλλες πόλεις των κρατών - μελών της ΕΕ.

Τις εκδηλώσεις αυτές ζήλεψε το κόμμα της Die Linke (Η Αριστερά) της Γερμανίας, αδελφό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, που μαζί πρωτοστατούν στο κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ). Το κόμμα αυτό οργάνωσε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εκδήλωση, μέσα από την οποία διαστρεβλώνει ιστορικά γεγονότα και την αναμφισβήτητη συμβολή της Σοβιετικής Ένωσης στη νίκη κατά του φασισμού και τις κατακτήσεις της εργατικής τάξης.

Τα παραπάνω δείχνουν πως οι οπορτουνιστές επιζητούν τα συγχαρητήρια της αστικής τάξης, για τη συμμετοχή τους στην αντικομμουνιστική της εκστρατεία, αναπαράγοντας τη θεωρία των "δύο άκρων" με το δικό τους ύπουλο τρόπο.

Φίλες και Φίλοι,

Συντρόφισσες και Σύντροφοι,

Τιμώντας τα 70 χρόνια από την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών, καλούμε τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τη νεολαία να καταδικάσουν και να απομονώσουν αποφασιστικά τη ναζιστική εγκληματική Χρυσή Αυγή, τους πολιτικούς απόγονους των ναζιστών εγκληματιών που σκόρπισαν το θάνατο και στο Δίστομο ξεκληρίζοντας ένα ολόκληρο χωριό.

Να απομονώσουν τους υμνητές του Χίτλερ, των φασιστικών καθεστώτων που ματοκύλισαν τους λαούς και την ανθρωπότητα, των Ταγμάτων Ασφαλείας. Γι’ αυτό προωθεί το χυδαίο αντικομμουνισμό και το μίσος απέναντι στο εργατικό - λαϊκό κίνημα.

Η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση ακριβώς γιατί είναι ναζιστική και στη δομή της και στην οργάνωσή της ωθεί, καθοδηγεί τα μέλη της στο να εγκληματούν σε βάρος μεταναστών, εργατών συνδικαλιστών, αντιφασιστών, κομμουνιστών.

Οι συλλήψεις και οι δίκες ηγετικών και εκτελεστικών στελεχών της Χρυσής Αυγής για τις δολοφονικές επιθέσεις δεν πρέπει να εφησυχάσουν το λαό και το κίνημα. Η απομόνωση της Χρυσής Αυγής μπορεί να επιτευχθεί από τον ίδιο το λαό, το εργατικό λαϊκό κίνημα, δυναμώνοντας την πάλη για ρήξη με το σύστημα που τη γεννά και τη θρέφει.

Μεγάλες ευθύνες αναλαμβάνει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, καθώς στελέχη και των δύο κομμάτων καλλιεργούν την ανοχή απέναντι στη Χρυσή Αυγή, με διάφορα κοινοβουλευτικά προσχήματα.

Τη μια θυμούνται ότι οι βουλευτές της απουσίαζαν γιατί ήταν φυλακισμένοι και βάζουν θέμα εγκυρότητας των νόμων, την άλλη τους καλούν για πρώτη φορά σε συνεδριάσεις όπως το Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής. Και το πιο σημαντικό: Κανένα μα κανένα κυβερνητικό στέλεχος δεν έχει ανοίξει αντιπαράθεση στη Βουλή, το αντίθετο, ακούν, δέχονται τις φιλοφρονήσεις από τους βουλευτές της.

Με την ευκαιρία, ποιος "αριστερός" πρωθυπουργός ακούει τον επικεφαλής της εγκληματικής ναζιστικής Χρυσής Αυγής να λέει ότι τον στηρίζει στην προσπάθεια να βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια και δεν πετάγεται από την καρέκλα του για να αρνηθεί αυτή τη στήριξη από τους ναζί - εγκληματίες;

Φίλες και Φίλοι,

Συντρόφισσες και Σύντροφοι,

Από δω, από το μαρτυρικό Δίστομο θέλουμε σαν Κόμμα για πολλοστή φορά να θέσουμε το πολύ σοβαρό θέμα των γερμανικών οφειλών, αποζημιώσεων και επανορθώσεων. Ένα θέμα που δεκαετίες τώρα το Κομμουνιστικό Κόμμα προσπαθεί να κρατά στην επικαιρότητα με πρωτοβουλίες, παρεμβάσεις, αλλά και με Επίκαιρες Ερωτήσεις, Επερωτήσεις να το θέτει σε όλες τις κυβερνήσεις, αλλά και στο Ευρωκοινοβούλιο.

Το πρόβλημα των γερμανικών αποζημιώσεων και αποκαταστάσεων είναι θέμα πρώτα και κύρια πολιτικό, ζήτημα πολιτικής βούλησης της κυβέρνησης. Η κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλία και να απαιτήσει, να διεκδικήσει τα οφειλόμενα από το γερμανικό κράτος.

Όλα τα άλλα, Επιτροπές της Βουλής, μεγάλα λόγια και τυμπανοκρουσίες είναι για φιέστες και "κουβέντα να γίνεται". Και είμαστε ιδιαίτερα ανήσυχοι όταν ακούσαμε τις δηλώσεις του πρωθυπουργού μετά τη συνάντησή του με την καγκελάριο της Γερμανίας Μέρκελ να λέει ότι το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων είναι ζήτημα ηθικό!

Ένας λόγος παραπάνω λοιπόν σαν Κόμμα να θέσουμε ξανά τις ελληνικές απαιτήσεις:

Πρώτον: Είναι το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο που εξαναγκάστηκε η χώρα μας να πληρώσει στις γερμανικές δυνάμεις κατοχής, το οποίο ανέρχεται σε πολλά δισεκατομμύρια ευρώ. Όλα τα στοιχεία υπάρχουν στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Δεύτερον: Υπάρχουν οι απαιτήσεις της χώρας μας για τις καταστροφές υποδομών που υπέστη από τα γερμανικά στρατεύματα και τους βομβαρδισμούς και άλλα, τις πολεμικές δηλαδή πράξεις των κατοχικών δυνάμεων σε λιμάνια, αεροδρόμια, εργοστάσια και άλλες υποδομές που καταστράφηκαν, όπως επίσης και για άλλες καταστροφές, αρπαγή αγροτικής παραγωγής, στην κτηνοτροφία κ.λπ.

Τρίτον: Είναι οι αποζημιώσεις για τα ανθρώπινα θύματα, τις δολοφονίες, εκτελέσεις κλπ., πράξεις βίας που είχαν ως αποτέλεσμα την απώλεια ανθρώπινων ζωών όπως είναι η περίπτωση των κατοίκων του Διστόμου.

Τέταρτον: Παραμένει ανοικτό το μέγα πρόβλημα του επαναπατρισμού στην Ελλάδα των αρχαιολογικών θησαυρών που εκλάπησαν από τις δυνάμεις κατοχής.

Εβδομήντα χρόνια μετά τη συντριβή του ναζισμού, καμία κυβέρνηση δεν ανέλαβε ουσιαστικές πρωτοβουλίες και καμία κυβέρνηση δεν απαίτησε την πλήρη, την ολοκληρωμένη ικανοποίηση των ελληνικών απαιτήσεων. Καμία κυβέρνηση δεν απαίτησε τα ελληνικά δίκαια από τις γερμανικές κυβερνήσεις.

Γι’ αυτό για άλλη μια φορά ρωτάμε: Τι σχέδιο έχει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του προβλήματος, εκτός από φιέστες;

Ποια είναι η συγκεκριμένη πρότασή της, ποια είναι η σκέψη της για την κλιμάκωση της δραστηριότητάς της για την απαίτηση των γερμανικών αποζημιώσεων, επανορθώσεων;

Πιο συγκεκριμένα: Τι θα κάνει η κυβέρνηση για να υλοποιηθεί η απόφαση του Πρωτοδικείου Λιβαδειάς που δικαίωσε τους Διστομίτες για τις θηριωδίες που διέπραξαν τα ναζιστικά στρατεύματα και επιδίκασε αποζημιώσεις στους συγγενείς των θυμάτων;

Το Κομμουνιστικό Κόμμα απαιτεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να διεκδικήσει την ικανοποίηση των συγκεκριμένων απαιτήσεων, όπως απαιτούσαμε και από τις προηγούμενες κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ.

Είμαστε αντίθετοι με την προσπάθεια που γίνεται να συνδεθεί το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων με τη διαπραγμάτευση για το χρέος, όπως έκανε ο Τσίπρας, λέγοντας "ως ελληνική κυβέρνηση θα εκπληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας, αλλά ζητάμε και από τους άλλους να εκπληρώσουν τις δικές μας απαιτήσεις".

Λέμε καθαρά πως δεν συμφωνούμε με το συμψηφισμό. Είναι άλλο ζήτημα το αστικό κρατικό χρέος και άλλο ζήτημα το θέμα του κατοχικού δανείου, των αποζημιώσεων για τις καταστροφές και τα ανθρώπινα θύματα και τον επαναπατρισμό των αρχαιολογικών θησαυρών.

Δεν συμφωνούμε με το συμψηφισμό, γιατί ο λαός δεν πρέπει να αναγνωρίσει το χρέος της καπιταλιστικής ανάπτυξης που δημιούργησαν οι τραπεζίτες, οι βιομήχανοι, η πλουτοκρατία του τόπου και το κράτος τους, δηλαδή η διαπλοκή των αστικών κυβερνήσεων με τα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Ένα χρέος για το οποίο δεν φταίει, δεν ευθύνεται στο ελάχιστο ο ελληνικός λαός, που δεν δημιουργήθηκε για να ικανοποιηθούν ούτε στο ελάχιστο οι λαϊκές ανάγκες».

Περισσότερες φωτό θα βρείτε στο ακόλουθο λινκ
http://www.902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin