26 Ιουνίου 2023

Ο Ι. Μπούγας από την Άμφισσα , ο νέος υφυπουργός δικαιοσύνης.




Ιωάννης Μπούγας: Αυτός είναι ο υφυπουργός Δικαιοσύνης στη νέα κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη




Ο Ιωάννης Μπούγας είναι ο υφυπουργός Δικαιοσύνης στη νέα κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, η οποία ανακοινώθηκε νωρίτερα σήμερα Δευτέρα (26.6.2023), μια ημέρα μετά τη νίκη της ΝΔ στις εκλογές.


Ο υφυπουργός Δικαιοσύνης στη νέα κυβέρνηση εξελέγη στις εκλογές από τον νομό Φωκίδας (μονοεδρική) και έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, στην οποία αναδείχθηκε ομόφωνα τον Ιανουάριο του 2021.








Ο 59χρονος Ιωάννης Μπούγας γεννήθηκε στην Άμφισσα. Αποφοίτησε το 1982 από το Λύκειο Άμφισσας και το ίδιο έτος εισήχθη στην Νομική Σχολή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.


Είναι διδάκτωρ της Νομικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης (Master) στο Αστικό Δικονομικό Δίκαιο.








Ακόμη, είναι δικηγόρος στον Άρειο Πάγο και το Συμβούλιο της Επικρατείας. Επίσης, είναι διαμεσολαβητής στο Κέντρο Διαμεσολάβησης του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, αλλά και διαπιστευμένος διαμεσολαβητής στο υπουργείο Δικαιοσύνης.


Παράλληλα, είναι ιδρυτικό μέλος της Ένωσης Ελλήνων Αστικολόγων και μέλος της Ένωσης Ελλήνων Δικονομολόγων. Έχει συγγράψει βιβλίο με νομικό αντικείμενο, ενώ έχει συμμετάσχει σε συλλογικά εκδοτικά έργα με νομικές μελέτες.


Με τους Οργανισμού Τοπικής (Ο.Τ.Α.) ασχολήθηκε την τριετία 1995-1998 που αναδείχθηκε δημοτικός σύμβουλος Άμφισσας, ενώ την τριετία 1999-2002 διετέλεσε νομαρχιακός σύμβουλος Φωκίδας.


Βουλευτής Φωκίδος εξελέγη με τη Ν.Δ. το 2004 για την 5ετία 2004-2009 και το 2009 διετέλεσε υφυπουργός Ανάπτυξης. Επίσης, είναι μέλος της Ελληνικής αντιπροσωπείας του Συμβουλίου της Ευρώπης και της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.


Είναι παντρεμένος με την εκπαιδευτικό Αμαλία Παπαϊωάννου και έχουν τρία παιδιά, τον Δημήτρη, τον Βασίλη και τη Σταυρούλα.


Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin