1 Ιουνίου 2023

Τα κοράκια βγάζουν το σπίτι του Αργύρη σε πλειστηριασμό.

 Αναδημοσίευση από https://www.zougla.gr
Ο Αργύρης Παπαργυρόπουλος, ο «άρχοντας» της αθηναϊκής νύχτας, ξεσπάθωσε. Έφτασε πια στο αμήν. Ο άλλοτε κυρίαρχος στη νυχτερινή διασκέδαση είδε τους κόπους μιας ζωής να συντρίβονται. Τα μνημόνια και η Πανδημία γκρέμισαν ό,τι έκτισε. Του πήραν ό,τι είχε. Τώρα, στα 80 πια, δεν μασάει τα λόγια του. Ούτε κρύβεται, ούτε και προσπαθεί να ξεφύγει. Λέει τα πράγματα με το όνομά τους. Θυμάται αυτούς που πρέπει να θυμηθεί. Δεν λυπάται τον εαυτό του, ούτε μεμψιμοιρεί. Ακόμη και τώρα που αγωνίζεται να κρατήσει το σπίτι του, που είναι και το μόνον περιουσιακό στοιχείο που του έχει απομείνει, δεν καταφεύγει στη μιζέρια και την αυτολύπηση.

Τα μυαλό του ξυράφι και η γλώσσα του ροδάνι. Θυμάται, στεναχωριέται, γελάει με τα παθήματά του, συγκινείται με τις θυμήσεις από τα λαμπερά χρόνια της ζωής του, αλλά και αποδίδει τα του Καίσαρος τω Καίσαρι.

Δεν είναι ούτε λαμόγιο, ούτε μπαταξής, φωνάζει. «Θέλω να πουλήσω αυτό το σπίτι και από το έσοδο αυτό να πληρώσω τα χρωστούμενα, να πάει στο καλό να ησυχάσω», δηλώνει με ειλικρίνεια.

Θυμάται τον κιμπάρη τον Ανδρέα Παπανδρέου. «Έχεις δει πρόεδρο κόμματος, πρωθυπουργό, να έρχεται στα εγκαίνια στα μπουζούκια;», διερωτάται. Αλλά θυμάται και τον άλλο τον μεγάλο, τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, «που λες και είχε μαγνήτη επάνω του. Σηκώνονταν οι πελάτες από τα τραπέζια τους από σεβασμό για να περάσει». Έτσι τον περιγράφει. Έχει να πει και έναν καλό λόγο για τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. «Μάγκας. Σου λέω μάγκας», λέει ο Παπαργυρόπουλος για τον πολιτικό από τα Χανιά. Για όλους έχει κάτι να πει. Χωρίς υπερβολές.  

Ο Αργύρης προσπαθεί να κρατήσει ένα τελευταίο κομμάτι,

το σπίτι του, για να ολοκληρώσει και αυτόν, τον τελευταίο προφανώς, κύκλο αυτή της πολυτάραχης ζωής. Λαϊκός, θυμόσοφος, αλλά ξύπνιος και καλά πληροφορημένος, ο Αργύρης Παπαργυρόπουλος δίνει μία ακόμη μάχη και σε αυτήν τη συγκυρία μιλάει για την περιπέτεια της ζωής του στον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο. Απαντά ελεύθερα στις ερωτήσεις, δεν κρύβεται και δεν υπερβάλλει. Παρακολουθείστε, λοιπόν, αυτήν την εκ βαθέων συνέντευξη στη «Ζούγκλα»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin