4 Ιουνίου 2023

Καταγγελία μιας Διστομίτισσας , για εγκατάλειψη κοινόχρηστων χώρων





 Σαυτό το χωριό γεννήθηκα, έζησα μέχρι τα 18, έφυγα για 20 χρόνια, επανήλθα και ζω εδώ μέχρι και σήμερα. Αυτή την εγκατάλειψη και την αδιαφορία από τις αρχές δεν την έχω δει ποτέ. Πάντα μιλάω για το συγκεκριμένο βίντεο. Δεν αναφέρομαι σε κάτι άλλο, αν και πολλά θα μπορούσα να πω.

Ξεκινάω με το κομμάτι έξω απ τα γραφεία  της γαλλικής. Πέρα απ το φυτρωμένο πεζοδρόμιο εδώ και πάνω από 1 μήνα έχουν πέσει τα λουλούδια απ τις λεύκες. Είναι εκεί, έχουν κολλήσει απ τις βροχές. Βρωμιά κι αηδία σε όλο το κομμάτι αυτό. Λίγο πιο κάτω στρίβει το απορριματοφόρο και παρκάρει. 

Περνάμε απέναντι τώρα. Απ την μεγάλη βδομάδα του 2022 έχει να καθαριστεί. Για να είμαι δίκαιη το καλοκαίρι του 2022, ένα μικρό κομμάτι του πεζοδρομίου καθαρίστηκε, όχι απ τις αρχές, γιατί έγιναν κάποιες ιδιωτικές εργασίες. Από τότε όμως....έγινε δάσος κι αυτό. 

Νοιώθεις πως περπατάς σε αγροτικό δρόμο. Απέναντι πάλι φαίνεται ένα χαραγμένο πεζοδρόμιο, που ενόψει των εκλογών υποθέτω κόπηκαν τα τεράστια χορτάρια, που είναι όμως απλά χαραγμένο μέχρι ένα σημείο. Για ποιο λόγο δεν έχει φτιαχτεί; γιατί σταμάτησε; που θα περπατάει ο πεζός;  η μάνα με το καροτσάκι; το παιδάκι με το ποδήλατο; 

Θα μπορούσα πολλά να γράψω, αλλά...θα βγω εκτός θέματος. 

Τις πταίει; ο νοών.....νοήτω......Πάντως όχι εγώ....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin