15 Ιουνίου 2023

Μάριος Φραγκούλης και Θοδωρής Βουτσικάκης στους Δελφούς





Ο Μάριος Φραγκούλης και ο Θοδωρής Βουτσικάκης ερμηνεύουν συνθέσεις του Δημήτρη Μαραμή στις 24 Ιουνίου στην πρεμιέρα του 5ου Φεστιβάλ Δελφών Το Λάλον Ύδωρ.




Με μία μοναδική συναυλία με έργα Δημήτρη Μαραμή ανοίγει η αυλαία του 5ου Φεστιβάλ Δελφών Το Λάλον Ύδωρ σε σύμπραξη με το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.


Ο Μάριος Φραγκούλης και ο Θοδωρής Βουτσικάκης με τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων MOYSA του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, θα ερμηνεύσουν το Σάββατο 24 Ιουνίου αποσπάσματα από τα σημαντικότερα έργα του συνθέτη Δημήτρη Μαραμή σε ένα πρόγραμμα με τίτλο «Από τον σκοτεινό έρωτα στον Ερωτόκριτο».




Το who is who των συντελεστών

Ο Μάριος Φραγκούλης ηχογράφησε το 2007 ολόκληρο τον κύκλο τραγουδιών «Σκοτεινός Έρωτας» σε ποίηση Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα (απόδοση στα ελληνικά του Σωτήρη Τριβιζά) για τη Sony Classical.

Ο Θοδωρής Βουτσικάκης έκανε την πρώτη του εμφάνιση στην ελληνική δισκογραφία με την «Αισθηματική Ηλικία» του Δημήτρη Μαραμή. Στη συνέχεια συνεργάστηκε με τον συνθέτη στα μουσικο-θεατρικά projects «Ερωτόκριτος», «Στοιχειωμένοι» και «Καπετάν Μιχάλης».


Ο Δημήτρης Μαραμής, συνθέτης και καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Δελφών Το Λάλον Ύδωρ, είναι ο δημιουργός του λαϊκού ορατορίου «Παλιγγενεσία», της όπερας «Ελευθέριος Βενιζέλος», των μιούζικαλ «Ερωτόκριτος» και «Στοιχειωμένοι» κ.ά.

Οι ερμηνευτές Ελένη Δημοπούλου, Μέλα Γεροφώτη και Νίκος Κύρτσος, συνεργάζονται σταθερά με το συνθέτη, δίνοντας με το εξαιρετικό τους ταλέντο μοναδικές ερμηνείες στα έργα του.

Η MOYSA – Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης δημιουργήθηκε από τον ΟΜΜΘ τον Μάρτιο του 2015 με πρωτοβουλία του διεθνούς πιανίστα και τότε Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Οργανισμού, Γιώργου - Εμμανουήλ Λαζαρίδη.


ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ: ΕΤΑΙΡΕΙΑ IMERYS ΒΩΞΙΤΕΣ

Από τον σκοτεινό έρωτα στον Ερωτόκριτο (5ου Φεστιβάλ Δελφών Το Λάλον Ύδωρ), Θέατρο Φρύνιχος (Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών) Δελφοί, Σάββατο 24 Ιουνίου, ώρα 21:15. Τιμές εισιτηρίων: 20 και 15 ευρώ. Προπώληση εισιτηρίων: Ticketservices.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin