31 Μαρτίου 2021

Λουκάς Νικολάου: Ο “Ευρωπαίος” εξ Αντικύρας



Η συμμετοχή του σε επίσημο ευρωπαϊκό παιχνίδι ήταν η «κορωνίδα» της επιβράβευσης μιας σπουδαίας ποδοσφαιρικής καριέρας για τον Λουκά Νικολάου. Ο 37χρονος επιθετικός από την Αντίκυρα αγωνίστηκε με τα χρώματα του Ακράτητου στο intertoto- uefa απέναντι στην Φινλανδική Aliansi.

«Ήταν η πιο όμορφη προσωπική ποδοσφαιρική στιγμή» θα τονίσει χαρακτηριστικά ο Λουκάς Νικολάου και δεν θα έχει και άδικο αφού ως παίκτης έχει «οργώσει» τα γήπεδα σε επαγγελματικό και ερασιτεχνικό επίπεδο και σίγουρα μια συμμετοχή σε ευρωπαϊκό παιχνίδι είναι ένα από τα ποδοσφαιρικά σου όνειρα.

Σε μια συνέντευξη εφ’όλης της ύλης που μας παραχώρησε ο Λουκάς Νικολάου άνοιξε τα χαρτιά του και μίλησε καθαρά για την πανδημία, τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, το βοιωτικό ποδόσφαιρο αλλά και για τις δικές του προσωπικές φιλοδοξίες.

Αναλυτικά:

Για τον covid:

Η πανδημία έχει επηρεάσει τις ζωές και την ψυχολογία όλων μας. Λείπει σε όλους το απλό, το καθημερινό, αυτό που μέχρι χθες θεωρούσαμε αυτονόητο και δεδομένο.

Γι αυτό πρέπει να κάνουμε όλοι μας υπομονή λίγο ακόμα για να ξεφύγουμε απ’ αυτόν τον άγνωστο εχθρό μέχρι πρότινος.

Καταλαβαίνω ότι έχει επηρεάσει στο έπακρον την ψυχολογία μας και τον ερασιτεχνικό αθλητισμό που λίγο – λίγο αργοπεθαίνει αλλά πάνω απ όλα προέχει η υγεία όλων μας!

Ελπίζω απ όλο αυτό να βγούμε πιο δυνατοί που το πιστεύω και να εκτιμήσουμε πόσο μας λείπει ο ερασιτεχνικός αθλητισμός. Αθλητές και φίλαθλοι!

Γιατί εκτιμάς κάτι όταν το χάνεις!

Γενικά για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό:

Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός θέλει περισσότερη στήριξη από την πολιτεία. Οικονομικής και περεταίρω στήριξης.

Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός και το ποδόσφαιρο για το οποίο συζητάμε και πρεσβεύουμε είναι ο κύριος αιμοδότης για τις παραπάνω επαγγελματικές κατηγορίες και τα όνειρα πολλών νέων.

Είναι η αρχή όλων ώστε ένας νέος να φτιάχνει σωστά τις βάσεις για το μέλλον του και τα όνειρά του ώστε να κάνει το επόμενο βήμα.

Για να γίνει αυτό όμως θέλει νέους ανθρώπους με στόχους όρεξη για δουλειά και να μεταλαμπαδεύουν τις γνώσεις τους με σωστό τρόπο.

Το μόνο σίγουρο που θα κερδίσει ένας νέος είναι πως να λειτουργεί μέσα από σωστή και ομαδική δουλεία. Να προσπαθεί να γίνεται καλύτερος μέσα από ευγενή άμιλλα, υγιή ανταγωνισμό, να γίνεται ο ίδιος μέσα απ την προπόνηση καλύτερος κι αν ξεχωρίζει κι έχει και λίγο τύχη να πετύχει τον στόχο του.

Κι αν δεν πετύχει ο στόχος του να γίνει επαγγελματία ποδοσφαιριστής γιατί σε αυτό ελπίζουν και ονειρεύονται πολλοί νέοι σίγουρα θα έχει κερδίσει πολλά πράγματα.

Ομαδική δουλειά., σεβασμό στους συναθλητές του, υγιές και δυνατό σώμα και τέλος σωστός άνθρωπος στην κοινωνία.

Το ποδόσφαιρο πρέπει να καταλάβουμε όλοι μας ότι δεν φτιάχνει μόνο ποδοσφαιριστές αλλά σωστούς ανθρώπους που αγαπανε πραγματικά αυτό το άθλημα και το πρεσβεύουν επάξια απο τις μικρές ηλικίες και θέλουν να το διδάξουν σωστά.

Είναι όμορφο να είναι γεμάτα από νέους τα γήπεδα της επαρχίας γιατί πλέον υπάρχουν και καλύτερες εγκαταστάσεις και συνθήκες άθλησης.

Εύχομαι τέλος γρήγορη επάνοδο στην κανονικότητα και στα γήπεδα που τόσο αγαπάμε και μας λείπουν σε μας και στους ρομαντικούς φιλάθλους του κάθε χωριού.

Κ αν βοηθήσει περισσότερο η πολιτεία και η κάθε ΕΠΣ και δώσει κίνητρο θα ασχοληθούν και περισσότεροι νέοι και σαν αθλητές και σαν παράγοντες.

Για το βοιωτικό πρωτάθλημα:

Η ποιότητα του πρωταθλήματος νομίζω ότι έχει ανέβει.

Υπάρχουν τα τελευταία χρόνια 4- 5 ομάδες δυνατές και μετά οι υπόλοιπες με κοινούς στόχους και δυνατότητες.

Δεν είναι όμως κι εύκολο χωρίς πόρους από πουθενά μια ομάδα να πρωταγωνιστεί και να επιβιώνει.

Δεν γίνεται μια χρονιά να είναι στα ύψη και την επόμενη να μην υπάρχει.

Είναι στενάχωρο.

Δεν είναι σκοπός να γίνονται πολλές μεταγραφές μια καλή χρονιά και μετέπειτα… σκοτάδι.

Θα μου πεις σε ένα χωριό που δεν έχει πολλούς νέους να θέλουν ν ασχοληθούν κι έχει μόνο κάποιος ρομαντικούς παράγοντες τι κάνεις…

Γι αυτό επανέρχομαι σε αυτό που είπα.

Είναι όμορφο και υγιές μια ομάδα να έχει το δικό της”φυτώριο” και σιγά – σιγά να επενδύει σε αυτούς.

Σίγουρα θα υπάρχουν πάντα και οι προσθήκες από τριγύρω παίχτες αλλά το βιώσιμο και υγιές κατά την άποψη μου είναι αυτό ώστε μια επαρχιακή ομάδα να έχει παρόν και μέλλον.

Για τις προσωπικές του φιλοδοξίες:

Οι προσωπικές μου φιλοδοξίες όσον αφορά το ποδόσφαιρο είναι να συνεχίζω να αγωνίζομαι όσο νιώθω ακόμα δυνατός, υγιής, αξιοπρεπής και με όρεξη γι’ αυτό που κάνω εδω και 23 χρόνια πρώτα για μένα και ύστερα για τη φανέλα του χωριού μου στην παρούσα φάση που τόσο αγαπώ και απ’ αυτό ξεκίνησα τα όνειρά μου

Στο ξερό και μετά σε αυτό το στολίδι!

Ίσως κάποια στιγμή να ασχοληθώ με τους λιλιπούτειους επίδοξους ποδοσφαιριστές σαν προπονητής.

Πιστεύω ότι μετά από τόσα χρόνια αγάπης εμπειρίας σε αυτό το χώρο είτε επαγγελματικά είτε ερασιτεχνικά κάτι έχω να προσφέρω.

Αν υπάρξουν κάποια στιγμή οι κατάλληλες συνθήκες ίσως…

Το who is who

Ο Λουκάς Νικολάου κατάγεται από την Αντίκυρα και αγωνίζεται αυτή τη στιγμή με τα χρώματα του Κυπάρισσου. Ο 37χρονος (2/3/1984) επιθετικός δουλεύει στο «Αλουμίνιο της Ελλάδος» στα Άσπρα Σπίτια και είναι παντρεμένος από το 2013 έχοντας και μια κόρη.

Έχει αγωνιστεί στην Α’ Εθνική με τον Ακράτητο. Επίσης στη Γ’ Εθνική με τον Βύζαντα Μεγάρων και τον Α.Ο. Μάνης. Στη Δ’ Εθνική έχει περάσει από Χανιά, Καλλικράτεια, Φωκικό και Παναλίαρτο. Τέλος τα τελευταία χρόνια αγωνίστηκε στην Ένωση Άσπρων Σπιτιών – Αντίκυρας και τον Κυπάρισσο μέχρι τώρα…


Και “Ευρωπαίος” ο Λουκάς Νικολάου



Βράβευση για την άνοδο με τον Α.Ο. Μάνης στη Γ’ Εθνική και φάσεις


Και παλιές καλές στιγμές με… ρεπορτάζ






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin