23 Μαρτίου 2021

Μετεωρολογικός Σταθμός του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στο Λιβάδι Αράχωβας.


Εδώ και λίγες ημέρες βρίσκεται σε λειτουργία ιδιωτικός Μετεωρολογικός Σταθμός σε συνεργασία με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.
Ο σταθμός είναι ιδιοκτησίας κ. Δημητρίου Παπατρέχα και φέρει όλα τα χαρακτηριστικά που χρειάζονται για να ενταχθεί στο επίγειο δίκτυο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Αποτελείται από αισθητήρα μέτρησης θερμοκρασίας (θερμόμετρο) σε ειδικό αεριζόμενο κλωβό για ακριβείς καταγραφές, από υγρόμετρο, ανεμόμετρο και ανεμοδείκτη, βαρόμετρο και από βροχόμετρο που είναι εξοπλισμένο με χιονοκουβέρτα για καταγραφή της χιονόπτωσης. Η εσωτερική κονσόλα έχει τη δυνατότητα να καταγράφει και άλλες χρήσιμες μετεωρολογικές παραμέτρους, όπως το σημείο δρόσου κτλ, για τη καλύτερη αποτύπωση των καιρικών συνθηκών. Τα δεδομένα "ανεβαίνουν" μέσω του server του Αστεροσκοπείου στο διαδίκτυο για το κοινό, ενώ η επιστημονική ομάδα του Ε.Α.Α αξιοποιεί όλα τα στοιχεία και καταγραφές.
Το link του Μ/Σ είναι : https://penteli.meteo.gr/stations/livadi/

Μαζί με το Μ/Σ στο Λιβάδι, πλέον υπάρχει η δυνατότητα από το κοινό και οποιοδήποτε άλλο ενδιαφερόμενο, να παρακολουθεί ανά πάσα στιγμή τις τρέχουσες συνθήκες σε Αράχωβα και Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού. Να σημειωθεί στο σημείο αυτό πως λειτουργεί το τελευταίο χρόνο και ο ιδιωτικός Μ/Σ του κ. Χρήστου Δημητρά στο Ζεμενό.

Επόμενος στόχος είναι να τοποθετηθεί Μ/Σ στους Δελφούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin