16 Μαρτίου 2021

Νέες δράσεις για τους προβληματικούς δασικούς χάρτες



  Πρωτοβουλίες αναλαμβάνει τις επόμενες ημέρες ο δήμαρχος ΔΑΑ Γιάννης Σταθάς για το μείζον θέμα που έχει προκύψει και στον Δήμο μας, με την προβληματική αναρτηση των δασικών χαρτών.

Οι πολλές διαφοροποιησεις που υπάρχουν στις εκτάσεις των περιοχών, έχουν φέρει μεγάλη αναστάτωση στους ιδιοκτήτες των πατρογωνικων τους εκτάσεων.

Καλλιέργειες πολλών δεκαετιών έχουν περιέλθει σε δασικό χαρακτηρισμό, μη αναγνωρίζοντας τον αγροτικό τους χαρακτήρα.

Ποιμνιοστασια έχουν χαρακτηριστεί και αυτά ως δασικές περιοχές.

Αναφορές που ήδη λάβαμε από δεκάδες αναγνώστες μας, δηλώνουν ότι ειδικά για την Αράχωβα, δεν έχουν ληφθεί υπόψιν, κάποιες αγροτικές ζώνες, ούτε καν οι αεροφωτογραφιες από το 1945 έως το 1960 όπως υποστηρίζουν δασικές μας πηγές, γιατί την συγκεκριμένη χρονική περίοδο όλα τα εδάφη στην Αράχωβα καλλιεργουντουσαν.

Το ίδιο συμβαίνει και στο Δίστομο με ακριβώς τα ίδια και  μεγαλύτερα ίσως προβλήματα λόγω της σφαγής των κατοίκων και μη ύπαρξης κληρονομητηρίων ή διαφόρων τίτλων ιδιοκτησίας.

Ο Δήμαρχος, θα συνεργαστεί με δασολογους, μηχανικούς και τοπικές ενώσεις καλλιεργητων και ιδιοκτητών γης και με την συνεργασία αρμοδίων στελεχών θα συνδράμουν ώστε να υπάρχει αναθεώρηση των υφιστάμενων δασικών χαρτών σε πρώτη φάση και σε επόμενο στάδιο θα δίνεται η δυνατότητα ενστάσεων από τους θιγομενους.

Η Κοινωνική πολιτική εκ μέρους του Δημάρχου κου Σταθά, θα συνεχιστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin