21 Μαρτίου 2021

Που εντοπίστηκαν θετικά κρούσματα στην Βοιωτία.


Φωτό από την διενέργεια των τεστ στην Αράχωβα





Στη Βοιωτία τα περισσότερα είναι στον Ορχομενό συνολικά 8 (11 με 89 ετών), η Λιβαδειά έχει 6 (ένας άνδρας 50 ετών και οι υπόλοιπες γυναίκες 40 με 76 ετών), το Κυριάκι 2 (67χρονη 73χρονος) και από ένα (1) σε Αλίαρτο (18χρονη), Αράχωβα (19χρονος), Θήβα (37χρονη) και Οινόφυτα (43χρονος).

Ωστόσο για την περιοχή της Αράχωβας,  έπειτα από την διενέργεια των σημερινών  rapid test , σε σύνολο 207 δειγμάτων εντοπίστηκαν 3 πιθανώς  θετικά  και ακόμη 3 θετικά από μοριακό έλεγχο .

Για την περιοχή του Διστόμου,σε σύνολο 80 rapid test , βρέθηκαν όλα αρνητικά.

Ακολουθεί σχετική ανακοίνωση από τον Δήμο ΔΑΑ :

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αποτελέσματα των τεστ ανίχνευσης κορονοϊού
στον Δήμο Διστόμου Αράχωβας Αντίκυρας την Κυριακή 21 Μαρτίου 2021

Ο Δήμος Διστόμου Αράχωβας Αντίκυρας σε συνεργασία με ειδικό υγειονομικό κλιμάκιο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας πραγματοποίησε την Κυριακή 21 Μαρτίου 2021 γρήγορους ελέγχους (rapid test) ανίχνευσης κορονοϊού στην Αράχωβα και στο Δίστομο. Συγκεκριμένα διενεργήθηκαν:

·         207 τεστ στην Αράχωβα, εκ των οποίων τα 3 βρέθηκαν θετικά, και

·         80 τεστ στο Δίστομο, τα οποία ήταν όλα αρνητικά.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν 15 τεστ μοριακής ανίχνευσης του κορονοϊού σε κατοίκους της Αράχωβας, εκ των οποίων τα 3 ήταν θετικά.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον Περιφερειάρχη κ. Φάνη Σπανό και την Αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας κ. Φανή Παπαθωμά για την συνεχή υποστήριξη στις προσπάθειές μας για τον περιορισμό της διασποράς του ιού. Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν στον κ. Αγάλο Φωτόπουλο, ιατρό Δημόσιας Υγείας ΕΣΥ και Συντονιστή Διερεύνησης Επαφών Κρούσματος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος, ο οποίος μαζί με την ομάδα του λειτουργούν «καταδρομικά» προσπαθώντας να ανιχνεύσουν και να σβήσουν εγκαίρως τις εστίες COVID-19 σε όλη την Περιφέρεια, συμβάλλοντας ουσιαστικά στον περιορισμό της διασποράς της νόσου.

Τις τελευταίες ημέρες παρατηρήθηκε δυστυχώς σημαντική αύξηση του ιϊκού φορτίου στην Αράχωβα, γεγονός το οποίο πρέπει να ενεργοποιήσει όλους τους δημότες. Οι επόμενες ημέρες είναι ιδιαίτερα κρίσιμες, γι’ αυτό παρακαλούμε θερμά όλους τους δημότες να τηρούν τα ατομικά μέτρα προστασίας και να περιορίσουν τις μετακινήσεις και κοινωνικές επαφές τους στις απολύτως απαραίτητες.

Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση σε όλους όσοι νοσούν από αυτή την ύπουλη ασθένεια.

Ο Δήμαρχος

Διστόμου Αράχωβας Αντίκυρας

Ιωάννης Σταθάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin