1 Απριλίου 2021

Λύση για τους Δασικούς Χάρτες της Βοιωτίας.



Να αντιμετωπιστούν άμεσα τα προβλήματα από τις αναρτήσεις των Δασικών Χαρτών στην Βοιωτία

➡️ Με κοινοβουλευτική παρέμβαση – ερώτηση προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Αγροτικής Ανάπτυξης και Δικαιοσύνης, ζητείται η  άμεση αντιμετώπιση στα προβλήματα των Δασικών Χαρτών και του Κτηματολογίου, στην Βοιωτία.

➡️ Επισημαίνεται ότι, με ευθύνη τόσο της προηγούμενης συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όσο όμως και του νυν Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας  και του πρώην Υπουργού  κ.  Κ. Χατζηδάκη, έχει καθυστερήσει πάρα πολύ το θέμα της ανάρτησης των Δασικών Χαρτών σε όλη την Ελλάδα.

➡️ Τονίζεται επίσης ότι αυτές τις ημέρες από τις Διευθύνσεις Δασών οι αναρτήσεις των αναμορφωμένων Δασικών Χαρτών σε όλη τη χώρα και σε κάθε περιοχή, από την ημερομηνία ανάρτησης, «τρέχει» προθεσμία 105 ημερών, εντός της οποίας οι πολίτες θα πρέπει να απευθυνθούν στην ιστοσελίδα του «Ελληνικού Κτηματολογίου» προκειμένου να καταθέσουν τις αντιρρήσεις τους, κατόπιν καταβολής τέλους ή να καταθέσουν ατελώς αιτήσεις πρόδηλων σφαλμάτων.

➡️ Υπογραμμίζεται ότι το Υπουργείο Περιβάλλοντος δεν προέβη όπως όφειλε και μπορούσε στην ατομική ειδοποίηση των ιδιοκτητών που με βάση τους δασικούς χάρτες, το κτηματολόγιο και το Ε9 οι οποίοι έχουν ιδιοκτησίες στις επίμαχες περιοχές, με αντικρουόμενους χαρακτηρισμούς, αλλά συντάχθηκαν από Γραφεία Μελετών, χωρίς να λάβουν υπόψιν τους την υφιστάμενη διαμορφωθείσα και πραγματική κατάσταση,  αγνοήθηκε το ελαιοκομικό και αμπελουργικό μητρώο, ως και το σύστημα αναγνώρισης αγροτεμαχίων του ΟΠΕΚΕΠΕ, αλλά και εκτελεσθέντα έργα υποδομής, πλείστα ενταχθέντα σε σχέδια βελτίωσης.

➡️ Καλούνται όλα τα συναρμόδια Υπουργεία να λάβουν άμεσα μέτρα και να δημιουργήσουν συνθήκες ομαλής διεκπεραίωσης αυτού του αναγκαίου και σημαντικού για την χώρα εγχειρήματος της ολοκλήρωσης του Δασολογίου και του ενιαίου Εθνικού Ελληνικού Κτηματολογίου στην κατεύθυνση όμως της απόλυτης εξασφάλισης των περιουσίων των πολιτών και της ορθής αποτύπωσης της πραγματικότητας.

➡️ Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, ζητείται:

✔️ Να υπάρξει χρονική παράταση έτους, για υποβολή αντιρρήσεων, δεδομένης της επιδημιολογικής κατάστασης και των υφιστάμενων απαγορεύσεων κίνησης ως και αναστολών λειτουργίας των υπηρεσιών, ώστε να διευθετηθούν τα υφιστάμενα προβλήματα στις αγροτικές εκτάσεις.

✔️ Να ληφθούν άμεσα πρωτοβουλίες για την αποκατάσταση των προβλημάτων  από την ανάρτηση των δασικών χαρτών, που θα επιλύσουν οριστικά το ιδιοκτησιακό ζήτημα αφού αποσυνδεθούν οι δασικοί χάρτες από το σύστημα ΟΠΕΚΕΠΕ με τις δηλώσεις ΟΣΔΕ, αφού λάβουν υπ΄ όψιν τον χωρικό προσδιορισμό και άλλων χρήσεων ώστε να μην παρουσιάζουν εικονική πραγματικότητα, το έντυπο Ε9, τα αμπελουργικό και ελαιοκομικό μητρώο, τόσο για τις χορτολιβαδικές εκτάσεις, όσο και για τις εκχερσωμένες δασικές εκτάσεις και τους «δασωμένους αγρούς».

✔️ Κατά την εξέταση των ενστάσεων από τις Δασικές Υπηρεσίες να αναγνωρίζονται τα πρόδηλα σφάλματα χωρίς την παραπομπή τους στις επιτροπές αντιρρήσεων και να δοθεί οριστική λύση στο ιδιοκτησιακό καθεστώς στις περιοχές που δεν ισχύει το τεκμήριο κυριότητας του Δημοσίου.

#Κίνημα_Αλλαγής #Δασικοί_Χάρτες #Κτηματολόγιο #Βοιωτία #ΟΠΕΚΕΠΕ #ΟΣΔΕ #moulkiotis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin