29 Ιανουαρίου 2021

Δήμος ΔΑΑ : Απαντήσεις για το Δ. Σ. που διεκόπη στο τέλος

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ "ΕΝΕΡΓΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ"
σχετικά με τα όσα ειπώθηκαν στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο (28/1/21)

                             ----------------------

Κύριοι, δεν μπορούμε να τα ισοπεδώνουμε όλα!!!!

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη τοποθέτηση της παράταξης του κ. Σωτηρίου, μέλη της οποίας κατά τη διάρκεια του χθεσινού Δημοτικού Συμβουλίου (28/1/21) προσπάθησαν να συγκρίνουν και να ταυτίσουν – εξομοιώσουν την αγορά και αξιοποίηση ενός εμβληματικού και ιστορικού κτιρίου για την δημοτική Κοινότητα Διστόμου, και συγκεκριμένα την οικία του κ. Αργύρη Σφουντούρη, η οποία συνδέεται άρρηκτα με την Σφαγή του Διστόμου από τους Ναζί, με τα σπασίματα του αγωγού νερού της Αντίκυρας και άλλων έργων καθημερινότητας.

Τοποθετήσεις τέτοιες που υποβαθμίζουν και σπιλώνουν την μνήμη των θυμάτων των Ναζί και τις οποίες δεν έχουν τολμήσει να τις κάνουν ούτε στελέχη της Χρυσής Αυγής, μόνο ντροπή μπορεί να μας προκαλέσουν!

Καλούμε την παράταξη του κ. Σωτηρίου, να μην ισοπεδώνουν μνήμες και αξίες και να επιδεικνύουν τον απαιτούμενο σεβασμό στο αίμα των σφαγιασθέντων, το λιγότερο δε που μπορούν να κάνουν είναι να ζητήσουν συγνώμη για τις απαράδεκτες τοποθετήσεις στις οποίες προέβησαν.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί, ότι η αγορά του εν λόγω κτιρίου πρόκειται να γίνει με χρήματα από τις Α.Π.Ε. (Ανεμογεννήτριες) της Κοινότητας Διστόμου, χωρίς να επιβαρύνεται το γενικό ταμείο του Δήμου. Σημειωτέον, προς τούτο υπήρξε ομόφωνη απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου Διστόμου.

Υ.Γ. Για την ιστορία, όσον αφορά τα σπασίματα του αγωγού νερού για τα οποία «κόπτεται» ο κ. Σωτηρίου, αυτά είναι δημιούργημα του κ. Μίχου που ως πρόεδρος της Κοινότητας Αντίκυρας επί τέσσερα χρόνια και ως Αντιδήμαρχος τεχνικών έργων επί τετραετίας δεν έκανε τίποτε για να το λύσει. Και πάλι, ως δημοτική αρχή αγωνιζόμαστε και επιδιώκουμε την εξεύρεση λύσης για οποιοδήποτε θέμα, όπως κάναμε με το Κλειστό Γυμναστήριο στην Κοινότητα Αντίκυρας, η κατασκευή του οποίου έκανε 20 χρόνια να ολοκληρωθεί, με την πλατεία Ηρώων επίσης στην Κοινότητα Αντίκυρας κλπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin