2 Ιανουαρίου 2021

Σε Νο2 πανελληνίως , ενεργειακό κέντρο, οδεύει ο ΔΗΜΟΣ Δ.Α.Α.





 Σε πλήρη εξέλιξη όλα τα σχέδια για την τοποθέτηση νέων ανεμογεννητριών σε περιοχές του ΔΗΜΟΥ Δ.Α.Α. ακόμα και  ενεργειακής επέκτασης  του υποσταθμού της ΔΕΗ στο Δίστομο .

Συνυπολογίζοντας και την  νέα μονάδα του Ομίλου Μυτιληναίου, εύκολα κανείς αναρωτάτε για το τι υπογράφουν και εγκρίνουν οι κεντρικές διοικήσεις της κάθε κυβέρνησης , αρνούμενοι κατηγορητικά να ακούσουν τις γνωμοδοτήσεις της τοπικής κοινωνίας και των αιρετών τους. 

Οι τοπικές αρχές, δεν έχουν καμία πλέον αρμοδιότητα σε αυτές τις επεκτάσεις , καμία συμμετοχή  στην λήψη αποφάσεων και ουσιαστικά έρχονται πάντα αντιμέτωποι με τις ειλημμένες αποφάσεις της κάθε κεντρικής διοίκησης. 

Όσες διαμαρτυρίες , όσα τοπικά συμβούλια και αν γίνονται , όσες συνελεύσεις κατοίκων και φορέων και αν πραγματοποιηθούν , δυστυχώς δεν λαμβάνονται πουθενά  υπόψιν.

Όλα τα υπόλοιπα λόγια , κατηγορίες προς δημοτικές αρχές ακόμα και προς τις περιφερειακές, είναι λόγια και πράξεις για εσωτερική κατανάλωση. Οι αποφάσεις έρχονται κατευθείαν από την κεντρική διοίκηση και απλά σε περιφερειακό επίπεδο , βρίσκονται πάντα " στρατιώτες -σύμβουλοι " για να υπογράφουν τις εγκρίσεις αυτές. 

Καθημερινά, πανελληνίως  υπάρχουν δεκάδες περιπτώσεις για αυτά τα θέματα .

Στον ΔΗΜΟ Δ.Α.Α για την ώρα λειτουργούν εγκαταστάσεις περίπου των 80 ΜW και αναμένεται να δημιουργηθούν και άλλες ισχύος 200 +   ΜW. 

Εννοείται αν προσθέτουμε και τα 400 MW του ομίλου Μυτιληναίου , καταλαβαίνουμε για την κατάσταση που θα επέλθει στην περιοχή μας. 

Σε όλα τα παραπάνω δεν έχουμε υπολογίσει τα φωτοβολταϊκά  πάρκα.

Ακολουθεί ένα ακόμα σχετικό εικοσάλεπτο βίντεο από τον Λουκά Καστρίτη , που αναφέρεται με το δικό του τρόπο και στυλ , στις εξελίξεις αυτές.  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin