22 Ιανουαρίου 2021

Δήμος Δελφών : Παρότρυνση για ενασχόληση με τον Παρνασσό


Στην "καρδιά" του ωφέλιμου χρόνου θητείας της η δημοτική Αρχή Ταγκαλή επιβάλλεται να ανοίξει βηματισμό σε θέματα που αποτελούν βασικούς πυλώνες των αναγκών και των προτεραιοτήτων των δημοτών και των αναγκών της περιοχής, που μέχρι στιγμής δείχνουν να βαλτώνουν.....

Άλλωστε, δεν πρέπει να λησμονεί κανείς πως βρισκόμαστε στην "καρδιά" της τρέχουσας αυτοδιοικητικής περιόδου. Με δεδομένο ότι το πρώτο έτος συνιστά "περίοδο χάριτος" και το τελευταίο καταλαμβάνεται από την προοπτική των επόμενων εκλογών, το ενδιάμεσο χρονικό διάστημα είναι ο πλέον ωφέλιμος χρόνος κατά τον οποίο η εκάστοτε δημοτική Αρχή υλοποιεί τον πυρήνα του έργου της, από το οποίο σχηματίζεται και η γνώμη των δημοτών για τις ικανότητες και την αποτελεσματικότητά της. Και σε μια σειρά θεμάτων η δημοτική Αρχή Ταγκαλή επιβάλλεται να ανοίξει βηματισμό.

Χιονοδρομικό Παρνασσού

Ένα εδαφικά εντοπισμένο σχέδιο οικονομικής ανάπτυξης οφείλει να βασίζεται στις δυνατότητες και τις ευκαιρίες κάθε περιοχής, όπως υπαγορεύει και η swot analysis. Και σίγουρα το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού αποτελεί κορυφαίο συγκριτικό πλεονέκτημα για την Παρνασσίδα και ειδικότερα για το ακραία παραμελημένο βορειονατολικό της τμήμα, που κάθε άλλο σε τμήμα ενός συμπαγούς δήμου παραπέμπει. Και που, ωστόσο, η αξιοποίησή του παραμένει εξαιρετικά καχεκτική εδώ και χρόνια. Στον απολογισμό Ταγκαλή, αλλά και στον εν γένει δημόσιο λόγο που η δημοτική Αρχή αρθρώνει τον ενάμιση χρόνο της θητείας της, το θέμα έλαμπε και λάμπει δια της απουσίας του. 

Και επί της παρούσας δημοτικής Αρχής δεν έχουμε ακούσει, δει ή διαισθανθεί κάποια μέριμνα ή κάποια ιδέα για την ανάδειξη και την αναβάθμιση της Φτερόλακας, όπου υπάρχει η δυνατότητα πίστας και για διεθνείς αθλητικούς αγώνες, ή για την βελτίωση σε συνεργασία με την ΠΕ Φωκίδας του δρόμου πρόσβασης από την Πολύδροσο. Ούτε κάποιο -έστω και θεωρητικό- σχέδιο για ένα Κέντρο το οποίο εξαιτίας της διαχειρίστριας εταιρείας φθίνει χρόνο με το χρόνο απέναντι στον ανταγωνισμό.

Επιλογή που εντείνει τον ενδοδημοτικό αυτοματισμό προς όφελος των Δελφών, και της Αράχωβας πρωτίστως, και που διαιωνίζει το ετεροβαρές της προσοχής που δείχνουν πάγια οι δημοτικές αρχές της Παρνασσίδας εις βάρος των παραπαρνάσσιων περιοχών του Δήμου Δελφών. Κατάσταση που αναιρεί, πάντα μέχρι στιγμής γιατί ποτέ δεν είναι αργά, τις σχετικές προεκλογικές δεσμεύσεις Ταγκαλή σε μια περιοχή που τον στήριξε αναλογικά στις εκλογές όσο καμία άλλη στο Δήμο…

από Πολύδροσος Παρνασσού 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin