12 Απριλίου 2020

Φωτογραφίες ντοκουμέντο: Ιερέας μεταλαμβάνει πιστούς από την… πίσω πόρτα!



Αναμένονται φωτογραφίες με λειτουργίες σε εκκλησίες με  προσελευση πιστών και από  άλλες εκκλησίες της Ελλάδος




Τελικά ο δαίμων της φωτογραφίας ξαναχτύπησε πιάνοντας δυστυχώς στα πράσα τον ιερέα της εκκλησίας του Αγίου
Νικολάου στο Κουκάκι, να προσφέρει τη Θεία Μετάληψη σε πιστούς, κυρίως μεγάλης ηλικίας από την πίσω πόρτα του ναού. Οι γείτονες και οι περαστικοί αντέδρασαν με οργή ζητώντας από τον ιερέα να διακόψει την παράνομη δραστηριότητά του αλλά απτόητος ο κληρικός απαντούσε «όχι είναι νόμιμο αυτό που κάνω».


Τι απαντά η Αρχιεπισκοπή Αθηνών


Το zougla.gr, επικοινώνησε με την Αρχιεπισκοπή Αθηνών και αυτό που μας είπαν ήταν ότι «οι αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου είναι δεσμευτικές για όλους τους κληρικούς της Εκκλησίας της Ελλάδος και πρέπει να τηρούνται απαρεγκλίτως. Η Ιερά Σύνοδος, ακολουθεί πιστά όλες τις οδηγίες και υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών της Πολιτείας για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού».


Υπενθυμίζεται ότι ήδη από τα τέλη της εβδομάδας που μας πέρασε, υπήρξαν πολλά δημοσιεύματα και κυρίως πρωτοσέλιδα του zougla.gr τα οποία έθεταν το ζήτημα της ανυπακοής της εκκλησίας στις εντολές και στις οδηγίες του κράτους για την καταπολέμηση της πανδημίας κατά τη διάρκεια των εορτών του Πάσχα.


Η Εκκλησία με εγκύκλιό της, άφηνε ορισμένα περιθώρια στους κατά τόπους ιερείς και ενορίες ενώ ανακοίνωνε πως από την Κυριακή των Βαΐων και μετά, οι εκκλησίες θα παρέμεναν ανοιχτές επί δίωρο μετά την  ολοκλήρωση των Λειτουργιών. Η Πολιτεία αντέδρασε χλιαρά και μάλλον με αμηχανία σε αυτή την εγκύκλιο ενώ αργότερα, το απόγευμα της Πέμπτης που μας πέρασε οι κυβερνητικές πηγές ανέφεραν πως οι εκκλησίες θα παραμείνουν κλειστές για το κοινό κατά τη διάρκεια των εορτών.



Οι φωτογραφίες ντοκουμέντο που φέρνει στη δημοσιότητα το zougla.gr καταδεικνύουν πως ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας, σε μια εντελώς αστική περιοχή, οι ιερείς και οι διοικητική αρχή της Εκκλησίας, γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τις οδηγίες και τις παραινέσεις του κράτους ενώ στην πράξη υπονομεύεται η συνολική προσπάθεια της κοινωνίας να αντιμετωπίσει την πανδημία.


Αναμένονται φωτογραφίες με λειτουργίες σε εκκλησίες με  προσελευση πιστών και από  εκκλησίες της Ελλάδος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin