12 Απριλίου 2020

Συνέλαβαν τον μητροπολίτη Αμφιλόχιο


Σε σύλληψη του Σεβ. Μητροπολίτου Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Αμφιλοχίου προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές, μαζί με άλλους ιερείς, με την πρόφαση ότι δεν τήρησαν τα προβλεπόμενα μέτρα σχετικά με την πανδημία του κορωνοϊού, ενώ τηρούσαν τους κανόνες και τα μέτρα που τους έχουν υποδείξει στη χώρα.


 


Κάθε χρόνο ο Σεβασμιώτατος λειτουργεί στα θεμέλια της παλαιοχριστιανικής βασιλικής στο μέρος Ζλάτιτσα, κοντά στην Πρωτεύουσα Ποντγκόριτσα. Έτσι και φέτος λειτούργησε εκεί και η αστυνομία τον συνέλαβε.

Αντιδρώντας οι πιστοί στην ενέργεια αυτή της αστυνομίας τόνισαν πως τα μέτρα προφύλαξης τηρήθηκαν κανονικά, ενώ σήμερα είναι μια μεγάλη εορτή για την Εκκλησία την οποία προσήλθαν να τιμήσουν, σεβόμενοι όλους τους κανόνες όπως γίνεται στα σούπερ μάρκετ και τους φούρνους.

Ο αστυνομικός από τη πλευρά του ζήτησε συγγνώμη και τους απάντησε ότι είναι διαταγή να προβούν σε αυτή την ενέργεια και θα πρέπει να το κάνει.

Οι πιστοί πάντως έχουν ξεσηκωθεί τονίζοντας πως αν δεν τον αφήσουν άμεσα ελεύθερο θα βγουν στους δρόμους.

Αυτή την ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Σεβασμιώτατος μαζί με πέντε κληρικούς έχει προσαχθεί στο τοπικό αστυνομικό τμήμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin