18 Απριλίου 2020

"Πρόγραμμα " για το Πανηγυράκι του Αγίου Γεωργίου 2020






Οι Αραχωβίτες
προετοιμαζόμασταν και φέτος,  για να τιμήσουμε την μνήμη του Πολιούχου μας Αγίου Γεωργίου, όπως γίνεται από αιώνες στην Αράχωβα.
Όμως, ένας σύγχρονος δράκος, αόρατος και ύπουλος εχθρός, ο κορονοϊός, θερίζει και παίρνει δίχως διάκριση παντού στον κόσμο χιλιάδες ανθρώπινες ζωές.
Έτσι αναπάντεχα και εδώ στην Αράχωβα αντί για την γιορτή του Αγίου μας, το Πανηγηράκι , οργανώνουμε την άμυνα μας στο ανθρωποφάγο καινούργιο δράκο, επικαλούμενοι την προστασία του Αφέντη μας Αγίου Γεωργίου, του υπέρμαχου ελευθερωτή των αιχμαλώτων και ιατρού των ασθενών .
Για τον λόγο αυτό φέτος, στο δίσεκτο έτος 2020 που διανύουμε , δεν μπορούμε να τιμήσουμε την μνήμη του Αγίου μας με την  καθιερωμένη λαμπρότητα .

 Θα μείνουμε στο σημαιοστολισμένο σπίτι μας, θα προσευχηθούμε από εκεί και θα παρακαλέσουμε
θερμά τον Άγιο Καβαλλάρη  να εξολοθρεύσει με το αδάμαστο κοντάρι του τον φονικό κορονοϊό, τον αχόρταγο σημερινό δράκο, όπως έκαμε στο παρελθόν με τον άλλο άγριο δράκο.

Και έτσι του χρόνου πάλι όλοι μαζί οι Αραχωβίτες, χωρίς απώλειες , θα τιμήσουμε με λαμπρότητα και ευγνωμοσύνη τον Αφέντη Άγιο μας , όπως από αιώνες έχει καθιερωθεί να γίνεται και εμείς έχουμε μάθει να κάνουμε .


Υπεύθυνος σύνταξης :  ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΤΗΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin