20 Απριλίου 2020

Νέες διατάξεις για επιχειρήσεις και ιδιώτες.






Σε τηλεφωνική επικοινωνία ο Υπουργός Οικονομικών κ . Χρ . Σταϊκούρας ενημέρωσε τον Πρόεδρο της ΠΟΕΣΕ (υπάρχει και σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου) ότι το μέτρο της οικονομικής ενίσχυσης των 800 ευρώ επεκτείνεται και για τους ιδιοκτήτες ατομικών επιχειρήσεων συμπεριλαμβανομένων των αυτοαπασχολουμένων και των ελεύθερων επαγγελματιών καθώς και για τις επιχειρήσεις με την μορφή ΟΕ, ΕΕ , ΕΠΕ , ΙΚΕ οι οποίες δεν απασχολούν εργαζόμενους ή απασχολούν μέχρι και (20) είκοσι εργαζόμενους , έναντι των (5) πέντε που προβλεπόταν μέχρι σήμερα . Επίσης το μέτρο της μείωσης του ενοικίου κατά 40% ισχύει και για τα ενοίκια των φοιτητών που σπουδάζουν σε περιοχές μακριά από τον τόπο μόνιμης κατοικίας τους και είναι εξαρτώμενα τέκνα πολιτών που εντάσσονται στα μέτρα.

==========================================================




 Στα πλαίσια του παρατηρητηρίου αγοράς του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ παρακαλούμε για την συγκέντρωση και προώθηση στην ΓΣΕΒΕΕ καταγγελιών για αποκοπές ρεύματος των επιχειρήσεων ει δυνατόν με διαχωρισμό ΔΕΗ-Ιδιώτες πάροχοι.

====================================================

Με την ΠΝΠ ΦΕΚ 84/Α/13-4-2020 και συγκεκριμένα με το άρθρο 12 «Παράταση της θητε ίας των δ ιο ικητικών οργάνων των συνδ ικαλ ιστικών οργανώσεων εργαζομένων κα ι εργοδοτών», παρατείνεται η θητεία των διοικητικών οργάνων των συνδικαλιστικών οργανώσεων της παρ .1 του άρθρου 9 του ν. 1264/1982 (Α’ 79), καθώς και των εργοδοτικών οργανώσεων ,
η οποία λήγει κατά τη διάρκεια ισχύος των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση και τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 και πάντως όχ ι πέραν της 10 η ς Ιουν ίου 2020» .

========================================================


Από Παναγιώτη Καπλάνη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin