26 Σεπτεμβρίου 2019

Αντιδράσεις για την νέα μονάδα του Μυτιληναίου

- ΟΤΙ ΔΕΝ ΦΟΒΑΣΑΙ..ΣΕ ΦΟΒΑΤΑΙ-



Γράφει ο Γιώργος Λούκας.

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου και ώρα 7.30 στο θεατράκι της Θεατροφρένειας, μεγάλη ευκαιρία να διεκδικήσουμε κάτι όλοι μαζί σαν τόπος..Ένας τόπος που στον χαρακτηρίζουν χαμηλού οικολογικού ενδιαφέροντος...αλλά στον τόπο αυτόν ζουν και άνθρωποι...Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να το ξεχνάμε αυτο...
Ευκαιρία να μετρηθούμε λοιπόν..να ενημερωθούμε...να δράσουμε..Διαβάστε τις προτάσεις μας κι φέρτε τις δικές σας..
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
- Δημόσια ενημέρωση στους κατοίκους της περιοχής για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις  που αθροιστικά  θα έχει η δημιουργία της νέας μονάδας.
- Ανεξάρτητη επιστημονική αρχή που θα εξετάζει και θα ενημερώνει για τις εν δυνάμει επιπτώσεις των εργασιών στο φυσικό περιβάλλον της περιοχής, θαλάσσιο και χερσαίο
- Ορισμός από τον Δήμο εταιρίας μελέτης για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις για επαλήθευση ή όχι των προγενέστερων αποτελεσμάτων.
- Ανταποδοτικά έργα για μακροπρόθεσμη ανάπτυξη της περιοχής με στόχο το άνοιγμα νέων θέσεων εργασίας και όχι μόνο έργα(μη απασχόλησης ανθρώπινιυ δυναμικού) πυροτεχνήματα για κόψιμο κορδέλας σε πολίτες φαντάσματα.
- Έκπτωση 70% στο  ηλεκτρικό ρεύμα σε όσους πολίτες θα ενταχθούν στην Protergia( εταιρεία Μυτιληναίου)
- Γενεαλογική επιδημιολογική μελέτη για τις μέχρι τώρα επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων της περιοχής που έχει το εργοστάσιο από Πανεπιστημιακό φορέα σε συνεργασία με τον Δήμο.
-  Και…για το Δημογραφικό….ιατρική ασφαλιστική κάλυψη για όσα παιδιά γεννιούνται και διαμένουν στην περιοχή από το 2015 και ύστερα..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin