2 Σεπτεμβρίου 2019

Επισφαλής η λειτουργία 100 τμημάτων στην Βοιωτία που χαρακτηρίζονται “ολιγομελή”

ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ!!




Η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ ακολουθώντας τον σχεδιασμό των προηγούμενων, του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, υλοποιεί στο ακέραιο την στρατηγική του ΟΟΣΑ – Ε.Ε για την εκπαίδευση, δηλαδή  μικρότερη κρατική δαπάνη.

 

Πιο συγκεκριμένα στα πλαίσια της παραπάνω μεθόδευσης η προηγούμενη κυβέρνηση θεσμοθέτησε την απόφαση 108279/Δ2/1-7-2016 (ΦΕΚ 2182/Β/14-7-2016) που έβαζε επιπλέον δυσκολίες για την λειτουργία  τμημάτων Ομάδων Προσανατολισμού στο  Λύκειο, δημιουργώντας ένα πλέγμα αλληλοπλεκόμενων προϋποθέσεων  (μόρια,  κατηγορία σχολείου,  δυσπρόσιτος χαρακτήρας του κάθε σχολείου κ.α.).

 

Η Ν.Δ. σήμερα, αξιοποιεί τις μεθοδεύσεις της  προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και χαρακτηρίζει «ολιγομελή» τα  τμήματα, που δεν «πιάνουν» τα ασφυκτικά και αντιπαιδαγωγικά όρια αριθμού μαθητών. Αποτέλεσμα της εφαρμογής του ασφυκτικού πλαισίου από την κυβέρνηση είναι να χαρακτηρίζονται σαν ολιγομελή σχεδόν 100 τμήματα στον νομό Βοιωτίας, όπως ενημέρωσε την εκπρόσωπο της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών η διεύθυνση της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Βοιωτίας. Από αυτά τα τμήματα θα λειτουργήσουν μόνο όσα εγκρίνει το υπουργείο παιδείας.

 

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Βοιωτίας, παρότι η συνολική εικόνα δεν υπάρχει μέχρι σήμερα, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου μπροστά σε αυτήν την κατάσταση που με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγήσει σε νέες καταργήσεις/συγχωνεύσεις σχολείων, θα βάλει σε περιπέτειες τους μαθητές-εκπαιδευτικούς και θα δώσει καίριο κτύπημα στα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών.

Μεγαλώνει η αγωνία εκατοντάδων μαθητών στο Νομό μας για το αν θα μεταφέρονται από πόλη σε πόλη ή από περιοχή σε περιοχή για να μπορούν να παρακολουθούν τα μαθήματα στις ειδικότητες τις Ομάδες Προσανατολισμού κλπ.

 

Ειδικά για το εκπαιδευτικό προσωπικό σε λίγες μέρες θα κληθούν Σύλλογοι Καθηγητών και το ΠΥΣΔΕ να ορίσουν τα πραγματικά κενά των σχολείων (λειτουργικά κενά) και να ζητήσουν αναπληρωτές. Αυτό είναι αδύνατο με βάση την παραπάνω ρευστότητα που υπάρχει, κάτι που σημαίνει ότι οι πρώτες προσλήψεις αναπληρωτών θα καθυστερήσουν αρκετά.

 

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Βοιωτίας  καλεί το ΔΣ της ΕΛΜΕ Βοιωτίας να οργανώσει την πάλη ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική,  μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς σε επαγρύπνηση και σε αγωνιστική ετοιμότητα. Το υπουργείο Παιδείας πρέπει εδώ και τώρα να δώσει λύση.

Απαιτούμε εδώ και τώρα:
·         Να εγκριθούν τώρα όλα τα τμήματα των ομάδων προσανατολισμού και των μαθημάτων επιλογής στα ΓΕΛ που έχουν ζητήσει τα σχολεία.
·         Να καταργηθεί η ύπαρξη κατώτατου αριθμού μαθητών και όλο το νομοθετικό πλαίσιο που συνδέει την έγκριση των τμημάτων με τον αριθμό των μαθητών και την κατηγορία του σχολείου.
·         Κανένα τμήμα γενικής παιδείας να μην υπερβαίνει τους 20 κατά ανώτατο όριο, τους 15 τα τμήματα των ομάδων προσανατολισμού και τους 10 των εργαστηρίων.
·         Να καλυφθούν οι ανάγκες των σχολείων με διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin