13 Ιουνίου 2019

Από Θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα από πτώση βράχων , πιο κάτω από το Ζεμενό.


Μεγάλα κομμάτια βράχων αποκολλήθηκαν από το Ξεροβούνη (Κίρφη) , λίγο μετά την σεισμική δόνηση της Αταλάντης.

Αυτοψία από Γεωλόγο και από άτομο της Περιφέρειεας
Προφανώς θα υπήρχε και κάποια σχετική διάβρωση στα σημεία εκείνα.

Αποτέλεσμα της αποκόλλησης ήταν τα βράχια να περάσουν πάνω από τα τοιχία που έχουν κατασκευαστεί στην περιοχή , να πέσουν μέσα στο οδικό δίκτυο και μάλιστα κάποια που έπεσαν στον γκρεμό, πέρασαν και από τον δρόμο της Δαύλειας που βρίσκεται από κάτω.

Μόνο με Θεϊκή παρέμβαση γίνεται να μην υπάρχουν τραυματίες ή και χειρότερα γεγονότα, μιας και ο δρόμος είναι πολυσύχναστος. Βέβαια η ώρα ήταν γύρω στις 1 μετά τα μεσάνυχτα.

Από την πρώτη στιγμή , στο σημείο έσπευσαν μηχανήματα της περιφέρειας, αρμόδιοι υπάλληλοι και αυτή την ώρα μάλιστα γίνεται και αποκατάσταση της ασφάλτου.

Προφανώς  κρίνεται επιτακτική η ανάγκη τοποθέτησης ειδικής σήτας από τα τοιχία μέχρι ψηλά στο βουνό. 




Η μία τρύπα στο οδόστρωμα από την πτώση τους ενός βράχου.

Με το κόκκινο κυκλάκι έχουν επισημανθεί τα σημεία που έφτασαν βράχια κατρακυλώντας στο δρόμο προς ΔΑΥΛΕΙΑ






Ακολουθεί και δελτίο τύπου της Περιφέρειας :

Μετά τη σεισμική δόνηση που πραγματοποιήθηκε χθες 12/06/2019 και ώρα 00:54 π.μ., σημειώθηκαν δύο μεγάλες καταπτώσεις βράχων στο οδόστρωμα της Π.Ε.Ο. Λιβαδειάς – Αράχωβας, χλμ θέση 23,4.
Καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας οι Τεχνικές Υπηρεσίες καθώς και η Πολιτική Προστασία της Π.Ε. Βοιωτίας διαχειρίστηκαν το συμβάν αποκαθιστώντας προσωρινά τους δύο κρατήρες που δημιουργήθηκαν.
Ακολούθησε επικοινωνία με τον κ. Λέκκα, κλιμάκιο αντισεισμικής προστασίας καθώς και ενημέρωση στην Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Αναμένουμε τους εμπειρογνώμονες για την εκτίμηση της κατάστασης. Ταυτόχρονα , με εναερίτες θα προσπαθήσουμε να εκτιμήσουμε την κατάσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin