12 Ιουνίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑΘΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ALPHA BANK


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑΘΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ALPHA BANK
ΓΙΑ ΤΟ ΜΗ-ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΣΤΗΝ ΑΡΑΧΩΒΑ

  
Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 11 Ιουνίου 2019 στην Αθήνα, συνάντηση μεταξύ στελεχών της Διοίκησης της ALPHA BANK και ομάδας διαπραγμάτευσης, με επικεφαλή τον πρώην Βουλευτή Βοιωτίας κ. Γιάννη Σταθά, με θέμα συζήτησης την ανακοινωθείσα, από την Τράπεζα, αναστολή λειτουργίας του Υποκαταστήματος της στην Αράχωβα, που έχει προγραμματιστεί για τις 21/6/2019.

Αν και η απόφαση της Διοίκησης για κλείσιμο του Υποκαταστήματος θεωρούταν μέχρι σήμερα δεδομένη, η σημερινή συζήτηση κατάφερε να αντιστρέψει το "αρνητικό" κλίμα, να βάλει στο τραπέζι και άλλες προοπτικές ώστε να ανακοπούν σε πρώτη φάση οι διαδικασίες αναστολής με άμεση παύση λειτουργίας του Υποκαταστήματος.

Πιο συγκεκριμένα η Διοίκηση της τράπεζας, είχε λάβει την απόφαση αυτή εδώ και καιρό για καθαρά οικονομικούς λόγους παρατηρώντας ότι το συγκεκριμένο Υποκατάστημα λειτουργεί εδώ και χρόνια με αρνητικό πρόσημο και μέχρι σήμερα δεν εμφανίζονται σημάδια και τάσεις βελτίωσης, ικανά να αφήσουν ανέπαφη την λειτουργία του.

Παρ' αυτά, στην μέχρι σήμερα προσπάθεια βιωσιμότητας του Υποκαταστήματος από την πλευρά της Διοίκησης, έχουν ληφθεί ήδη μέτρα μείωσης των εξόδων λειτουργίας και ελαχιστοποίησης του προσωπικού, τα όποία όμως δεν έφεραν ακόμα κάποιο αποτέλεσμα.

Αφού λοιπόν εξετάστηκαν και σήμερα όλες αυτές οι συνιστώσες της απόφασης αυτής, ο κ. Σταθάς επέμεινε στην προοπτική και την δυναμική της Αράχωβας, μεταφέροντας και την πεποίθηση της τοπικής κοινωνίας ότι αξίζει τον κόπο η επανεξέταση του θέματος καθώς και ότι χρειάζεται μια πιο ουσιαστική και αμφίδρομη επικοινωνία μεταξύ της Τράπεζας και των επιχειρηματιών της περιοχής γιατί μπορεί να προκύψει κάποια θετική εξέλιξη και για τις δύο πλευρές.

Επίσης ο κ. Σταθάς, ως ο επόμενος Δήμαρχος του Δήμου Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας, ανέπτυξε και το προγραμματιζόμενο πλάνο Έργων του Δήμου που σύντομα θα μπεί σε τροχιά και θα φέρει εξελίξεις στο Δήμο, στον τουρισμό της περιοχής και ειδικότερα στην Αράχωβα.

Τέλος, σε μια έμπρακτη ακόμα προσπάθεια για την αναστολή της αναστολής λειτουργίας του Υποκαταστήματος της Τράπεζας στην Αράχωβα, με πρωτοβουλία του κ. Γιάννη Σταθά, στην συζήτηση παρευρέθηκε και ο ιδιοκτήτης του ακινήτου, ο οποίος δεσμεύτηκε απέναντι στην Διοίκηση της Τράπεζας για άμεση μείωση του μισθώματος, θέλοντας και αυτός να βάλει ένα λιθαράκι στην προσπάθεια αυτή.

Μετά λοιπόν όλα τα παραπάνω, η Διοίκηση θα αποφασίσει μέχρι τέλος της εβδομάδος για:
1. Υπολειτουργία του υποκαταστήματος μέχρι τα μέσα του Οκτωβρίου του 2019 με 2 ημέρες λειτουργίας την εβδομάδα.

2. Πλήρη λειτουργία του υποκαταστήματος από τα μέσα του Οκτωβρίου μέχρι το τέλος του 2019.

3. Ενίσχυση του προσωπικού με εξειδικευμένο προσωπικό, όλες ή κάποιες μέρες την εβδομάδα, για συμβουλευτική επιχειρήσεων και επιχειρηματικά δάνεια.

4. Επανεξέταση της λειτουργίας του Υποκαταστήματος στο τέλος του έτους.


Το μόνο πλέον που μένει μέχρι τότε, είναι η τοπική κοινωνία και αγορά, να (απο)δείξει εμπράκτως το αίτημά της για παραμονή του Υποκαταστήματος στην Αράχωβα.



ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΘΑΣ
Πρώην Βουλευτής Νομού Βοιωτίας




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin