27 Ιουνίου 2019

Στο φεστιβάλ κινηματογράφου στο Λονδίνο το «The White Wings»




Η ταινία κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους από την Πηνελόπη Μπεκιάρη, 24 και την Βιβή Μαρκάτου, 26.





H Bιβή Μαρκάτου, 26, και η Πηνελόπη Μπεκιάρη, 24, είναι και οι δύο απόφοιτες του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών Αθηνών. Με πρωτότυπη δημιουργία μουσικής αλλά και «θεατρικότητα» στην έκφραση των χαρακτήρων, κάνουν το ντεμπούτο τους, το θηλυκό αυτό δίδυμο.




Η ταινία έχει τίτλο «Τhe White Wings» και διάρκεια 5 λεπτών. Είναι έντονου συμβολικού χαρακτήρα ενώ αφήνουν το κοινό να διαβάσει με τον δικό τους τρόπο το μήνυμα. Και ενώ η ιστορία μιλάει για ένα μικρό πλάσμα που είναι κυνηγημένο στο τέλος υπάρχει ένας θρίαμβος ζωής και ελπίδας που όμως στην τελευταία σκηνή υπάρχει μία αινιγματικότητα που θέλει να μας βάλει σε βαθύτερες σκέψεις[…].

Με κάθε τρόπο τα κορίτσια, θέλουνε να περάσουν ένα μήνυμα αισιοδοξίας, ένα μήνυμα που συνδέεται πολύ με την Ελληνική πραγματικότητα.

«Ελπίζουμε να βγούμε από αυτό το τέλμα που διανύει η χώρα και να ανοίξουμε τα φτερά μας, υπάρχει τρόπος και λύση, εάν ανασυγκροτηθούμε σαν λαός…» λέει η Βιβή Μαρκάτου.

«Οτιδήποτε μπορεί να ορισθεί ως κακό αποτελεί μια μορφή ασθένειας που χρειάζεται εξυγίανση. Τα πάντα στη ζωή βασίζονται σε αντιστίξεις...»… Σημειώνει πιο αινιγματικά, χωρίς να αποκαλύπτει την δική της ερμηνεία στα αντιθετικά σημεία του φιλμ, η Πηνελόπη Μπεκιάρη.

Τέλος και τα δύο κορίτσια είναι ιδιαίτερα χαρούμενα γιατί με αυτή τους την προσπάθεια θέλουν να στηρίξουν και να παροτρύνουν νέες δημιουργούς αλλά επίσης να ενθαρρύνουν συμμετοχές στον ελληνικό χώρο των κινουμένων σχεδίων που χωλαίνει.



Το τρέιλερ της ταινίας μπορείτε να το βρείτε εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=9lhIdzh-VBw

ή δείτε το πιο κάτω.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin