31 Μαΐου 2018

ΠΑΡΝΑΣΣΙΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝ: Η ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ ΤΟΥ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΑΠΟ ΞΕΝΟΥΣ ΣΥΛΛΕΚΤΕΣ

Τα γραφεία του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Παρνασσού, συνοδευόμενοι από τη δασκάλα τους κα. Θανασιά Αθηνά και τον δάσκαλο των Εικαστικών κο. Καραγιάννη Αλέξανδρο, επισκέφθηκαν την Παρασκευή 18 Μαΐου 2018, οι μαθητές της Α΄ Τάξης του Δημοτικού Σχολείου Αμφίκλειας.

Σύμφωνα με τον Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Παρνασσού, τα παιδιά παρακολούθησαν με ενδιαφέρον την παρουσίαση, που έγινε από στέλεχος του Φορέα με τίτλο «Πεταλούδες», και είχαν ενεργή συμμετοχή καθώς στο σχολείο τους είχαν ασχοληθεί με περιβαλλοντικό θέμα σχετικό με τις πεταλούδες του Παρνασσού. Μεταξύ άλλων έγινε αναφορά στη σπάνια πεταλούδα Parnassius apollo - Παρνάσσιος απόλλων, την οποία συναντάμε στον Παρνασσό και κινδυνεύει κυρίως από ξένους συλλέκτες – κυνηγούς πεταλούδων.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ακολούθησε βιωματικό εργαστήριο όπου μικροί και μεγάλοι επιδόθηκαν με ενθουσιασμό στη διακόσμηση πολύχρωμων χάρτινων πεταλούδων, με τις οποίες έγινε μια ωραία κατασκευή, την οποίο τα παιδιά πήραν μαζί τους στο σχολείο.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με μικρή πεζοπορία προς αναζήτηση πεταλούδων, και όχι μόνο, σε μονοπάτι κοντά στην έδρα του ΦΔΕΔΠ. Οι μικροί εξερευνητές είδαν αρκετές πεταλούδες, όμορφα αγριολούλουδα, άκουσαν τα κελαδήματα των πουλιών και γενικά έγιναν ένα με τη φύση, καταλήγει η ενημέρωση από τον Φορέα.

Δείτε φωτογραφίες:


Blog Widget by LinkWithin