21 Μαΐου 2018

Ο Μάης φτιάχνει τα σπαρτά κι ο Μάης τα χαλάει.


Με σταθερό ρυθμό μπήκαμε στο τελευταίο δεκαήμερο του μήνα και όπως όλα δείχνουν,έτσι θα φτάσουμε στο τέλος του.Οι μπόρες και οι τοπικές καταιγίδες,δε φαίνεται να μας εγκαταλείπουν και να γίνονται εφιάλτης στους αγρότες πολλών περιοχών,όταν αυτές έχουν καταστροφικές συνέπειες.

Πολύ συνοπτικά,η αστάθεια τις θερμές κυρίως ώρες της ημέρας θα εκδηλώνεται για αρκετό διάστημα ακόμα με αυξομειώσεις,δίνοντας κατά περιόδους τοπικές μπόρες και καταιγίδες κατά βάση στην ηπειρωτική Ελλάδα.Οι βοριάδες θα εξασθενήσουν το διήμερο Τετάρτη-Πέμπτη για να ενισχυθούν και πάλι τη Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο.Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή αυτή την εβδομάδα,αλλά θα παρουσιάσει μικρή πτώση το Σαββατοκύριακο.

Στην Αράχωβα το διήμερο Τετάρτη-Πέμπτη (κυρίως Πέμπτη),φαίνεται να σημειώνονται μπόρες τις μεσημεριανές-απογευματινές ώρες,ίσως και πρόσκαιρες καταιγίδες,θυμίζοντάς μας πως έχουμε δρόμο ακόμα για τις ευχάριστες στιγμές του καλοκαιριού στην πλατεία και τα καφενεία.



Οι παραπάνω εκτιμήσεις είναι αποτέλεσμα ερασιτεχνικής προσπάθειας και μελέτης των προγνωστικών μοντέλων καιρού.Σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν τις επίσημες προγνώσεις της Ε.Μ.Υ και όποιος επιθυμεί τις λαμβάνει υπόψη.



Επιμέλεια: Νίκος Δαλαρούγκας
Δασοπόνος & Διαχειριστής Φυσικού Περιβ/ντος-Συνεργάτης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών


Blog Widget by LinkWithin