18 Φεβρουαρίου 2018

Τα.....« Άσπρα Σπίτια » της Ισπανίας !!!

Μια γραφική «λευκή πόλη» στην Ανδαλουσία. 



Η Frigiliana είναι μια μικρή πόλη στην Ανδαλουσία, διάσημη για το χαρακτηριστικό λευκό χρώμα των σπιτιών της. Βρίσκεται περίπου 70 χιλιόμετρα από τη Μάλαγα και έχει χαρακτηριστεί σαν μια τις ομορφότερες πόλεις της Ισπανίας. Είναι γνωστή ως η «λευκή πόλη».


Τα πλακόστρωτα δρομάκια της σχηματίζουν ένα λαβύρινθο και το κατάλευκο των σπιτιών δημιουργεί μια εκπληκτική αντίθεση με τις κόκκινες στέγες, κάτι αντίστοιχο με το άσπρο και μπλε στα νησιά των Κυκλάδων.


Σε κάθε γωνιά του ιστορικού κέντρου ξεπηδούν μικρά καταστήματα και εστιατόρια ενώ το βλέμμα των επισκεπτών μαγνητίζουν οι χρωματιστές λεπτομέρειες στα μπαλκόνια και τα κεραμικά πιάτα που στολίζουν τους τοίχους τους.


Από τα ερείπια του παλιού κάστρου μπορεί κανείς να απολαύσει μια πανοραμική θέα της πόλης. Αξίζει να επισκεφθεί κανείς την εκκλησία του Σαν Αντόνιο, το παρεκκλήσι Santo Cristo de la Caña και το αναγεννησιακό ανάκτορο των Counts of Frigiliana.


Κάθε χρόνο στο τέλος Αυγούστου η Frigiliana φιλοξενεί το τετραήμερο Φεστιβάλ των Τριών Πολιτισμών (Festival de las Tres Culturas),γιορτάζοντας την ιστορική συνύπαρξη και αλληλεπίδραση χριστιανικών, μουσουλμανικών και εβραϊκών παραδόσεων στην περιοχή.








Blog Widget by LinkWithin