1 Φεβρουαρίου 2018

Ποιος πολιορκεί.....την Άμφισσα ???

Η ΝΕΑ ΤΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΤΣΙΚΑΡΑ 

(VIDEO)


Την Στερεά Ελλάδα και συγκεκριμένα την πόλη της Άμφισσας, πολιορκεί αυτή τη φορά ο ταλαντούχος σκηνοθέτης Βασίλης Τσικάρας, πραγματοποιώντας τα γυρίσματα της δεύτερης κινηματογραφικής του ταινίας, η Πολιορκία.
Όπως αποκαλύπτει ο δημιουργός, έκανε προσπάθειες να γίνουν γυρίσματα και σε άλλες περιοχές της Ρούμελης, αλλά δεν βρήκε διάθεση για συνεργασία. Παρόλα αυτά φιλοδοξεί, όπως και η προηγούμενη ταινία του, η Έξοδος, να γραφτεί με χρυσά γράμματα στο βιβλίο της Ιστορίας του νέου Ελληνικού Κινηματογράφου.
                                 Δείτε το trailer
Η «Πολιορκία», είναι δεύτερη κατά σειρά ιστορική ταινία μεγάλου μήκους της Aratos Films, μετά την «Έξοδο 1826».    Η «Πολιορκία», βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα και δη στο ιστορικό γεγονός της μάχης της Μονής Δοβρά στη Βέροια, τον Μάρτιο του 1822. Η ιστορία όμως επαναλαμβάνεται. Δύο αξιωματικοί του Ελληνικού στρατού στο οχυρό Ρούπελ, τον Μάρτιο του 1941, έχουν να αντιμετωπίσουν τις ίδιες προκλήσεις λίγες μέρες πριν την επίθεση των Γερμανών.
Λίγα λόγια για το έργο :

Μέσα στο πολεμικό – εχθρικό κλίμα της εποχής δύο οικογένειες συναντώνται σε ένα μοναστήρι προκειμένου να γίνει με μυστικότητα ένας γάμος. Αυτό όμως δεν περνάει απαρατήρητο. Μια προδοσία θα οδηγήσει έξω από το μοναστήρι χιλιάδες Τούρκους στρατιώτες. Ο ηγούμενος της μονής, οι μοναχοί και τα μέλη των δύο οικογενειών, πιάνουν στα χέρια τα όπλα και η Πολιορκία ξεκινά. Μαζί της αρχίζουν επίσης, ένας αγώνας επιβίωσης κι ένας κύκλος αποκαλύψεων. Η ιστορία ξεδιπλώνεται στη μεγάλη οθόνη, μέσα από τη συζήτηση δύο αξιωματικών του ελληνικού στρατού, στο οχυρό Ρούπελ, τον Μάρτιο του 1941.

Η «Πολιορκία», αποτελεί μέρος της τριλογίας της Aratos Films για το 1821. Υπενθυμίζουμε ότι η πολυσυζητημένη «Έξοδος 1826» του Βασίλη Τσικάρα, ήταν η πρώτη. Αποτέλεσε δε, την πρώτη ταινία με θέμα το 1821 μετά από 46 ολόκληρα χρόνια («Παπαφλέσσας», 1971). Το Υπουργείο Παιδείας και το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής χαρακτήρισαν την ταινία «υψηλής ποιότητας», στο κομμάτι της ιστορικής, πολιτιστικής και εκπαιδευτικής αρτιότητας.

Πηγή : https://nickdharitos.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin