9 Νοεμβρίου 2017

"Απολογισμός πεπραγμένων της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου ΔΑΑ από τον Αντιδήμαρχο Αγγελόπουλο Γεώργιο"

Απολογισμός Τεχνικής Υπηρεσίας Δήμου Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας για την περίοδο 19-3-2017 έως Σήμερα



Συνδημότισσες – συνδημότες,
Στο πλαίσιο της δέσμευσής μας για ενημέρωση  και διαφάνεια θα μου επιτρέψετε να κάνω ένα σύντομο απολογισμό των πεπραγμένων της Τεχνικής Υπηρεσία του Δήμου, αλλά και της Δημοτικής Αρχής το τελευταίο χρονικό διάστημα που είχα την τιμή να αναλάβω Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών – Πολεοδομίας - Περιβάλλοντος – Ενέργειας και Βιομηχανίας του Δήμου Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας.
1.       Αυτούς τους οκτώ μήνες λύθηκαν μείζονα ζητήματα όπως το πρόβλημα με τα αδέσποτα του Δίστομου. Εδώ θα πρέπει να ευχαριστήσω μια πολύ ενεργή ομάδα του πληθυσμού της προαναφερόμενης δημοτικής ενότητας, τους φιλόζωους, που με τον εθελοντισμό τους συνέβαλαν τα μέγιστα στη λύση αυτού του προβλήματος, καθώς και  στις πολύ καλές συνθήκες διαβίωσης των αδέσποτων της περιοχής. Επίσης, πρέπει να τονίσουμε πως για να λυθεί το πρόβλημα δαπανήθηκαν κονδύλια περί τα 15.000,00 Ευρώ για την δημιουργία προσωρινού χώρου στέγασης των αδέσποτων. Έγινε σύμβαση με κτηνίατρο (στείρωση, εισαγωγή τσιπ στα αδέσποτε, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη κ.α.) ύψους 4.000,00 Ευρώ για το 2017 και 4.000,00 (έπειτα από πρόσκληση ενδιαφέροντος) για το 2018. Επίσης ένα αντίστοιχο κονδύλι της τάξεως των 4.000,00 Ευρώ δαπανήθηκε για τροφές. Τέλος θα ήθελα να τονίσω πως η προσπάθεια είναι μόνο στην αρχή καθώς ο επόμενος στόχος είναι να λυθούν τα προβλήματα και στις άλλες δημοτικές ενότητες, καθώς και να βρούμε δίαυλο επικοινωνίας με φιλοζωικές οργανώσεις του εσωτερικού και του εξωτερικού και να εκπονηθεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα υιοθεσίας των αδέσποτων του Δήμου ΔΑΑ, καθώς και να υπάρξουν καμπάνιες ενημέρωσης στα σχολεία και τους πολίτες του Δήμου.
2.       Προχωρήσαμε σε αποκατάσταση κτιριακών εγκαταστάσεων Μαυσωλείου Θυμάτων Ναζισμού Διστόμου, έργο της τάξεως των 5.000,00 Ευρώ.
3.       Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για έργα αντιπλημμυρικής προστασίας και αποκατάστασης ζημιών που προκλήθηκαν από θεομηνίες  σε όλο των Δήμο. Το κονδύλι που δαπανήθηκε ήταν ύψους 36.303,49 Ευρώ (αρχικός προϋπολογισμός 74.137,00 Ευρώ). Το έργο έχει ξεκινήσει και υλοποιείται.
4.       Πραγματοποιήθηκε διαγωνισμός για την αποπεράτωση του κλειστού γυμναστηρίου της Αντίκυρας, που είχε μείνει «γιαπί» για πάνω από δέκα χρόνια με την ολοκλήρωσή του να αποτελεί πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας της Αντίκυρας . Το συγκεκριμένο έργο θα ξεκινήσει να εκτελείται μέσα στον μήνα που διανύουμε και η πρώτη φάση θα κοστίσει 63.664,86 Ευρώ (αρχικός προϋπολογισμός 100.000 Ευρώ). Επίσης δεν θα πρέπει να παραλείψουμε να αναφέρουμε πως για την δεύτερη φάση του έργου (ολοκλήρωση) έχουν εξασφαλιστεί κονδύλια 200.000,00 Ευρώ από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος μέσω του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.
5.       Σε τελικό στάδιο είναι οι επισκευές του δημοτικού γηπέδου Διστόμου. Τοποθετήθηκε τόσο το Isobox (3.348,00 Ευρώ) που θα χρησιμοποιηθεί για ιατρείο του γηπέδου, όσο και οι 350 θέσεων επιπλέον κερκίδες. Επιπροσθέτως πραγματοποιήθηκε η συντήρηση του χλοοτάπητα και η προσθήκη χλοοτάπητα στα πλαϊνά του γηπέδου (6.500,00 Ευρώ). Ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση του τσιμέντου στήριξης των κερκίδων και η περίφραξη τους ολοκληρώνεται εντός της εβδομάδος. Οι πρώτες κερκίδες κόστισαν 15.000,00 Ευρώ και οι δεύτερες θα κοστίσουν περίπου 40.000,00 Ευρώ. Η περίφραξη και το τσιμεντένιο δάπεδο θα κοστίσουν περίπου 5.000,00 Ευρώ. Επίσης οφείλουμε να αναφέρουμε πως έχουν εξασφαλιστεί κονδύλια 50.000 Ευρώ από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος μέσω του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων για κατασκευή κερκίδων. Τέλος έχει κατατεθεί πρόταση στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για ανακατασκευή του χλοοτάπητα του δημοτικού γηπέδου Διστόμου αρχικού προϋπολογισμού 280.000,00 Ευρώ.
6.       Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για τις δαπάνες κάλυψης πυροπροστασίας Δήμου για το 2017, έργο αξίας 23.996,70 Ευρώ (αρχικός προϋπολογισμός 36.918,00 Ευρώ).
7.   
    Έχει κατατεθεί πρόταση για απορρόφηση κονδυλίων της τάξεως των 1.5000.000 Ευρώ στο ΕΠΠΕΡΑΑ (Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας) για τον έλεγχο διαρροών σε Δίστομο και Στείρι.
8.       Έγινε διαμόρφωση της πλατείας Εθνικής Αντιστάσεως στο Δίστομο (αλλαγή 30 γλαστρών και καλλωπιστικών φυτών, κόστος περίπου 3.500,00 Ευρώ).
9.       Υπήρξε πρόβλημα συντήρησης των οχημάτων του Δήμου (είχε επισημανθεί και από το Σωματείο Εργαζομένων)  με συνέπεια να υπάρχει θέμα ασφάλειας των εργαζομένων και δυσλειτουργίας του Δήμου. Το παραπάνω θέμα λύθηκε και σήμερα τα οχήματα του Δήμου είναι σε πολύ καλή κατάσταση.
10.   Όλως προσφάτως παραδόθηκε η ηχητική εγκατάσταση στην δημοτική ενότητα Διστόμου.
11.   Κατατέθηκε πρόταση για χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος του έργου του βιολογικού καθαρισμού (ΕΕΛ) Διστόμου-Στειρίου (είχε απενταχθεί πριν την ανάληψη των καθηκόντων μου και επί θητείας του προηγούμενου Αντιδημάρχου λόγω ότι δεν είχε ξεκινήσει το έργο ή κάποιο υποέργο του να εκτελείτε λόγω μη ωριμότητας της μελέτης – έλλειψης απόφασης έγκρισης περιβαλλοντικών όρων (ΑΕΠΟ)). Το έργο είναι της τάξεως των 7.300.000,00 Ευρώ και αποτελεί έργο ύψιστης προτεραιότητας για την περιοχή του Διστόμου-Στειρίου. Εδώ θα πρέπει να τονιστεί πως η ωριμότητα της μελέτης μέσα στον μήνα θα ανέλθει στο 100% (απομένουν λεπτομέρειες για να πάρουμε την ΑΕΠΟ που τον Μάρτιο είχαμε περίπου το 20% των εγγράφων που είναι απαραίτητα για να ολοκληρωθεί η διαδικασία) μετά από πολλές παρεμβάσεις και πολλή εργασία από το σύνολο της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου (Αντιδήμαρχος, διευθυντής, υπεύθυνος μηχανικός έργου), τους μελετητές και τους υπαλλήλους του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (Γενική Γραμματεία Υδάτων).
12.   Το προστατευτικό δάπεδο του Νηπιαγωγείου του Διστόμου θα κατασκευαστεί μέσα στο επόμενο διάστημα (ψηφίστηκε δαπάνη ύψους 6.000,00 Ευρώ από την τελευταία Οικονομική Επιτροπή του Δήμου ΔΑΑ).
13.   Το έργο της γεώτρησης στην τοποθεσία «Τσέρεσι» θα πραγματοποιηθεί μέσα στο προσεχές χρονικό διάστημα (έργο που είχε σταματήσει πριν 1,5 χρόνο με εντολή του πρώην Αντιδημάρχου Διστόμου). Το παραπάνω έργο θα κοστίσει γύρω στα 42.000,00 Ευρώ και θα επιτρέψει να λειτουργήσει και το ταχυδιυλιστήριο, ένα έργο εκατοντάδων χιλιάδων Ευρώ που είναι ανενεργό. Επίσης θα δώσει λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Δίστομο με το νερό.
14.   Στο επόμενο χρονικό διάστημα θα γίνουν δύο διαγωνισμοί για τα ψηφιακά κανάλια του Δήμου (Digea) και τον φωτισμό του Διστόμου, έργα προϋπολογισμού 58.000,00 Ευρώ και 60.000,00 Ευρώ αντίστοιχα. Εδώ πρέπει να αναφέρουμε  πως για να λυθεί το πρόβλημα της υπερθέρμανσης των μηχανημάτων που υπήρχε κατά τους καλοκαιρινούς μήνες στα μηχανήματα της Digea στην δημοτική ενότητα Αράχωβας, αγοράστηκε Isobox (κόστος 2.232,00 Ευρώ) με το οποίο θα λυθεί το ανωτέρω πρόβλημα (προστασία από τις καιρικές συνθήκες – κλιματισμός).
15.   Μέσα στο τρέχον έτος θα πραγματοποιηθεί ο διαγωνισμός για την επισκευή των νεκροταφείων Διστόμου και Στειρίου, έργο προϋπολογισμού 30.000,00 Ευρώ.
16.   Έχει ξεκινήσει η διαδικασία για να λάβει χώρα ο διαγωνισμός για την αποκατάσταση των παιδότοπων του Δήμου ΔΑΑ (Δίστομο, Αράχωβα, Αντίκυρα, Στείρι) έργο προϋπολογισμού 200.000 Ευρώ.
17.   Ξεκινάει ο διαγωνισμός για την ολοκλήρωση του ανοιχτού γηπέδου ποδοσφαίρου της Αντίκυρας έργο προϋπολογισμού 72.000,00 Ευρώ.
18.   Λειτούργησε το Κέντρο Κοινότητας, έργο χρηματοδοτούμενο από το ΕΣΠΑ το οποίο απασχολεί δύο εργαζόμενες και εξυπηρετεί τους δημότες του Δήμου ΔΑΑ.
19.   Έχει ολοκληρωθεί η μελέτη και άμεσα θα γίνει διαγωνισμός για την ασφαλτόστρωση του περιφερειακού δρόμου της Αράχωβας, ένα έργο που εκκρεμεί από το 2012 και έχει προϋπολογισμό  200.000,00 Ευρώ (επιδοτούμενο από το ΤΕΟ). Επίσης πρέπει να αναφέρουμε πως έχουν εξασφαλιστεί κονδύλια 200.000,00 Ευρώ από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος μέσω του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων για την βελτίωση της δημοτικής οδοποιίας ΔΕ Αράχωβας.
20.   Πραγματοποιήθηκε η αποκατάσταση στεγανότητας της δεξαμενής στην περιοχή  «Σκαλτσές», έργο αξίας 7.200,00 Ευρώ.
21.   Άμεσα θα προκηρυχθούν διαγωνισμοί για το αντλιοστάσιο στην περιοχή  «Κανάλι» στα Άσπρα Σπίτια Παραλίας Διστόμου, προϋπολογισμού 10.000,00 Ευρώ και επισκευή αντλιοστασίου στην περιοχή  «Φτελιές» στο Λιβάδι Αράχωβας προϋπολογισμού 4.500,00 Ευρώ.  
22.   Ακόμα έχει προγραμματιστεί αγορά δορυφορικού απορριμματοφόρου για να λυθεί το πρόβλημα με τα στενά περάσματα του Δήμου (ιδίως στη Δημοτική Ενότητα Αράχωβας ), αξίας 67.643,74 Ευρώ.
23.   Θα κατασκευαστεί άμεσα ανελκυστήρας στο δημοτικό κατάστημα Αντίκυρας για να εξυπηρετούνται τα ΑΜΕΑ, έργο που θα ξεπεράσει τα 5.000,00 Ευρώ.
24.   Στην δημοτική αρχή θα πρέπει να πιστωθεί ακόμα μια επιτυχία. Μετά από σκληρή διαπραγμάτευση πετύχαμε συμφωνία με την εταιρεία Wind Storage, η οποία θα δίνει - σε μορφή έργου - στις δημοτικές ενότητες που είναι τοποθετημένες οι ανεμογεννήτριες το ποσό 80.000,00 Ευρώ ανά έτος για τα πρώτα 5 χρόνια λειτουργίας των ανεμογεννητριών και 50.000,00 Ευρώ ανά έτος εφ’ όρου ζωής των ανεμογεννητριών (πλέον των 20 χρόνων). Μια συμφωνία που είναι μόνο η αρχή, καθώς θα υπάρξει διαπραγμάτευση και με τις υπόλοιπες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή. Επίσης έγινε μια λεπτομερέστατη εργασία από την επιτροπή ανεμογεννητριών του Δήμου και πλέον γνωρίζουμε όλες τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται  στην περιοχή, αλλά και ποιες προγραμματίζουν να δραστηριοποιηθούν στο μέλλον. Εδώ δεν θα πρέπει να παραλείψω να εξάρω την εργασία δύο συμπολιτών μας από το Δίστομο που ανακίνησαν το θέμα των ανεμογεννητριών και πραγματικά χωρίς αυτούς δεν θα είχαμε πετύχει τίποτα στο συγκεκριμένο τομέα.
Σε όλα τα παραπάνω θα πρέπει να συνυπολογιστεί πως η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας διαθέτει  πέντε μηχανικούς (έναν υπεύθυνο για τα έργα, έναν υπεύθυνο για ηλεκτροφωτισμό, μηχανολογικά και οχήματα, έναν για ύδρευση αποχέτευση και μια πολιτικό μηχανικό υπεύθυνη για τα κτιριακά, συν τον διευθυντή τεχνικών υπηρεσιών) για να εκπονήσουν μελέτες και να προκηρύξουν διαγωνισμούς, καθώς και να αντιμετωπίσουν τα ποικίλα προβλήματα που ανακύπτουν καθημερινά.
Κάνοντας αυτόν τον σύντομο απολογισμό των πεπραγμένων της Τεχνικής Υπηρεσίας και εν γένει της Δημοτικής Αρχής για το διάστημα 19 Μαρτίου 2017 έως σήμερα,  συνυπολογίζοντας τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε καθώς και την συνεχή αύξηση της γραφειοκρατίας στους ΟΤΑ, θεωρώ πως πήγαμε τον Δήμο μας ένα βήμα εμπρός. Επιδείξαμε ήθος, αγωνιστικότητα και εργαστήκαμε μόνο προς το συμφέρον των δημοτών μας. Υπάρχουν πολλά που μπορούμε να πραγματοποιήσουμε και να διορθώσουμε, για αυτό σας θέλουμε δίπλα μας ΟΛΟΥΣ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ.
Με εκτίμηση,
Αγγελόπουλος Γεώργιος


1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος23:13

    Απίθανος ο πρώην αντιδήμαρχος!!! Όπως μας τα παρουσιάζει, δεν μπορεί κανένας να του αρνηθεί ότι είναι ικανός να πουλήσει και ψυγεία στους Εσκιμώους!!! Έλεος κε πρώην...και λίγος σεβασμός προς τους συνδημότες σου δεν βλάπτει...είναι μικρός ο χώρος μας και γνωριζόμαστε μεταξύ μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin