15 Νοεμβρίου 2017

ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΣ Η ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑ ΠΟΥ ΑΠΟΛΥΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΛ ΟΙΝΟΦΥΤΩΝ



ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ στο Π.Σ. της Δευτέρας 13/11/17


Για την απόλυση των αναπληρωτριών εκπαιδευτικών


Το ΠΣ Στερεάς διαμαρτύρεται για την ΑΠΟΛΥΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑΣ φιλολόγου που υπηρετεί στο ΓΕΛ Οινοφύτων. Η εκπαιδευτικός ανήκει σε ειδική κατηγορία (αυτοάνοσο νόσημα - μη ιάσιμο) και απολύθηκε στις 18 Οκτωβρίου.


Ως “αιτία απόλυσης” το υπουργείο επικαλείται, ότι η αναπληρώτρια εκπαιδευτικός δεν είχε προσκομίσει ανανεωμένο πιστοποιητικό από το Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.) κατά την πρόσληψη της.


Σημειώνουμε ότι η εκπαιδευτικός είχε ήδη καταθέσει σχετικό πιστοποιητικό την προηγούμενη χρονιά, αλλά αυτό στην πορεία έληξε. Στη συνέχεια, κατέθεσε νέα αίτηση για εξέταση και έκδοση ανανέωσης του πιστοποιητικού της το οποίο εκδόθηκε λίγες μέρες μετά την απόλυση της!!!


Αντίστοιχη περίπτωση είναι και αυτή της εκπαιδευτικού που εργαζόταν σε σχολείο της ΔΙΔΕ Πειραιά.


ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΑΝΑΛΓΗΤΗ ΚΑΙ ΒΑΡΒΑΡΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ


Οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί βιώνουν ένα φοβερό άγχος κατά την διάρκεια της κατάθεσης των αιτήσεων κάθε χρόνο, βιώνουν τις ψυχολογικές και οικονομικές συνέπειες της απόλυσης και αυτά προστίθενται στα σοβαρά προβλήματα υγείας των εκπαιδευτικών που ανήκουν στις ειδικές κατηγορίες.


Σ’ αυτές τις συνθήκες το υπουργείο παιδείας εξαντλεί την ισονομία ακυρώνοντας υπαρκτά πιστοποιητικά.


Η ΑΝΑΛΓΗΣΙΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΞΑΦΝΙΑΖΕΙ


Ανάλγητη και βάρβαρη είναι συνολικά η πολιτική της κυβέρνησης που περικόπτει βασικά κοινωνικά επιδόματα, ακόμα και το πενιχρό σχολικό βοήθημα των 300€ για άπορες οικογένειες και την ίδια ώρα πανηγυρίζει “ματωμένα” πλεονάσματα.


Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να δώσει λύση:



Για την άμεση επιστροφή των δύο αναπληρωτών εκπαιδευτικών στο σχολείο που εργάζονταν με προσμέτρηση όλης της υπηρεσίας από την ημέρα που διορίστηκαν, χωρίς καμιά διακοπή και καταβολή των ημερομισθίων που έχασαν. 
Για την οριστική απαλλαγή των αναπληρωτών εκπαιδευτικών από την εξοντωτική και χρονοβόρα διαδικασία κατάθεσης κάθε χρόνο των ίδιων εγγράφων και πιστοποιητικών τα οποία είναι ήδη στη διάθεση της υπηρεσίας. 


13-11-17


ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ


ΣΟΦΙΑ ΝΤΟΥΡΟΥ


ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin