26 Νοεμβρίου 2017

Με βροχές ξεκινά και με βροχές τελειώνει η νέα εβδομάδα.




Βαρομετρικό χαμηλό στην περιοχή της Ιταλίας,κινούμενο ανατολικότερα,θα προκαλέσει επιδείνωση του καιρού τις επόμενες ώρες στα δυτικά με βροχές.Τη νύχτα τα φαινόμενα θα ενταθούν,θα εκδηλωθούν καταιγίδες και προς το ξημέρωμα της Δευτέρας θα κινηθούν ανατολικότερα.




Παράλληλα,χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βουνά της κεντρικής και βόρειας χώρας σε μεγάλα υψόμετρα που προς το απόγευμα της Δευτέρας πρόσκαιρα θα κατέβουν χαμηλότερα στη βόρεια χώρα.Πάντως και από τα δυτικά,μέχρι το βράδυ τα φαινόμενα θα έχουν εξασθενήσει.Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από Δυτικές-Βορειοδυτικές διευθύνσεις μέχρι 7 bf και τοπικά προς την περιοχή της Κέρκυρας 8 bf,ενώ στην υπόλοιπη χώρα από Νοτιοδυτικές διευθύνσεις 5-6 bf ,στρεφόμενοι αργότερα σε BΔ έως 7 bf. H θερμοκρασία σε πτώση και από τα βορειοδυτικά.



 




(ευρωπαϊκό μοντέλο - προγνωστικοί χάρτες βαρομετρικής πίεσης & υετού)



Την Τρίτη αρχικά θα σημειώνονται τοπικές βροχές και τοπικές καταιγίδες στα δυτικά και την περιοχή του Ανατολικού Αιγαίου,ενώ παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο στα βορειοδυτικά,τη Θράκη και ίσως την βορειοδυτική Πελοπόννησο.Βελτίωση του καιρού αναμένεται από το μεσημέρι-απόγευμα και μετά και η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα.



Στην Αράχωβα τις επόμενες ώρες θα συννεφιάσει και μέσα στη νύχτα θα σημειωθούν βροχές οι οποίες προς το πρωί της Δευτέρας θα ενταθούν,όπου δεν αποκλείεται να σημειωθεί και καταιγίδα.Στον Παρνασσό θα σημειωθεί χιονόπτωση ή και πρόσκαιρη χιονοκαταιγίδα σε μεγάλα υψόμετρα.Από το μεσημέρι και μετά ο καιρός θα παρουσιάσει ανοίγματα,ενώ οι Νοτιοδυτικοί άνεμοι θα στραφούν σε ενισχυμένους Βορειοδυτικούς και θα ρίξουν τη θερμοκρασία.
Την Τρίτη νωρίς το πρωί,αν καταφέρει ο υετός της δυτικής χώρας και προσεγγίσει την περιοχή του Παρνασσού,δεν αποκλείεται να σημειωθεί παροδική νιφαδόπτωση-χιονόπτωση και αρκετά χαμηλά.



Όσο αφορά την καιρική εξέλιξη,φαίνεται οι βροχές να μας επισκέπτονται ξανά από την Πέμπτη και μετά,όπου και θα γίνει λεπτομερέστερη αναφορά.








Οι παραπάνω εκτιμήσεις είναι αποτέλεσμα ερασιτεχνικής προσπάθειας και μελέτης των προγνωστικών μοντέλων καιρού.Σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν τις επίσημες προγνώσεις της Ε.Μ.Υ και όποιος επιθυμεί τις λαμβάνει υπόψη.



Επιμέλεια: Νίκος Δαλαρούγκας
Δασοπόνος & Διαχειριστής Φυσικού Περιβ/ντος-Συνεργάτης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin