7 Ιουνίου 2016

Παρακολουθείστε ζωντανά και από το e-hani , τα εγκαίνια του Αρχ. Μουσείου Θηβών

Με την συμμετοχή και ενός ΑΡΑΧΩΒΙΤΗ , του κου Ιωάννη Φάππα , ο οποίος και αυτός συμμετείχε στις προσπάθειες που έγιναν ώστε δημιουργηθεί όλο αυτό το κόσμημα για την πόλη των ΘΗΒΩΝ, ανοίγει λοιπόν, σήμερα,  τις πόρτες του το Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών.
Από την Τρίτη 7 Ιουνίου ανοίγει τις πόρτες του το Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών, μετά την ολοκλήρωση των έργων και των παρεμβάσεων που υλοποιήθηκαν από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Βοιωτίας και συγχρηματοδοτήθηκαν από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με 4.109,058 ευρώ.

Πρόκειται για ένα από τα πλέον σημαντικά μουσεία της χώρας, με επίπεδο υποδομών και εκθεμάτων που θα εντυπωσιάσει κάθε επισκέπτη του.

Τα εγκαίνια του μουσείου θα πραγματοποιηθούν παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου, τον αγιασμό θα τελέσει ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος . Στην τελετή θα παραστεί ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Αριστείδης Μπαλτάς και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας θα εκπροσωπήσει ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης.

Με αφορμή τα εγκαίνια του μουσείου ο κ. Μπακογιάννης δήλωσε:

«Τέτοια έργα μας κάνουν υπερήφανους. Όχι μόνο γιατί καταφέραμε να εντάξουμε ένα πολύ μεγάλο μέρος του κόστους στο ΕΣΠΑ, αλλά γιατί από την λειτουργία αυτού του μουσείου το όφελος είναι τεράστιο. Για τον ελληνικό πολιτισμό, την παιδεία και την οικονομική ανάπτυξη της Στερεάς Ελλάδας. Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών αποτελεί κόσμημα για την ιστορία μας και σημείο αναφοράς για την πρόοδό μας».

Δείτε ζωντανά τα εγκαίνια του Αρχαιολογικού Μουσείου Θηβών στις 7 το απόγευμα σήμερα 7/6/16 ακολουθώντας τον παρακάτω player :Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin