29 Φεβρουαρίου 2016

ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ 1ΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΦΟΡΟΥΜ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 28/02/2016,





Τα επτά βασικά συμπεράσματα από το 1ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, όπου συμμετείχαν πολιτικοί και οικονομικοί παράγοντες και τεχνοκράτες.
Από τις 2 έως τις 5 Μαρτίου 2017 θα πραγματοποιηθεί στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών το 2ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.
Αυτό ανακοίνωσε η εταιρία του Συμεών Τσομώκου, που διοργάνωσε το 1ο Οικονομικό Φόρουμ στους Δελφούς, από την Παρασκευή 26 μέχρι την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016, με τη συμμετοχή πολιτικών και οικονομικών παραγόντων, τεχνοκρατών και επιχειρηματιών.
Τα βασικά συμπεράσματα από το 1ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών κωδικοποιούνται ως ακολούθως:
- Μέσα από τις έντονες διεργασίες του φόρουμ υπογραμμίστηκε η κρισιμότητα των στιγμών τόσο για την Ευρώπη όσο και για την Ελλάδα. Οι αντοχές και των δύο δοκιμάζονται. Η ασφάλειά τους διακυβεύεται.
- Στο δύσκολο αυτό πλαίσιο, αναγνωρίστηκαν τα μεγάλα διλήμματα και οι μεγάλες προκλήσεις, ενώ σκιαγραφήθηκε ένας οδικός χάρτης για την αντιμετώπισή τους.
- Η χώρα μας δείχνει να αντιμετωπίζει όλες τις Ευρωπαϊκές κρίσεις μαζί: Την οικονομική και την προσφυγική. Την κρίση αξιοπιστίας και εμπιστοσύνης. Tην κρίση του λαϊκισμού και του εξτρεμισμού. Την αστάθεια και την αβεβαιότητα.
- Στις συζητήσεις του Φόρουμ εντοπίστηκαν οι κρίσιμες μεταρρυθμίσεις που είναι αναγκαίες για να αποκατασταθεί η σταθερότητα στην οικονομία, αλλά και τα αξιακά ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν προκειμένου να σταθεροποιηθεί και η κοινωνία.
-Στην προσπάθεια να αποσαφηνιστεί ο δρόμος της ανάκαμψης, το Φόρουμ εξέτασε τα προσκόμματα στην επιχειρηματικότητα και στην προσέλκυση εγχώριων και άμεσων ξένων επενδύσεων. Κατέστη σαφές ότι χωρίς νέες, στρατηγικές και παραγωγικές επενδύσεις, συνδυασμένες με μία δέσμη συγκεκριμένων μέτρων τόνωσης της επιχειρηματικότητας δεν μπορούμε να βγούμε από το αδιέξοδο. Τα ευρωπαϊκά success stories και τα συγκριτικά μας εθνικά πλεονεκτήματα αποτελούν σημαντικό τμήμα της πυξίδας.
- Η παγκόσμια γεωοικονομική και γεωπολιτική συγκυρία δεν ευνοούν. Όπως επισημάνθηκε πρέπει να διαφυλάξουμε τα εθνικά μας θέματα και να προασπίσουμε τα θεμελιώδη συμφέροντά μας  -αποφεύγοντας τη σύνδεσή τους με τα θέματα της οικονομικής διαπραγμάτευσης και προσαρμογής.
- Ελλάδα και Ευρώπη καλούνται σε ριζικές υπερβάσεις προκειμένου να οδηγηθούν σε σταθερή πρόοδο και ανάπτυξη, κατοχυρώνοντας μια ισχυρή και ασφαλή θέση σε μία όλο και πιο αβέβαιη, ασταθή και δυναμικά μεταβαλλόμενη παγκόσμια σκακιέρα. Η κοινή μας ιστορία το ενθαρρύνει, το κοινό μας συμφέρον το απαιτεί και η κοινή μας ασφάλεια το επιτάσσει.


Πηγή: http://www.voria.gr/article/ta-simperasmata-tou-1ou-ikonomikou-foroum-ton-delfon

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin