22 Φεβρουαρίου 2016

Εξελίξεις σχετικά με το ΜΟΥΣΕΙΟ ΘΥΜΑΤΩΝ ΝΑΖΙΣΜΟΥ στο Δίστομο







Το τελευταίο χρονικό διάστημα, αιρετοί του Διστόμου , ξεκίνησαν τις συζητήσεις , ώστε να βρεθεί  τρόπος  στελέχωσης και αναβάθμισης του ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΘΥΜΑΤΩΝ ΝΑΖΙΣΜΟΥ στο Δίστομο.

Μια κίνηση πολύ σωστή , η οποία θα έχει μόνο θετικά αποτελέσματα για την  ευρύτερη περιοχή.

Ο προσκυνηματικός τουρισμός αλλά και η επίσκεψη σε σημεία μνήμης , οδηγούν πολύ κόσμο σε παρόμοιες περιοχές.
Οι συζητήσεις  έγιναν και σε επίσημο επίπεδο , σε προηγούμενο Δημοτικό συμβούλιο και οι έχοντες τον λόγο, αναζητούσαν τον τρόπο για να ενταχθεί το μουσείο στην κοινωφελή εταιρεία του Δήμου Δ.Α.Α. ή αν ήταν εφικτό  να βρεθεί μια τέτοια λύση μέσω ενός υπουργείου.

Και καθώς οι συζητήσεις είχαν "ανάψει" και η πρόταση του Δημάρχου , ήταν να ακολουθηθεί το μοντέλο του Λαογραφικού Αράχωβας, με άμεση  παραχώρηση στην κοινωφελή και εντός 10 ημερών διορισμό διοικούσας επιτροπής από Διστομίτες, επικράτησε η άποψη να συζητηθεί το θέμα σε επόμενο Δ.Σ. ώστε να διερευνηθούν  όλες οι περιπτώσεις.

Στις ημέρες που ακολούθησαν και έπειτα από ενέργειες, ανακαλύφθηκε ότι το ΜΟΥΣΕΙΟ ΘΥΜΑΤΩΝ ΝΑΖΙΣΜΟΥ , ήταν ήδη παραχωρημένο στην κοινωφελή από το 2012 και μάλιστα είχε δημοσιευτεί και σε ΦΕΚ. Γεγονός που άφησε έκθετα ορισμένα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου που συμμετείχαν σε προηγούμενες θητείες  αφού κανείς τους δεν ενημέρωσε (προφανώς γιατί δεν το γνώριζε και κανεις;;;) το Δημοτικό Συμβούλιο για την ύπαρξη της εν λόγω παραχώρησης.

Ενέργειες μετά την εν λόγω παραχώρηση από το 2012 δεν είχαν γίνει.

Με τον νέο προϋπολογισμό της κοινωφελούς εταιρείας του Δήμου , ο οποίος ψηφίστηκε χθες , αφού "πέρασε"  δια μέσω αντιδράσεων και  με βάση τα νέα δεδομένα που υπάρχουν, αναμένεται να "τρέξουν" οι διαδικασίες  και γι αυτό το θέμα. Μάλιστα ο πρόεδρος της κοινωφελούς , αναπροσάρμοσε τον βασικό προϋπολογισμό της εταιρείας με ένα ποσό των 30.000 χιλ ευρώ (αν δεν κάνω λάθος) για να γίνουν τα απαραίτητα βήματα για την λειτουργία και αναβάθμιση του εν λόγω χώρου.


Όταν η λύση είναι στα χέρια των δημοτών και των αιρετών, κάποιοι άλλοι για επικοινωνιακούς και μόνο λόγους, χτυπούν την πόρτα της κεντρικής εξουσίας , εξαπολύοντας και επιθέσεις λασπολογίας.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin