19 Ιανουαρίου 2016

Από τα εγκαίνια στις ΘΕΣΠΙΕΣ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

    Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Βοιωτίας το Σάββατο 16-01-2016 στις 18.00 π.μ., πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία τα εγκαίνια του Χώρου Ενημέρωσης και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων της Αρχαιολογικής Συλλογής Θεσπιών και της έκθεσης "Αρχαίες Θεσπιές: μια ιστορία Θεών και Ανθρώπων. Η έκθεση είναι  θεματικά εμπνευσμένη από τα ευρήματα του υποέργου «Ανασκαφική Έρευνα Κλασικών Αρχαιοτήτων» κατά τη διάρκεια του έργου  «Κατασκευή Οδού Καναβάρη -Διασταύρωση Θεσπιών-Δομβραίνα (Κορύνη) - Θίσβη - Πρόδρομος (με παράκαμψη Δομβραίνας)», που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ, στο Ε.Π. Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας - Θεσσαλίας - Ηπείρου 2007-2013.


    Στην Αίθουσα  Πολλαπλών Εκδηλώσεων ιατρού Βασιλείου Κάπρου, του Παλαιού Δημαρχείου Θεσπιών , πραγματοποιήθηκε ομιλία της Προϊσταμένης της ΕΦΑ ΒΟΙΩΤΙΑΣ κ. Αλεξάνδρας Χαραμή  με προβολή ταινίας μικρής διάρκειας από την ανασκαφή, τη συντήρηση και προστασία των αρχαίων ευρημάτων. Ακολούθησε η

 παρουσίαση του  λευκώματος   με τίτλο "Αρχαίες Θεσπιές" για τα ευρήματα των ανασκαφών από την αρχαιολόγο της Υπηρεσίας κ. Ευτυχία Κουρούνη και του εκπαιδευτικού προγράμματος « Παίζοντας και μαθαίνοντας  με "Το Χωμάτινο Βιβλίο των Θεσπιών" από την αρχαιολόγο κ. Αθηνά Παπαδάκη.

     Χαιρετισμούς απήυθυναν ο Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Κώστας Μπακογιάννης,, ο βουλευτής Βοιωτίας κ. Ευ. Μπασιάκος, ο Δήμαρχος Αλιάρτου – Θεσπιέων κ. Γιώργος Ντασιώτης  και ο Δήμαρχος Θηβαίων και κ. Σπύρος Νικολάου.  Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας κα. Φανή Παπαθωμά, ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας κ. Κώστας Μπακομήτρος , ο πρώην αντιπεριφερειάρχης κ. Γιώργος Μουλκιώτης, ο  πρώην δήμαρχος Θεσπιών κ. Χρήστος Κουρούνης και ο πολιτευτής κ.  Γεώργιος  Κατσέλης. Επίσης παρευρέθηκαν εκπρόσωποι  φορέων και συλλόγων  καθώς  και πλήθος πολιτών από όλο το νομό Βοιωτίας.



  Η βραδιά ολοκληρώθηκε με  ξενάγηση στην έκθεση  της Αρχαιολογικής Συλλογής Θεσπιών και στο Χώρο Ενημέρωσης και Εκπαιδευτικού Προγράμματος και οι παρευρισκόμενοι παρέλαβαν δωρεάν το λεύκωμα με τίτλο "Αρχαίες Θεσπιές"








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin