12 Ιανουαρίου 2016

Εξιχνιάσθηκαν έξι (6) κλοπές από εξοχικές κατοικίες και αποθήκες.



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ




Εξιχνιάσθηκαν έξι (6) κλοπές από εξοχικές κατοικίες και αποθήκες, σε περιοχές της Φθιώτιδας και της Φωκίδας
Δράστες είναι δύο (2) υπήκοοι Αλβανίας, οι οποίοι συνελήφθησαν τον περασμένο Νοέμβριο από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας
Σε βάρος τους είχε σχηματιστεί δικογραφία για σύσταση συμμορίας, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και παράβαση του νόμου περί όπλων
Υπενθυμίζεται ότι τότε είχαν εξιχνιαστεί (4) κλοπές από οικίες, ενώ είχαν κατασχεθεί πλήθος ηλεκτρικών και μηχανοκίνητων εργαλείων, ηλεκτρονικές συσκευές, διαρρηκτικά εργαλεία, ξύλινα ρόπαλα κ.α.

Σε συνέχεια του από 25-11-2015 Δελτίου Τύπου μας, σχετικά με την σύλληψη δύο (2) υπηκόων Αλβανίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, κατηγορούμενων για σύσταση συμμορίας, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, καθώς και για παράβαση του νόμου περί όπλων και στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης αστυνομικής έρευνας, εξιχνιάστηκαν επιπλέον έξι (6) κλοπές, σε περιοχές της Φθιώτιδας και της Φωκίδας.
Ειδικότερα, από την πρόοδο της έρευνας και την κατάλληλη αξιολόγηση - αξιοποίηση του προανακριτικού υλικού, προέκυψε ότι οι δύο δράστες, το χρονικό διάστημα από τον Ιανουάριο έως και τον Νοέμβριο του 2015, ενέχονται επιπλέον στην διάπραξη :

  • Τριών (3) κλοπών από εξοχικές κατοικίες, στις περιοχές της Αμφίκλειας Φθιώτιδας, των Καστελίων και του Επταλόφου Φωκίδας αντίστοιχα.
  • Τριών (3) κλοπών από αποθήκες, ιδιοκτησίας ημεδαπών, στις περιοχές της Αμφίκλειας, της Ηράκλειας και του Σταυρού Λαμίας Φθιώτιδας αντίστοιχα.
Η λεία που αποκόμισαν από την παράνομη δράση τους, αφορά κυρίως ηλεκτρικά εργαλεία και ηλεκτρονικές συσκευές, η συνολική αξία των οποίων υπερβαίνει τις (3.000) ευρώ.
Υπενθυμίζεται ότι κατά την σύλληψή τους την 24-11-2015, σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που επέβαιναν, αλλά και σε νομότυπες έρευνες στις οικίες τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, πλήθος ηλεκτρικών και μηχανοκίνητων εργαλείων, ηλεκτρονικές συσκευές, διαρρηκτικά εργαλεία και ξύλινα ρόπαλα. Επίσης εξιχνιάστηκαν τότε τέσσερις (4) κλοπές από οικίες, στις περιοχές της Αμφίκλειας Φθιώτιδας και του Επταλόφου Φωκίδας.
Σημειώνεται ότι οι δύο συλληφθέντες, οδηγήθηκαν την 27-11-2015 ενώπιον της κας Ανακρίτριας Λαμίας και διατάχθηκε η προσωρινή τους κράτηση.
Τις αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, ενώ η συμπληρωματική δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin