20 Μαρτίου 2015

Στην ευνοϊκή ρύθμιση οφειλών σε 100 δόσεις και τα χρέη προς Δήμους

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης (Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Στις ευεργετικές διατάξεις της ρύθμισης χρεών υπάγεται το σύνολο των οφειλών προς τους δήμους και τις περιφέρειες, που θα έχουν βεβαιωθεί έως τις 26 Μαΐου 2015.

Σημειώνεται, ότι η εν λόγω ρύθμιση για τις οφειλές προς του ΟΤΑ εντάχθηκε στις ευεργετικές διατάξεις του σχεδίου νόμου «Ρυθμίσεις για την επανεκκίνηση της οικονομίας» μετά από αίτημα της ΚΕΔΕ.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, με επιστολές του, ζητούσε από τον υπουργό Εσωτερικών, Νίκο Βούτση και την αναπληρώτρια υπουργό Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη, να υπαχθούν στη ρύθμιση όλες οι βεβαιωμένες και ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τους δήμους της χώρας και να δύνανται να εξοφληθούν έως και σε 100 μηνιαίες δόσεις, με ελάχιστη δόση 20 ευρώ, συμπεριλαμβανομένων και των οφειλών από βεβαιωμένες εισφορές σε χρήμα ή και από μετατροπές εισφορών γης σε χρήμα, των προς ένταξη στο σχέδιο πόλης ιδιοκτησιών.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, Πέμπτη, από τα υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών, το εν λόγω αίτημα έγινε δεκτό και εντάχθηκε στο σχέδιο νόμου για την επανεκκίνηση της οικονομίας που συζητείται στη Βουλή.

Η ΚΕΔΕ εκφράζει την ικανοποίησή της γιατί με αυτήν τη ρύθμιση, αφενός θα διευκολυνθούν οι πολίτες, αφετέρου, θα δοθεί οικονομική ανάσα στα ταμεία των δήμων μετά τις τεράστιες περικοπές που έχουν υποστεί τα έσοδά τους, ενώ θα διευκολυνθούν και οι διαδικασίες για τη δημιουργία έργων υποδομής και κοινόχρηστων χώρων.
http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231394118

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin