26 Μαρτίου 2015

Ο Υπ. Δικαιοσύνης δεσμεύτηκε παρουσία Σταθά, Γεωργακού , Ζήση για τις Γερμανικές αποζημιώσεις, αλλά...





Το πρωί ο δήμαρχος του Δήμου Δ.Α.Α. κος Γεωργακός, ο αντιδήμαρχος Διστόμου κος Ζήσης , ο βουλευτής Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σταθάς, η Πρόεδρος του Τοπικού Συμβούλιου της Δ.Ε. Διστόμου κα. Καστρίτη Βασιλική και η νομικός Χριστίνα Σταμούλη , συναντήθηκαν με τον υπουργό δικαιοσύνης, και του κοινοποίησαν την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για αναγκαστική εκτέλεση της απόφασης του Πρωτοδικείου Λιβαδειάς υπέρ των Διαστομιτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παρασκευόπουλος τους επανέλαβε την δέσμευσή του να υπογράψει με την προϋπόθεση ότι θα υπάρχει σχετική κυβερνητική απόφαση.

Ο δήμαρχος, Γιάννης Γεωργάκος δήλωσε ικανοποιημένος που ο υπουργός δικαιοσύνης δεσμεύθηκε να υπογράψει, υπενθύμισε την θηριωδία σε βάρος των Διμοστιμιτών με σφαγές νηπίων, παιδιών και γερόντων, ενώ τόνισε ότι από το 2000 που βγήκε η απόφαση κανένας υπουργός δεν έχει υπογράψει.

Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σταθάς δήλωσε ότι δεν είναι θέμα του υπουργού αλλά της κυβέρνησης.

Ξεκαθάρισε ότι δεν μιλούμε για κατάσχεση του Γκαίτε αλλά για αναγκαστική εκτέλεση της απόφασης σε άλλα περιουσιακά στοιχεία της Γερμανίας, τονίζοντας ωστόσο ότι ο ελληνικός λαός δεν έχει κανένα πρόβλημα με τον γερμανικό .

Εξάλλου η νομικός Χριστίνα Σταμούλη που ήταν παρούσα στη συνάντηση δήλωσε ότι «ο καθηγητής Παρασκευόπουλος είναι ο πρώτος υπουργός Δικαιοσύνης, από το 2000 που εκδόθηκε η απόφαση του Αρείου Πάγου μετά τις νομικές ενέργειες του Γιάννης Σταμούλη, ο οποίος δεσμεύθηκε στη Βουλή και επιβεβαίωσε τη δέσμευσή του αυτή και σήμερα , ότι δηλαδή προτίθεται να υπογράψει».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin