21 Μαρτίου 2015

Από την επίσκεψη του Δημοτικού σχολείου Αράχωβας στο θέατρο

                Εκπληκτική θεατρική παράσταση!!!


                                 Σαν βγεις στον πηγαιμό για την Ιθάκη

να εύχεσαι νάναι μακρύς ο δρόμος
γεμάτος περιπέτειες, γεμάτος γνώσεις ...
( Κωνσταντίνος Καβάφης )

Μόλις χτύπησε το τρίτο κουδούνι, στη θεατρική σκηνή του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, ξεκίνησε και το δικό μας ταξίδι ...
Η Κάρμεν Ρουγγέρη με το ταλέντο και την αγάπη της για το παιδικό θέατρο, μας ταξίδεψε μέσα από τους στίχους του σπουδαιότερου Έλληνα ποιητή του Όμηρου, σε μιαν άλλη εποχή... και συντροφιά με τον Οδυσσέα φτάσαμε όλοι μαζί... στην πολυπόθητη Ιθάκη!
Ξαναζωντάνεψαν στη μνήμη μας όλα όσα είχαμε μάθει στην περσινή μας Μυθολογία. Συναντήσαμε τους δώδεκα θεούς του Ολύμπου, την Καλυψώ, τους αφιλόξενους  Κίκονες, τους τρομερούς Λωτοφάγους, τον άγριο Κύκλωπα  Πολύφημο, τον Αίολο, τους περίεργουςΛαιστρυγόνες, τον θεό Ήλιο,τη φοβερή μάγισσα Κίρκη, τον μάντη Τειρεσία, τις ξελογιάστρεςΣειρήνες, τη Σκύλλα και τη Χάρυβδη, τους φιλόξενους Φαίακες, τον γενναίο Τηλέμαχο, τον πιστό Άργο, τους παμπόνηρους μνηστήρες, την έξυπνη Ευρύκλεια και τέλος την υπομονετικήΠηνελόπη.
Ήταν ένα "πολύπαθο" ταξίδι για τον Οδυσσέα, αλλά και ένα ταξίδι γεμάτο περιπέτειες, γεμάτο γνώσεις, γεμάτο εικόνες, γεμάτο μουσική για εμάς!!!
Όταν τελείωσε δε σταματούσαμε να χειροκροτάμε... απόδειξη του πόσο πολύ μας άρεσε!!




ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΡΑΧΩΒΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin