27 Μαΐου 2024

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝ. ΠΑΝΤΙΣΚΑΣ ΤΙΜΑ ΔΙΣΤΟΜΟ & ΛΙΒΑΔΕΙΑ!

 





Γράφει ο ΛΟΥΚΑΣ ΔΗΜΑΚΑΣ :


Ως ενας από τους 63 του προγράμματος <<Πρώτοι των Πρώτων>> σε ολη την Ελλαδα - ως ο απόφοιτος Λυκείου με τον μεγαλύτερο βαθμό σε όλη την Περιφέρεια Στερεά Ελλάδα - βραβεύτηκε ο νεαρός Διστομίτης Γιάννης Αν. Παντίσκας (του ''Γαλά"), ο οποίος παρέλαβε τις προάλλες το βραβείο του από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Katerina Sakellaropoulou.
Για το εξαιρετικό νέο της νέας διάκρισης του απόφοιτου του 1ο Γενικό Λύκειο Λιβαδειάς - και νυν φοιτητή της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του Ε.Μ.Π.- μας πληροφόρησε αρχικά ο καθηγητής και πρώην Δήμαρχος Λεβαδέων ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΓΓΕΛΗΣ ( με ρίζα από το Δίστομο) και στην συνέχεια βρήκαμε το υλικό στην ιστοσελίδα της Eurobank, η οποία και χρηματοδοτεί το πρόγραμμα βραβεύσεων εδω και 21 χρόνια. Η εκδήλωση βράβευσης των 63 πρώτων εκ των πρώτων κάθε Εκπαιδευτικής Περιφέρειας που ανήκει το Λύκειό τους, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Μπροστά για την παιδεία» της Eurobank, πραγματοποιήθηκε στις 20 Μαΐου 2024 στην Αίθουσα Μεγάρου της Παλαιάς Βουλής, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού, τα τελευταία 21 χρόνια βράβευση των 63 αριστούχων, πραγματοποιήθηκε στις 20 Μαΐου από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας , του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας (καταγόμενου από τον #Ορχομενό) Γιώργου Π. Ζανιά, του Διευθύνοντος Συμβούλου της Τράπεζας, κ. Φωκίωνα Καραβία και όλης της Διοίκησης της Τράπεζας.
Το πρόγραμμα υλοποιείται από την Eurobank, με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού, τα τελευταία 21 χρόνια, έχοντας διαθέσει- σύμφωνα με το site της Τράπεζας από το 2003, συνολικά για τις βραβεύσεις των 22.572 αριστούχων βραβευθέντων, χρηματικό ποσό που αγγίζει τα 21 εκατομμύρια ευρώ. Για το σχολικό έτος 2022 – 2023 βραβεύθηκαν, σύμφωνα με τους όρους του Προγράμματος, 1.035 αριστούχοι απόφοιτοι συνολικά από όλα τα Λύκεια της χώρας.
Το πρόγραμμα ηθικής και οικονομικής αναγνώρισης «Μπροστά για την Παιδεία» επιβραβεύει την/τον πρώτη/πρώτο αριστούχο απόφοιτη/ο από κάθε ένα από τα 1.805 Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια της χώρας , η/ο οποία/ος συγκέντρωσε το υψηλότερο άθροισμα βαθμών -στο σχολείο της/του- στην 20βαθμη κλίμακα στα 4 πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα, το οποίο (άθροισμα) πρέπει να είναι τουλάχιστον 72 βαθμοί (η βραβευση αυτη ειχε γίνει τον Ιανουάριο του 2024 και ειχαμε αναφερθεί και τοτε εκτενως για την βράβευση του πρώτου του 1ου ΓΕΛ Λιβαδειας Γιαννη Παντισκα ).Και μετά ακολουθεί το πρόγραμμα <<Οι Πρωτοι των Πρώτων>>.
Τότε είχα γράψει και το επαναλαμβάνω οτι << εκνευρίζομαι και θυμώνω με τις άγριες χρεώσεις και τα ληστρικά επιτόκια δανεισμού όλων των Τραπεζών>> που κι αυτά συμβάλλουν στην ακρίβεια που μαστίζει τον ελληνα καταναλωτή και φυσικά τον φοιτητή. Λογοι δεοντολογιας με υποχρεώνουν να μεταφερω απο το site της εν λογω Τραπεζας ότι<< η Eurobank φέτος επεκτείνει, αναβαθμίζει και διευρύνει το «Μπροστά για την Παιδεία» και χρηματοδοτεί την οργάνωση και λειτουργία του νέου Επαγγελματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (MSc) «Digital Transformation», του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ)>>. Και οτι στο ίδιο πλαίσιο, προσφέρεται, παράλληλα, η δυνατότητα στους 10 αποφοίτους του «Digital Transformation» με την υψηλότερη απόδοση, να εργαστούν στην Τράπεζα. Ταυτόχρονα, η Eurobank χρηματοδοτεί την καινοτόμα πλατφόρμα διασύνδεσης με την αγορά εργασίας mprostagiatinpaideia.gr.
Επιπλέον οτι θα βραβεύονται και επιτυχόντες που διαβιούν σε δομές κοινωνικής προστασίας όπως επίσης και ένας αριθμός αλλοδαπών ή/και μεταναστών μαθητών που φοίτησαν σε ελληνικά σχολεία της χώρας και κατάφεραν να εισαχθούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση μέσω των Πανελλαδικών Εξετάσεων.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ευρίπου Χρυσόστομος,εκπροσωπώντας τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμο, ο φίλος Petros Efthymiou, ο Υπουργός Παιδείας επί υπουργίας του οποίου, το 2003, εγκαινιάσθηκε το Πρόγραμμα «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία», οι Πρυτάνεις, Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Δημήτρης Μπουραντώνης, Πανεπιστημίου Πειραιώς, Μιχαήλ Σφακιανάκης και Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, Ερατώ Χατζησαββα.
Στην τελετή απονομής παρέστησαν γονείς και συγγενείς των βραβευθέντων (για τον Γιάννη Παντισκα ήταν ο πατέρας του Τασος και η μητέρα του Κατερίνα), ενώ την εκδήλωση συντόνισε ο φίλος δημοσιογράφος, Ntinos Siomopoulos .--

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin