23 Μαΐου 2024

Αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου η Διστομίτισα δικαστής ΠΑΓΩΝΑ ΖΑΚΚΑ!


Γράφει ο ΛΟΥΚΑΣ ΔΗΜΑΚΑΣ :Με χαρά και υπερηφάνεια διαβάσαμε ότι στις προχθεσινές προαγωγές Δικαστικών, η <<γέννημα θρέμμα >> του Διστομου Παγώνα Ζάκκα, προήχθη στον πολύ υψηλό βαθμό του Δικαστικού Σώματος, του Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου- στην κορυφή της ελληνικής Δικαιοσύνης! Πρόκειται για την ΠΑΓΩΝΑ ΖΑΚΚΑ, μια ξεχωριστή συμπατριωτισά μας, που δεν ξέχνα τις ρίζες της και πορεύεται αφοσιωμένη στο καθήκον της, το οποίο υπηρετεί με προσήλωση σε αρχές, με ακεραιότητα αλλά και με σεμνότητα. Είναι η μεγαλύτερη θέση που έχει καταλάβει, τουλάχιστον τις τελευταίες δεκαετίες, δικαστής από το Δίστομο, το οποίο έχει βγάλει και άλλους άξιους δικαστές!
Η Παγώνα Ζάκκα εισήχθη στην Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνων (ΕΚΠΑ) το 1978 και αποφοίτησε το 1983, ακολουθώντας εν συνεχεία τον δικαστικό κλαδο.
Θεωρώντας ότι εκφράζω όλες και όλους τους συνδημότες του Μαρτυρικού και Ιστορικού Τόπου μας, ευχόμαστε καλη επιτυχία και έργο της επ ωφέλεια του Δικαίου και εις ανώτερα! Και τολμώ να πω προσωπικά ότι ένα μερίδιο της επιτυχίας της το οφείλει - όπως όλοι μας πιστευω- στην οικογενειά μας, στην ρίζα μας!Το σχετικό δημοσίευμα:
Δικαιοσύνη: Οι δικαστές και εισαγγελείς που αποχωρούν την 30ή Ιουνίου -Ποιοι προάγονται Φωτογραφία: INTIMENEWS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ NEWSROOM IEFIMERIDA.GR 21/05/2024 17:38 Με τη λήξη του τρέχοντος δικαστικού έτους (30 Ιουνίου 2024) συνταξιοδοτούνται 4 δικαστές από το Συμβούλιο της Επικρατείας, μεταξύ των οποίων είναι και η πρόεδρός του, Ευαγγελία Νίκα, και από τον Άρειο Πάγο και την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου 28 δικαστές και εισαγγελείς. Να σημειωθεί ότι τα κενά των θέσεων του προέδρου και του αντιπροέδρου του ΣτΕ, όπως και των αντιπροέδρων και αντεισαγγελέων του Αρείου Πάγου θα καλυφθούν από το υπουργικό συμβούλιο μετά από πρόταση του υπουργού Δικαιοσύνης. Αναλυτικότερα, από το Συμβούλιο της Επικρατείας αποχωρούν η πρόεδρος Ευαγγελία Νίκα, η αντιπρόεδρος Μαρίνα Κωνσταντινίδου και οι σύμβουλοι Επικρατείας Δημήτριος Γρατσίας και Ελένη Παπαδημητρίου. Από τον Άρειο Πάγο αποχωρούν 8 αντιπρόεδροι, 7 αντεισαγγελείς και 13 αρεοπαγίτες. Συγκεκριμένα, αποχωρούν 8 αντιπρόεδροι, που είναι οι Νικόλαος Πιπιλίγκας, Θεόδωρος Κανελλόπουλος, Γεώργιος Χριστοδούλου, Ελένη Φραγκάκη, Μαρία Μουλιανιτάκη, Μυρσίνη Παπαχίου και Αικατερίνη Κρυσταλλίδου. Παράλληλα, αποχωρούν 13 αρεοπαγίτες, που είναι οι Γεώργιος Κλαμαρίδης, Κυριάκος Μπαμπαλίδης, Μαρία Βάρκα, Σοφία Οικονόμου, Δημήτρης Τράγκας, Ελένη Μπερτσιά, Διονύσιος Παλλαδινός, Ασπασία Μεσσηνιάτη -Γρυπάρη, Ελευθέριος Σισμανίδης, Νικόλαος Πουλάκος, Χρήστος Νάστας, Τριανταφύλλη Δρακοπούλου και Μαλαματένια Κουράκου. Από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου αποχωρούν 7 αντεισαγγελείς, που είναι οι Αριστέα Θεοδόση, Ιωάννης Αγγελής, Ιωάννης Προβατάρης, Όλγα Σμυρλή, Ιωάννης Μωραΐτάκης, Αριστοτέλης Χριστόπουλος και Γεώργιος Οικονόμου. Ωστόσο, από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο Πολιτικής και Ποινικής Δικαιοσύνης προήχθησαν 20 πρόεδροι Εφετών στο βαθμό του αρεοπαγίτη και είναι οι Μπιτσακάκη Ευγενία, Πατσιάρα Αικατερίνη, Αρχοντάκη Μαρία, Φιλόπουλος Παναγιώτης, Γρίβα Παρασκευή, Κακαβιάς Στυλιανός, Μικρούδης Γεώργιος, Γίτση Ευαγγέλια, Νικολόπουλος Αθανάσιος, Λεβεντελή Ελένη - Παναγιώτα, Τατσέλου Μαρία, Νικολάου Ειρήνη, Μπολτέτσος Παναγιώτης, Καραμανίδου Αναστασία, Στρατσιάνη Ιωάννα, Τζίμα Χριστίνα, Σιαννού Άλκηστης, Μουγιαντσή Βασιλική, Εμμανουηλίδου Κωνσταντία και Καρδαρά Αγγελική. 

Τέλος, από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο προήχθησαν 8 εισαγγελείς Εφετών σε αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου και είναι οι Ζάκκα Παγώνα, Βαρδάκη Καλλιόπη, Μητρούλιας Δημήτριος, Σοφουλάκης Κωνσταντίνος, Μπακέλας Ευάγγελος, Λογοθέτης Σοφοκλής, Κωσταρέλλος Στυλιανός και Ψυρή Αικατερίνη.


https://www.iefimerida.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin