28 Απριλίου 2023

Με την συμμετοχή 2 Αραχωβιτών ξαναφυτεύεται ο ελαιώνας Αμφίσσης.

Ο Δήμος Δελφών φυτεύει 30.000 νέα ελαιόδεντρα στους Καμένους Δελφικούς Ελαιώνες.



Εκδήλωση συμβολικής φύτευσης για την αναγέννηση του ιστορικού Ελαιώνα

θα βρεθεί το Σάββατο 29 Απριλίου ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, για να παραστεί στην εκδήλωση συμβολικής φύτευσης υπεραιωνόβιας ελιάς, η οποία και θα σημάνει την έναρξη της ανασυγκρότησης-αναγέννησης του Ελαιώνα της Άμφισσας.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Δήμο Δελφών και την ομάδα του έργου «Ξαναφυτεύουμε τους Καμένους Δελφικούς Ελαιώνες» του Γιάννου Γραμματίδη και των Διεθνών Σχέσεων Πολιτισμού, στις 9:00 π.μ, σε χώρο του Πάρκου Ελιάς, στην είσοδο της πόλης της Άμφισσας.

Η εκδήλωση εστιάζει στην πολύ σημαντική διαδικασία φύτευσης 30.000 δενδρυλλίων ελιάς, τα οποία ως δωρεά θα αποδοθούν στους 450 πληγέντες αγρότες της περιοχής, στο νέο Διαχειριστικό Φορέα του Ελαιώνα, καθώς και στις παρεμβάσεις που δρομολογούνται, μέσω έργων ή εκπαιδευτικών προγραμμάτων, οι οποίες θα οδηγήσουν στην επόμενη ημέρα, την ημέρα αναγέννησης του ιστορικού Ελαιώνα.


Ο Πρωθυπουργός, κ. Μητσοτάκης, παράλληλα με τη φύτευση υπεραιωνόβιας ελιάς στον χώρο της εκδήλωσης, θα αποκαλύψει αναμνηστική στήλη του έργου.

Στην όλη αυτή προσπάθεια της δεντροφύτευσης, συμμετέχουν ενεργά και 2 Αραχωβίτες ,  ο Γιάννης και ο Παναγιώτης, που έχουν επωμιστεί τον διαμοιρασμό των δενδρυλλίων στους 450 πληγέντες. Μάλιστα , η δουλειά των παιδιών έχει στεφθεί με απόλυτη επιτυχία γιατί σε παρόμοια κατάσταση σε άλλη περιοχή της Ελλάδας, τα δενδρύλια έκαναν  "φτερά".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin