7 Μαΐου 2022

Ξεκινούν τα αντιπλημμυρικά έργα Νο 5 στην Αράχωβα . Αναδρομή και στις παλιότερες παρεμβάσεις.


 
Σε θέση "μάχης"  τα μηχανήματα του εργολάβου .

Από Δευτέρα ξενικά νέα φάση αντιπλημμυρικών έργων σε γειτονιές της   Αράχωβας και μάλιστα εκεί που έχουμε επισημάνει άπειρες φορές το τεράστιο πρόβλημα. Οι γειτονιές του ΚΟΥΚΟΥΡΑ και του ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ  επιτέλους θα αποσυμφορηθούν από τους τεράστιους όγκους νερών και από τους ορμητικούς χειμάρρους.


 Ήρθε λοιπόν η ώρα μιας και τα σχετικά προβλήματα λύθηκαν και ο εργολάβος εγκαθίσταται και ξεκινά και αυτή η μεγάλη παρέμβαση .

Είναι η τρίτη παρέμβαση επί θητείας  ΣΤΑΘΑ. 

Μετά το πέρας των αντιπλημμυρικών, σειρά θα πάρει και η αντικατάσταση του οδοστρώματος με υλικό που αρμόζει στην γραφικότητα της Αράχωβας.


ΑΚΟΥΛΟΥΘΟΥΝ ΚΑΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΛΙΝΚ ΑΠΌ ΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ  ΑΠΌ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΘΗΤΕΙΑΣ Κου ΠΑΤΣΑΝΤΑΡΑ, ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΤΟΥ κου ΓΕΩΡΓΑΚΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙ ΘΗΤΕΙΑΣ ΣΤΑΘΑ. 

3 σχόλια:

 1. Αναφορικά με την αντικατάσταση του οδοστρώματος θα πρέπει να "ευχαριστήσουμε θερμά"! -Savoir Vivre -τον αντιδήμαρχο κ.Αλμπανη για τη συγκατάθεση αυτού του έργου,παρ'όλο τις αντιδράσεις που υπήρχαν και την αντίθετη στάση που κρατούσε το ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ με σκοπό τη ΜΗ υλοποίηση του, όπως μας το επισημανε λεκτικά ,Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ, πριν από ένα ετος.

  Το γεγονός ότι το ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ αντιδρούσε ώστε να ΜΗΝ πραγματοποιηθεί το συγκεκριμένο έργο(Αλλαγή οδοστρώματος) ,κατοπιν προφορικής ένημερωσής που μας έγινε από τον αντιδήμαρχο ,ξεπερνάει τα όρια της λογικής του καθενός μας, καθώς επίσης είναι απορίας άξιον η χειριστη αντιμετώπιση της συνοικίας αυτής ως προς την βελτίωση ποιότητας ζωής!

  Με σεβασμό,
  Ελευθέριος Μακρής.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αλεξανδράκος - Αλμπάνης Χαρης12:21

  Καμία σχέση δεν έχει αυτό που γράφει ο κ. Μακρής με αυτό που είπα εγώ πριν ένα χρόνο όπως αναφέρει...
  Αυτά που είπα εγώ ήταν τα παρακάτω...
  1) Για οποιαδήποτε επιφανειακή παρέμβαση είναι να γίνει (αλλαγή οδοστρώματος, πλακοστρώσεις, κ.λ.π.), πρέπει πρώτα απ όλα να έχει προηγηθεί η ανάλογη υποδομή (απορροή όμβριων, άνοιγμα στενών σημείων, εξομάλυνση απότομων κλήσεων του δρόμου, κ.λ.π.), σε όλα τα σημεία της επιφανειακής παρέμβασης....
  2) Το τοπικό συμβούλιο της Αράχωβας δημιούργησε μία εμπλοκή σε ένα από αυτά τα σημεία παρέμβασης και συγκεκριμένα στην απαλλοτρίωση ενός τμήματος ιδιόκτητου οικοπέδου, επιφανείας 17 μ2 περίπου, για το άνοιγμα του δρόμου, που είχε κριθεί αναγκαίο να γίνει, στο οικοδομικό τετράγωνο 68 και αφορούσε την ιδιοκτησία του κ. Ταμβάκη...
  3) Η εμπλοκή δημιουργήθηκε λόγω της θέσης που κατέχει από το νόμο, η πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Αράχωβας, στην τριμελή επιτροπή εκτίμησης ακινήτων του Δήμου, που τότε δεν δεχόταν να συμφωνήσει για αυτή την σημειακή απαλλοτρίωση (για τους δικούς της λόγους), με αποτέλεσμα να χρονοτριβήσει όλο το εν λόγω έργο, γιατί έπρεπε πρώτα λυθεί το συγκεκριμένο εμπόδιο ( να παρθούν αποφάσεις, να γίνουν συμβόλαια, να αποζημιωθεί ο ιδιοκτήτης) και μετά να γίνουν οποιεσδήποτε άλλες παρεμβάσεις....
  Μπορεί όλα αυτά που αναφέρω παραπάνω να ξεπερνάνε τα όρια της λογικής του κ. Μακρή, αλλά δυστυχώς για αυτόν είναι η πραγματικότητα....
  Όσο αφορά τα συμπεράσματα που έβγαλε ο κ. Μακρής και τα αναλύει στο παραπάνω σχόλιο του είναι τελείως αυθαίρετα και υποκειμενικά, προφανώς λόγω της <> που μου έχει....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ή ύπαρξη της δήθεν αμνησίας και η αλαζονική έξαρση είναι πλέον τα κατάλληλα εργαλεία ώστε να υπερασπιστείς και να διασφαλίσεις την πολιτική σου ύπαρξη,σπιλώνοντας εντέχνως ένα πραγματικό γεγονός.

  Σημειωτεον ,οι αναγνώστες αφυπνισαν και έχουν μάθει να απορρίπτουν τους ταχυδακτυλουργούς που προπαγανδίζουν, ναι μεν με αληθινά γεγονότα,άλλα το νόημα των οποίων παρουσιάζονται ειναι ακριβώς ανάποδα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin